Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem dać "Like" ale jak się powstrzymałem jak zobaczyłem, "malejące zainteresowanie".

Muszę zauważyć, że Donlinkage Premium to bardzo niedoceniany soft.

Oczywiście sam nie wbija trudne frazy w top 10, ale m.in. do likowania zaplecza bardzo się przydaje.

DL nie raz mnie pozytywnie zaskoczył, dwa przykłady:
1) Trudna konkurencyjna fraza (money keyword), nieco poniżej 1k wyszukań miesięcznie.
Pewnego razu pomyślałem, żeby zajrzeć na 2 stronę wyników Google - kto tam jest?
Klikam sobie w jeden wynik. Oglądam stronę. Wykłada jakoś znajomo. 
I nagle mnie olśniło - to moja zapalczówka :) i to postawiona na subdomenie. 
Nawet się przyznam trochę wystraszyłem, bo nie chciałem, żeby ludzi na nią trafiali. 

2) Lokalny niekomercyjny projekt - bez budżetu :) 
Strona zoptymalizowana pod frazy, ale bez linkowania tkwiła na n-tej stronie w Google i nie chciała się ruszyć.

Delikatnie podlinkowałem ją z 
Donlinkage Premium.
Dzisiaj Top 1. :)    

• 2 tygodnie później...

Jest potencjał i to duży. Wszyscy idą teraz w stronę artykułów sponsorowanych, a wystarczy zakup DL.

Strona pewnego serwisu pozycjonowana jest bezpośrednio przez DL. Bez zaplecza, wszystko bezpośrednio wyłącznie z DL na domenę główną.

Pozycjonowana jest tak przez 3 lata 

Od pół roku jest na top 6 i top 3 czasem z lekkimi spadkami o 1 ale zaraz wraca na swoją pozycję.

A frazy są konkretne, nie jakieś byle co.

Oczywiście dla dobra Klienta nie będę ich podawać.

Piszę tylko, aby uświadomić że DL powinien być dalej rozwijany dodając nowe silniki.

Można by również dodać w premium normalne artykuły, a nie takie niby na małą ilość znaków.

• Like 1

W dniu 21.03.2025 o 12:07, Skalmar napisał(a):

się powstrzymałem jak zobaczyłem, "malejące zainteresowanie".

Osobiście się nie dziwię że zainteresowanie maleje. Mi osobiście całkiem niedawno soft za dużo nie dał.  Po testach doszedłem do wniosku, że liczą się tylko bardzo mocne linki a te z DL obecnie nie oferują tego. Niestety.

Godzinę temu, nigraS napisał(a):

Wszyscy idą teraz w stronę artykułów sponsorowanych, a wystarczy zakup DL

Dla mnie osobiście artykuły sponsorowane są za drogie, więc raczej nigdy nie będę szedł w ich stronę, ponieważ ich kupowanie to istne szaleństwo. Są lepsze sposoby na zdobycie wartościowych linków, i to prawie za darmo. Stara szkoła wie o czym mówię. Jednakże sam zakup DL i korzystanie z niego również nie jest dla mnie odpowiedni, ponieważ linki z niego są za słabe.

Chociaż w sumie to może są takie frazy na które DL daje radę, ale najwidoczniej moje tematy się do nich nie zaliczają.

Kiedyś korzystałem z DL i było dobrze, obecnie u mnie nie zdaje testów.

Godzinę temu, behawiorysa napisał(a):

Po testach doszedłem do wniosku, że liczą się tylko bardzo mocne

A to nie jest tak od dawna, a reszta to dywersyfikacja? :)

Świeży niczym trawa na wiosnę katalog stron www - zareklamuj swój Biznes Lokalny  ZA DARMO już dziś. Usługa z FV 23% dla wpisów premium! Polub nasz fanpage i dodaj wpis brązowy za free.

50 minut temu, behawiorysa napisał(a):

Mi osobiście całkiem niedawno soft za dużo nie dał.

Zależy kto czego oczekuje. DL na pewno cudów nie czyni i konkurencyjnych fraz w TOP 10 sam nie wbija.
Chociaż już w TOP 20 mu się zdarza - co mi się ostatnio przytrafiło ;) 

DL sprawdzi się raczej:
1) jako element szerszej strategii - do linkowania zaplecza, dywersyfikacji, 
2) pozycjonowanie lokalne (chociaż na Warszawę to pewnie będzie za mało),
3) i pozycjonowanie produktów na marketplace (?).

Właśnie niedawno przyszedł mi do głowy pomysł, że można by z DL podlinkować produkty na marketplace i zamierzam to za kilka miesięcy przetestować. 
Generalnie nie inwestuje się w czyjeś strony (np. marketplace), ale gdyby to zrobić małym nakładem sił i środków właśnie dziki DL Premium, 
to połączenie mocnej domeny ze wskazaniem Google konkretnych podstron, na konkretne frazy - może przynieść intersujące efekty.

14 minut temu, Maksiulek napisał(a):

A to nie jest tak od dawna

Od zawsze tak jest ale nie o to chodzi. Chodzi o DL.

2 minuty temu, Skalmar napisał(a):

podlinkować produkty na marketplace

Też się nad tym zastanawiam, ale skorzystam z innego rozwiązania, i spróbuję to zrobić tak jakbym linkował MS. Ciekawy jestem czy coś to da pod względem większej ilości zamówień.

8 minut temu, behawiorysa napisał(a):

Ciekawy jestem czy coś to da pod względem większej ilości zamówień.

Jeżeli klient z Google trafi bezpośrednio na twój produkt na marketplace, to masz dodatkowe szanse na transakcje. 
Ile wejść tyle szans. 
Trzeba oczywiście wykorzystać szansę i dobrze przygotować podstronę na marketplace. 

53 minuty temu, Skalmar napisał(a):

Jeżeli klient z Google trafi bezpośrednio na twój produkt na marketplace, to masz dodatkowe szanse na transakcje. 

To wiadomo. Pytanie brzmi czy pozycjonowanie ofert coś daje, jeśli marketplace ma miliony podstron.

Chodzi mi o to, czy pozycjonowanie w podobny sposób jak pozycjonowanie własnej strony, rzeczywiście sprawi że nasze oferty będą wysoko.

Czy czymś się różni pozycjonowanie własnej strony, od pozycjonowania ofert na MP. Czy podejść do tego w podobny sposób, czy całkowicie inny.

3 minuty temu, behawiorysa napisał(a):

Pytanie brzmi czy pozycjonowanie ofert coś daje, jeśli marketplace ma miliony podstron.

Do 99% tych stron nic nie linkuje (zewnętrznie). 
Likowanie wyróżni więc w oczach Google konkretne podstrony - to zwiększy szanse na dobre pozycje. 

• Like 1