Skocz do zawartości

Czy warto zbierać bannery odsyłające do mojej strony.

camper23

Rekomendowane odpowiedzi

banery mają inne zastosowanie od linków - tego się nie da porównać.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

wpływają [...] na pozycje w google [...] ?

jakiś promil wsparcia dają ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Każdy link czy tekstowy czy baner daje coś tam dla pozycjonowania.Dodatkowo jeśli baner jest na popularnej stronie daje wartość dodaną, np. wejścia na docelową stronę przez zainteresowanych.A dalej to zależy co to za strona, jak np. sklep to ewentualne zakupy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Czy te odnośniki w postaci obrazków są tak samo traktowane jak linki tekstowe?
Jeśli mają stosowny alt="" i title="" to tak.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co ma większą wartość, banner na innej stronie głównej, który odsyła do mojego forum, czy może sam link również ze strony głównej.

To zależy od stron.

Jeśli pod SEO wybrałbym linka, ale jeśli uda Ci się zdobyć banner na stronie z dużym ruchem opcja bannerowa może dużo bardziej się opłacać.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

z tego co wiem jest jeszcze jeden pozytywny wpływ banera wartość dla Google jeśli go nie stosowałeś .... google lubią linki w rożnej postaci a nie wszystkie jednakowe...bo wygląda to na bardziej naturalne druga sprawa na jakiej stronie postawisz ten baner jeśli na jakieś śmieciowej to wyjdzie gorzej niż lepieje.

druga sprawa na jakiej stronie postawisz ten baner jeśli na jakieś śmieciowej to wyjdzie gorzej niż lepieje.

testowałeś to czy wyczytałeś na jakimś blogu? Postaw 10 "śmieciowych stron" i dodaj tam baner swoich konkurentów z top 10 po jednym na każdego, za jednym strzałem będziesz w TOP bo Twoja konkurencja wyjdzie "gorzej niż lepiej"..... litości.

p.s sam nie masz zielonego pojęcia a już uczysz innych....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności