Skocz do zawartości

test na sandbox

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba jednak istnieje. Przykładem jest moja strona, ktora w pierwsze dni otrzymala kilkaset lub nawet kilka tysiecy linkow pod fraza humor, od stron z pr 3-4-5. Wtedy watpilem w istnienie sandboxa. Jednak gdy po stronie sladu nie ma pod ta fraza, a pod dowcipy powoli sie wspina mimo ze w ogole jej nie reklamowalem to...

Pytanie troszke nie na temat, ale jednak powiazane: czy sandbox ma dokladnie jakis jeden okres trwania czy to od czegos zalezy (np. ilosci linkow ktore sa ponad norme), a moze co jakis tam czas sandbox jest oprozniany?

rozwiazania tej zagadki nie zna nikt - z rególy trwa to od 6 do 9 miesiecy, gdzies na forum byl link do fajnego artykulu z seochat.. o - mam : https://www.seochat.com/c/a/Google-Optimiza...lace-to-Play/2/

ps. nie wiem co mam dalej z tym testem zrobic - jak ktos chce go przejac to na priv - podam loginy i hasla do serwerów ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Hmm. Co sandboxa, czy filtra jak kto woli zastanawia mnie jedna rzecz, na jednej ze stron mialem filtr i na miesiac filtr został zdjety i co najdziwniejsze bez dodatkowego linkowania czy zmian na www, powrocił. Znacie może wyjasnienie takiego zachowania Google?

A ja już jestem prawie przekonany że chodzi nie o ilość tylko o różnorodność, linkowałem cały czas pod jedną frazą i mnie nie było wcale w wynikach. Potem dałem kilka innych linków pokrewnych i pojawiłem się na 220. Kilka dni temu dałem znowu parę pokrewnych i różnorodnych linków i po zaindeksowaniu ich skoczyłem na 169 pozycję i powoli codziennie podnosi się.

Więc prawdopodobnie fraza wychodzi z sandboxa, ale związek jest dla mnie jasny, różnorodność fraz, różnorodność ip i sandbox nikogo nie powinien spotkać.

...

Tzn, tak. Różnorodnośc linków, w sensie z różnych ip (a różne hosty ?). Bo np. na forum w sygnaturce jak dodam sobie nową stronkę, to skacze w miarę szybko w górę, ale raczej nie wylatuje z indeksu.

pozdr.

Jeśli chodzi o tę różnorodność i wogóle sandbox, to znam przykład stronki, którą wogóle te obie rzeczy nie dotyczą... :?

Koleś z tej stronki tworząc tę podstronę zaczął ostrą wymianę linków z wieloma serwisami, głównie gsm (ja też się z nim wymieniłem), wszystkie linki jako anhor mają "dzwonki". Efektem tego jest, ze strona już długo utrzymuje się na pierwszej pozycji w google i nie było czegoś takiego, że np. przez 2 miechy nie było jej w wynikach lub ze była baaaaaaaaaaardzo daleko :?

Mowa o https://dzwonki.emuzyka.pl

Czyli tweirdzisz że gościu tylko przez samą wymiane linkami doszedł do 1 pozycji pod hasłem dzwonki? Bez zadnego innego wplywu tylko przez to? to by było bardzo ciekawe. CIekawe czy jak bym miał PR=6 to bym był 1 :lol:.(on ma5)

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Czyli tweirdzisz że gościu tylko przez samą wymiane linkami doszedł do 1 pozycji pod hasłem dzwonki? Bez zadnego innego wplywu tylko przez to?
no, głownie linki.
CIekawe czy jak bym miał PR=6 to bym był 1 :lol:.(on ma5)
możliwe, ale PR teraz nie ma zbytniego znaczenia, musiałbyś nałapać duuuużo wartościowych linków ;)

Wydaje mi się że filtr jest zakładany tylko na poprawne frazy dla google i tak dla przykładu https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...1&q=opisy+g&lr= jest frazą nie poprawną, zaś "opisy gg [Czy chodziło Ci o: opisy gg]" jest jak najbardziej poprawna, czyli IMO popularność słowa nie ma znaczenia tylko jego "poprawność" dla googli.

to skacze w miarę szybko w górę, ale raczej nie wylatuje z indeksu.

pozdr.

bo google indeksuje te linki powoli a nie wszystkie na raz :lol:

CIekawe czy jak bym miał PR=6 to bym był 1 Smile.(on ma5)

PR nie ma do zadnego znaczenia ;) PR to taki bajer od mr. Google ale bezposrednio nie ma zadnego wplywu na pozycje strony ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

A ja już jestem prawie przekonany że chodzi nie o ilość tylko o różnorodność, linkowałem cały czas pod jedną frazą i mnie nie było wcale w wynikach. Potem dałem kilka innych linków pokrewnych i pojawiłem się na 220. Kilka dni temu dałem znowu parę pokrewnych i różnorodnych linków i po zaindeksowaniu ich skoczyłem na 169 pozycję i powoli codziennie podnosi się.  

Więc prawdopodobnie fraza wychodzi z sandboxa, ale związek jest dla mnie jasny, różnorodność fraz, różnorodność ip i sandbox nikogo nie powinien spotkać.

Musze to potwierdzic. Do tej pory moja strona lezala na 46 (!) stronie wynikow, dzisiaj wzrosla o 5 stron po dodaniu 5 linkow, z czego podejrzewam G. zaindeksowal 1-2. Dam znac jak to sie dalej rozwinie. I mam pytanie, pozycjonuje pod 3 slowami, moja roznorodnosc byla w postaci: slowo1,slowo2,slowo3 ; slowo3,slowo2,slowo1 ; slowo2,slowo3;slowo1 ; slowo1,slowo3 itd. Czy taka "roznorodnosc" wystarczy czy ma polegac na zupelnie roznych frazach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności