Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Udało się dodać nowe adresy premium, dodanych +800 sztuk.

Teraz w bazie powinno być nieco ponad 3k adresów Premium. Dawno nie sprawdzałem skuteczności, dzisiaj lub jutro postaram się coś wrzucić i sprawdzić skuteczność (jesli wszystko działa to jest nieco poniżej 100%).

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Edit. Ok, dostępna jest już poprawka, wystarczy zaktualizować (przypominam, że nie zmienia się wersja).

• 2 tygodnie później...

Dostępna jest aktualizacja (nieznakowana, wersja się nie zmienia) dotycząca monitoringu pozycji. Tu wytłumaczone jest jak i co trzeba zrobić, żeby monitoring wystartował, przynajmniej u mnie w ten sposób to zadziałało: https://donlinkage.i4a.pl/konfiguracja/monitoring-kwiecie-2021/

• 1 miesiąc temu...

Aktualizacja bazy Premium

Dzisiaj lub jutro będzie dostępna aktualizacja bazy, dojdzie około 700 adresów i odejdzie też mniej więcej tyle. Więc bilans na zero zostanie.

Aktualizacja DonLinkage v7

Ok, trochę czasu minęło i trochę planów się zmieniło.

Przede wszystkim porzuciłem budowanie v7 od podstaw - tu nie będzie rewolucji żadnej. Obecna wersja będzie nadal rozwijana krok po kroku (będzie instalator od wersji 7.0 :) ). Najbliższe plany są takie:

1. Rozbudowany moduł Monitoringu pozycji Google - zostanie stworzony osobny panel (skrypt) dla klientów (będzie można dać dostęp klientowi do konta i będzie miał tam możliwość generowania sobie raportów, wykresików itd.). Pobieranie pozycji z DonLinkage będzie po API (oczywiście trzeba będzie połączyć użytkownika z monitorowaną stroną). Dostęp do tego panelu będzie w ramach Premium.

2. Do Premium będą dochodziły nowe skrypty, żeby to wszystko bardziej zróżnicować (obecnie mamy około  6 różnych skryptów).

3. Na pewno zostanie wprowadzone apiv2 dla synonim.i4a.pl (mamy możliwość generowania tekstów w locie dzięki szybkiej maszynie).

4. Wiele zmian z propozycji zgłaszanych w tym temacie (m.in. generator tekstów)

5. Zweryfikowane publiczne bazy Premium (to odciąży użytkowników z przesiewania adresów).

6. Będzie dostępny dedykowany OCR dla Premium.

7. Nowe otwarte skrypty.

Jak widać trochę pracy jest, ale po tych zmianach będzie wypas :) 

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Wrzucę poprawkę i będzie lepiej po aktualizacji. Myślę, że od razu zrobię numerek 7.0.0 żeby numerki szyły w górę. Zabieram się mocno za aktualizowanie DonLinkage.

I tak po cichu przeszliśmy na wersję 7.0.0 bez żadnych wodotrysków:

DonLinkage 7.0.0 ::: 25/06/2021
  • przejście na apiv2 dla synonim.i4a.pl
  • poprawki generatorów tekstów
  • Thanks 1

Zewnętrzny panel podpinany do monitoringu z możliwością przypisania użytkownika do monitorowanych strona mam już prawie prawie skończony (myślę, że kilka dni i będzie):

bd1e43c5f3a45d322d566e521edf8a7a.png

Jest jeszcze jeden pomysł: program do odpalania baz Premium spod Windowsa. Nie trzeba by instalować DonLinkage na serwerze w przypadku korzystania tylko ze skryptów Premium, można by po prostu odpalić  Windowsowy skrypt i tam sobie wszystko poustawiać i linkować.

• Like 1