Skocz do zawartości

Cała prawda o kupowaniu linków.

Wojt26

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz własnego zaplecza, systemow itp kupuje rowniez kilka/kilkanascie linkow od wlascicieli innych serwisow.

Jakos nigdy tego specjalnie nie sprawdzalem, wydawalo mi sie, ze jak zaplacilem za dany okres to moj link po prostu bedzie w danej witrynie przez okreslony czas.

Dzisiaj jedna z moich stron spadła w wynikach wyszukiwania dosyc niespodziewanie 0 kilka miejsc, zaczalem wiec sprawdzac co sie stalo?

I tak z okolo 20 witryn, na ktorych mam oplacone linki:

- dwie w przebudowie

- jedna nie dziala w ogole

- na 3 po prostu brakuje moich linkow

Po prostu załamka ;)

W zyciu linka nie kupile ani nie sprzedalem. Wszystko zalezy od tego z kim rozmawiasz. Pokemony obiecuja a pozniej kupa. Ja wyznaje zasade jak Pawlak "slowo drozsze od pieniedzy" i na szczescie mam linki od 3 lat na serwisach jednoczesnie wyswietkajac na swoich linki z serisow przyjaciol. Wnioski pozostawiam Tobie.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Myślę, że podobnie jak w wielu innych "transakcjach" ważne jest zaufanie.

Osobiście kupuję na allegro i wystawiam komentarz dopiero po zakończeniu okresu wyświetlania linka (nawet po roku). Miałem raz sytuację że koleś usunął linka za wcześnie. Jeden mail, że wystawię negatyw jak nie wróci i natychmiast miałem linka z powrotem.

A moja sprzedaż ? Cóż, napisałem skrypcik do sprzedaży on-line, który dba o to żeby przez pomyłkę niczego nie usunąć no i linki wiszą dokładnie tyle ile trzeba (i ani sekundy dłużej ani krócej ;) ). No i zawsze można wystawić aukcję, jak ktoś jest bardzo chce, ale to już nie automatycznie.

ten topic to do pogaduszek...

Ja osobicie jesli sprzedaje ale to bardzo żadko linki to na okres 1 msc.

Z kupowaniem to jest różnie mam kika zaufanych osob z którymi sie dobrze znam i im ufam i wiem gdy kupie u nich link (nieprzezallegro) nie usuna go przed terminem.

Co do tych ludzi ktorzy sprzedaja linki na rok albo na zawsze to patrze z usmiechem, bo to tak jak z pozycjonowniaem za 9,99

.

Tez sie staram nie kupować na dłuższy okres. To że w momencie kupna na stronie zamieszczone sa 3 linki, nie daje gwarancji, że po kilku miesiacach nie będzie tam 50 linków.

Podsumowujac:

1. Trzeba miec troche zaufania

2. Ale nie za dużo i czasami warto sprawdzić czy wszystko ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności