Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Problem dotyczy braku możliwości odblokowania zablokowanego już proxy :) Ale już znalazłem przyczynę. Jeszcze z pół godzinki i będzie aktualizacja.

@kubak - wysłałem priv.

@ms27 Kupujesz domenę, robisz na niej subdomeny, z subdomeny robisz przekierowanie na jakąś kategorię/podstronę i linkujesz z premium subdomenę.

Materiały:

https://donlinkage.i4a.pl/konfiguracja/monitorowanie-pozycji-i-odpytywanie-google-bez-proxy-/

https://donlinkage.i4a.pl/konfiguracja/podpiecie-proxy-pod-monitoring-pozycji-i-harvester-adresow/

Ogólnie musisz sprecyzować pytania, detektor rozpoznaje skrypty i możesz wrzucać tam bazy, harvester zbiera adresy z Google (trzeba ułożyć footprinty), czarna lista "usuwa" z bazy adresy do których trudno coś dodać. Warto korzystać z podpowiedzi, a jak już masz pytanie, to proszę konkretnie. Jestem w trakcie przygotowania szczegółowej instrukcji do donlinkage.

Edytowane przez okazwłoka

Jak zobaczycie do pdfa z instrukcją są tam odpowiednie działy przygotowane (detektor, harvester), z tym że jeszcze puste są :)  Ale będzie to uzupełnione, postaram się w miarę szybko.

@Hauron - harvester jest wydzielony, zobacz w zakładkę konfiguracji cronów. Jedynie co może się dziać, to niewydajność serwera.

4 godziny temu, okazwłoka napisał:

Jak zobaczycie do pdfa z instrukcją są tam odpowiednie działy przygotowane (detektor, harvester), z tym że jeszcze puste są :)  Ale będzie to uzupełnione, postaram się w miarę szybko.

@Hauron - harvester jest wydzielony, zobacz w zakładkę konfiguracji cronów. Jedynie co może się dziać, to niewydajność serwera.

Ogólnie fajnie by było trochę usprawnić pracę harvestera, mówiłeś kiedyś, że nad tym pomyślisz :) 

Czy byłaby w ogóle taka możliwość, aby harwester obsługiwał drugi serwer? 

Wracam do tematu monitoringu fraz. Meldowałem dwa dni temu że po aktualizacji Donka monitoring ruszył.

Problem w tym że z około 200 fraz daje radę sprawdzić jakieś 15% w ciągu doby.

Jak to u Was wygląda i jeżeli jest lepiej to poproszę o podpowiedź z jakiego usługodawcy proxy korzystacie.

Kubak

Raczej harvestera nie wyodrębniam. Możliwe, że zmienię nieco koncepcję i powstanie osobny harvester z rozbudowanymi możliwościami i oczywiście integracją z donlinkage. Ale to raczej sprawa po wakacjach.

@kubak - ostatnio miałem dużo pracy z monitoringiem i sprawdzałem u różnych osób i teraz nie kojarzę Twojej sytuacji. Ale ogólnie najlepiej jest korzystać z 2captcha , przy 200 frazach bez proxy spokojnie, ale można też z proxy + 2captcha.com.