Skocz do zawartości

płatnych linków się już czepiają

vel

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio byłem w ciepłych krajach na urlopie i przywiozłem sobie koszule hawajke

Wyniosła mnie ona w przeliczeniu ok 50 zł.

Koszula jednak juz mi sie nie podoba i odsprzedałem ja bratu za ok 54 zł

Oczywiscie zadnej faktury na ta koszule nie mam bo byłem na wakacjach i przywiozłem ja dla siebie.

Czy równiez musze od tej kwoty zapłać podatek > bo to w koncu chyba mój dochód jest ?

Czy jak nie zapłace tego podatku od tej koszuli to jestem złodziejem i okradam Państwo ?

I pytanie dla tych co sie znaja czy groża mi jakies konsekwencje jak nie zapłace tego ?

Reklama w internecie poprzez pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach. Zapraszamy na pozycjonowanie stron.

Reklama poprzez pozycjonowanie stron jest bardzo skuteczna.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
niech kosciol opodatkuja a od wlascicieli portali sie ut :)

ot

Mało wiesz. Wszystkie parafie płacą podatek, prawie zawsze naliczany w zależności od ilości mieszkańców na terenie parafii. Obojętne ilu z nich chodzi do kościoła, i czy wogóle jest chrześcijanami.

Wymyśl analogię do swojej sytuacji i odpowiedz czy Ci takie rozliczenie odpowiada...

Tak czy siak bzdura, dzięki naszemu państwu Internet w Polsce w życiu nie będzie na przyzwoitym poziomie - bo po co dać się ludziom rozwinąć i potem brać podatki lepiej od razu go ud****ć a jak już przestanie płacić, bo zbankrutuje to będziemy go nękać jeszcze przez 10 lat - może coś da się wyciągnąć - proste myślenie naszej władzy - Dziś wziąć pieniądze nieważne co będzie jutro.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

niech kosciol opodatkuja a od wlascicieli portali sie ut :)

ot

Mało wiesz. Wszystkie parafie płacą podatek, prawie zawsze naliczany w zależności od ilości mieszkańców na terenie parafii. Obojętne ilu z nich chodzi do kościoła, i czy wogóle jest chrześcijanami.

Wymyśl analogię do swojej sytuacji i odpowiedz czy Ci takie rozliczenie odpowiada...

Przeciez kościół płaci symboliczne kwoty tak samo jak rolnicy krus. Niech traktują kościół na równi albo niech wzorem niemiec wierni utrzymują kler to się znajdzie pieniądze na wszystko. Ale lepiej dowalić rencistom, emerytom, studentom itp

Świadczenia państwa na rzecz Kościoła i duchownych

Fundusz Kościelny

Ubezpieczenia społeczne duchowieństwa

Dotacje na działalność społeczno-oświatową

Wydatki na remont i konserwację zabytków

Finansowanie uczelni kościelnych

Finansowanie lekcji religii

Dotacje dla parafii na Ziemiach Zachodnich i Północnych

Finansowanie działalności kapelanów

Dotacje i darowizny przedsiębiorstw państwowych

Świadczenia państwa na rzecz Kościoła i duchownych

Fundusz Kościelny...

Nie wiem czemu to co wchodzi w zakres funduszu kościelnego wyliczasz jeszcze raz osobno w kilku punktach.

Poczytaj może skąd znienawidzony "fundusz kościelny" się wogóle wziął.

Państwo nie finansuje "uczelni kościelnych", bo za takie można uznać tylko seminaria duchowne.

Kto zna np. warunki lubelskie wie, że nie ma znaczącej różnicy między studiami na UMCS a na KUL, czemóż więc finansować uczelnię po jednej stronie ulicy, a po drugiej już nie? (oczywiście edukacja powinna być w calości sprywatyzowana :) )

Już więcej nie oftopuję, ale w sumie to dział Pogaduszki

Fundusz kościelny jest to zadośćuczynienie dla kościoła za ziemie które państwo przejeło po 45 roku tyle że jest to bzdurą, bo jeśli mamy się cofać w czasie to można by się cofnąć do czasu skąd kościól ma te ziemie a jestem pewny że sam te ziemie przejął, oczywiście w imię Boga.

Podałem te punkty bo zasugerowałeś że kosciół płaci takie same podatki jak reszta.

Ok koniec oftopu

proszę bardzo biggrin.gif kto przeciw.. wpisujcie miasta biggrin.gif

"ja jestem za a nawet przciw"

...

a tak wogóle to nie czeba sie tak dziwić z tymi podatkami zawsze sa i bedą a jesli by wszyscy ktorzy maja dochody odprowadzali podatek, nwet nie mowie o ludziach ktorzy prowadza strony, ale wszyscy własciciele zakladów zatrudniajac na czarno itd. to by nam sie lepiej zylo

:) moze....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności