Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Dojdą w grudniu, miałem kilka razy stawiać i coś zawsze mnie odciągało. Ogólnie docelowa ilość to jest około 3 tysiące miejscówek - ale jeszcze chciałbym kilka skryptów dorobić, między innymi skrypt ogłoszeń.

Dostępna jest aktualizacja:

DonLinkage 6.4.8 ::: 05/12/2016
  • poprawka systemu odblokowywania proxy pod Google
  • poprawka zapisywania projektu
  • poprawka testowania proxy
  • poprawka automatycznego przesuwania adresów na czarną listę

W tym momencie jeszcze sprawdzam skuteczność niektórych silników co do których były zgłoszenia. A w następnej kolejności coś nowego z silników powinno dojść.

Działa Wam normalnie monitoring? U mnie po ostatniej aktualizacji jakby coś się skasztaniło (ale zanim pomęczę Okazwłoka :P, wolę się upewnić czy to problem jednostkowy czy zbiorowy).

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Jesteś trzecią osobą, która zgłasza problem. Coś jest na rzeczy, mam trop, ale nie jestem pewny. Jedyna zmiana jaką dokonałem w ostatniej aktualizacji to taka, że przy braku proxy sprawdzanie jest blokowane do momentu pojawienia się proxy (przy włączonej opcji sprawdzania pozycji przez proxy).  Wcześniej było tak, że przy braku proxy i włączonym sprawdzaniu przez proxy skrypt próbował jeszcze łączyć się bezpośrednio z serwera - ale miałem kilka zgłoszeń o problemach na hostingach z racji częstego odpytywania i przyblokowałem sprawdzanie pozycji w takich sytuacjach. Możliwe, że to właśnie ta opcja sprawiła problemy.

Proszę sprawdzić, czy całkowicie monitoring jest zablokowany czy sprawdza tylko część fraz. Dzisiaj postaram się wydać aktualizację, w której będzie dodatkowa opcja aby użytkownik sam mógł zdecydować czy przy włączonej opcji proxy dla monitoringu i przy braku proxy sprawdzać bezpośrednio przez serwer.

• Like 1

To wszystko zależy ile tego masz do indeksowania i czy chcesz szybciej (mniej nakładu pracy) czy taniej. Ale to też zależy od tego ile linków jest do indeksowania i jak są rozłożone w czasie. Ogólnie indeksowanie.i4a.pl nie wymaga żadnego nakładu pracy, kupujesz w miesiącu odpowiedni pakiet do potrzeb i wrzucasz linki. DonIndexer (koszt zakupu teraz 200 zł netto) wymaga zakupu domen (koszty w sumie niewielkie) i serwera (najlepiej seo z wieloma IP i każdą domenę podpinasz pod inne IP), oczywiście trzeba to wszystko spiąć razem ze sobą - a później już tylko dodajesz linki. Gdy widzisz, że przestaje indeksować wtedy kupujesz domeny, podpinasz pod nowe IP i tak w kółko.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

W v6 nie ma wprowadzonej opcji ponawiania do nieudanych - jest to w planach.

Co do planów: w najbliższym czasie kończę intensywne prace nad SWLem i przerzucam siły na v6 - będę chciał już w szybkim tempie dodawać nowe silniki i rozbudowywać premium.

• 2 tygodnie później...

Dostępna jest aktualizacja (były problemy z wykonywaniem projektów przy ustawionych ograniczeniach ilościowych). Teraz powinno być ok w każdym przypadku.

Jutro powinny dojść dwa nowe silniki, jest sporo linków do zdobycia z nich (w tysiącach) (będą to komentarze i księga gości).

• Like 1

DonLinkage 6.5.1 ::: 19/01/2017
  • poprawka detektora adresów
  • nowe silniki (od ostatniej aktualizacji): silnik komentarzy, silnik księgi gości

Teraz będę chciał w miarę sensownym czasie przeglądnąć silniki i poprawić ich skuteczność, a następnie będą nowe silniki dochodziły. Mam już zebrane fajne miejscówki, które nie są obsługiwane przez automaty, a przynajmniej nie są zaspamowane, podobnie jak dodane właśnie komentarze i księgi gości.

Edytowane przez okazwłoka