Skocz do zawartości

Reklama na FB przez agencję ?

Duke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A teraz tak na serio... Czym ma się niby odróżniać profesjonalne prowadzenie fanpaga? Dostałem kilka propozycji od agencji prowadzących Fanpage najpotężniejszych polskich marek odzieżowych i powiem szczerze, że xxxx to mi to nie urwało

Tym co profesjonalne linkowanie od Twojego linkowania ze stopki.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ci bardziej kumaci domyślają się po co na tym forum się zarejestrowałeś i na tym to właśnie polega profesjonalne od nieprofesjonalnego.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Pawcioo1992, w dużych agencjach przy jednym koncie fb pracuje parę osób i jest hierarchia pracowników,  koordynacja itp.  Monitorowane są też media odpowiedz na fanpage przez cały czas.  dlatego tyle to może kosztować  sporo. Taka jest teoria.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarejestrowałem się po to żeby zadawać pytania

Zarejestrowałeś się po to żeby wrzucić linki w stopkę i to każdy zauważy (z branży). Profesjonalista wrzuci te linki tak, że nikt nie zauważy. To samo jest z prowadzeniem jakiejkolwiek kampani czy to na fb czy gdziekolwiek indziej (szemranka itd.), że...

Czym ma się niby odróżniać profesjonalne prowadzenie fanpaga?

Tym, że będzie profesjonalnie prowadzony :D Czyli innymi słowami... nie będzie wyglądał jak Pawcio z linkami w stopce.

Możecie trochę wyluzować..

i chociaż trochę postarać się odpowiedzieć na pytanie ?

praktycznie nigdzie nie można znaleźć informacji jak duże agencje modelowo prowadzą profile społecznościowe i dlaczego są to takie ceny.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

w dużych agencjach przy jednym koncie fb pracuje parę osób i jest hierarchia pracowników

Przypominając "akcje" z foto na FP jednej z marek wódki, to  różnie to bywa.

Na pewno jak ma się na to budżet to należy zlecić obsługę FP i reklamę na FB profesjonalistom. 

Samemu nie warto to robić, mówię o biznesowym FP.

praktycznie nigdzie nie można znaleźć informacji jak duże agencje modelowo prowadzą profile społecznościowe i dlaczego są to takie ceny.

Tu nie trzeba filozofii. Trzeba cokolwiek znać się na marketingu, socjologii i mediach. Do tego trzeba być kreatywnym i twórczym. Wątpię, że wszystkie te cechy będzie posiadał gość prowadzący JDG w wioske np. w województwie śłąskim, co nie jest oczywiście wykluczone tak samo jak nie jest wykluczone, że płacąc dużą kasę agencji nie zleci ona tego jakiemuś freelancerowi, który dorabia na lody...

w dużych agencjach przy jednym koncie fb pracuje parę osób i jest hierarchia pracowników

Przypominając "akcje" z foto na FP jednej z marek wódki, to  różnie to bywa.

Na pewno jak ma się na to budżet to należy zlecić obsługę FP i reklamę na FB profesjonalistom. 

Samemu nie warto to robić, mówię o biznesowym FP.

No też o tym mówię. Akcja z wódką była kozacka. Kusi mnie żeby wrzucić link do jednego fp tej agencji co mi zaspamowała skrzynkę. Prowadzą min. fp marki którą reklamuje Justyna (ta co śpiewa :P) Mówię to jako Janusz Marketingu - nie widzę tam nic, czego nie można zrobić samemu. Pytanie do czego jest nam potrzebny fp bo jeśli do reklamy to wydaje mi się, że są lepsze kanały, jeśli do interakcji  z klientami? Też słabo, bo pod postami jest zwyczajnie pusto nawet przy profilach +100k. Co ciekawe, wyjątkiem są tutaj pseudobutiki, które prowadzą karyny za dotacje z UE. Tam sprzedaż odbywa się tylko za pośrednictwem fb, nie ma nawet strony i potrafi się zrobić ruch pod postem więc naprawdę nie wiem z czego to wynika.

Mówię to jako Janusz Marketingu - nie widzę tam nic, czego nie można zrobić samemu

Janusz marketingu (nie tylko marketingu) zawsze będzie miał przekonanie,  że zrobi to lepiej sam.  To jest złudzenie. 

Pytanie do czego jest nam potrzebny fp

Dobre pytanie.  Janusze marketingu uważają, że nie są wogóle potrzebne.  Ludzie myślący wykorzystują każdy kanał pozwalający na dotarcie do potencjalnego klienta. 

bo pod postami jest zwyczajnie pusto nawet przy profilach +100k

Nie wiemy o jakim profilu piszesz i nie wiemy jakie są założenia marketingowe wymienionego profilu. 

Dlatego należy zasięgnąć rady specjalistów od FB w tym wypadku. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności