Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Można standardowo kliknięciem w link do paczki instalacyjnej - gdyby była :( Postaram się przygotować instalator :) 

• Like 1

Okej, to proszę napisać tu na PW lub na seosolutions @ i4a .pl informację z podaniem adresu + danych, sprawdzę jak to wygląda.

Taka sugestia ...

Dotychczas użytkownicy DL Premium starali się, żeby publikowane teksty wyglądały sensownie, tak że na pierwszy rzut oka, dla przypadkowej osoby to zwykły, może tylko trochę niedbały, pisany w pośpiechu tekst.

Ostatnio zauważyłem jednak, że ktoś publikuje jakąś "sieczkę". Nawet najgłupszy algorytm zorientuje się, że to nie jest żaden artykuł. Niestety zaczynam obawiać się, że jeżeli takie "publikacje" będą się pojawiać to strony DL Premium – zaczną raczej szkodzić niż pomagać. 

Dotychczas moje artykuły (synonimy) w DL Premium (ku mojemu zaskoczeniu) pojawiały się nawet w Google Alerts na frazy (konkurencyjne), które mnie szczególnie interesują. Co świadczy, że Google widzi stromy DL Premium – jako dobre źródło. Wolał bym aby tak zostało :) 

Niestety obawiam się, że to się może zmienić. Dlatego proponował bym, aby wprowadzić jakieś minimalne wymogi jakościowe dla publikowanych na stornach DL Premium treściach.        

• Like 1

Nie no, nie chodzi, żeby tu każdy tekst moderować, bo sam bym się mógł wtedy nie załapać ;) 
Tylko, żeby na pierwszy rzut oka artykuł wyglądał jak artykuł - tylko tyle.
Aby, użytkownik spojrzał, co mu wypluł synonimizator i poprawił różne "krzaki" i inne bijące od razu po oczach babole.
To przecież w interesie nas wszystkich, aby miejscówki DL Premium, nie wyglądały jak internetowy śmietnik.  

Mam wrażenie, że nie do końca takie jest przeznaczenie akurat tego tego zaplecza. Jak masz do podlinkowania na raz na przykład 50 świeżo postawionych zapleczówek, to wyobrażasz sobie pisanie mega poprawnych gramatycznie i stylistycznie artykułów i opisów dla każdej z nich? Z tego co się orientuję to zdecydowana większość domen i tak jest podmieniana, a nie przedłużana.

Mam całkiem sporą grupę swoich zapleczy tworzonych na tekstach z generatorów i przedłużam już kolejny raz te domeny, bo nadal dobrze spełniają swoje zadanie. Jak działasz na chociaż odrobinę większą skalę to czasami trzeba się pogodzić, że nie zawsze wszystko musi super wyglądać, a ma po prostu robić robotę.

Edytowane przez Pomyslowy

Pozdrawiam :)

Zupełnie nie chodzi mi o 

13 godzin temu, Pomyslowy napisał:

pisanie mega poprawnych gramatycznie i stylistycznie artykułów i opisów

Też linkuje z DL Premium swoje zaplecze i nie rzeźbie jednego tekstu godzinę :) 
To co jednak zawsze robię, to patrzę jak to wygląda "dla oka" i usuwam krzaki, które niemal same do mnie wołają "zrób coś ze mną" ;). Tylko tyle. 

Wyświetl sobie raport i przejrzyj inne wpisy dla jakiejś miejscówki. Od razu i bez czytania tekstu - poznasz na pewno te "kwiatki" o które mi chodzi.

Edytowane przez Skalmar

• 4 tygodnie później...