Skocz do zawartości

Jak ożywić zbanowaną z idenksu stronę

arab112

Rekomendowane odpowiedzi

Testowałem sobie narzędzie do scrapowania tekstu z innych stron i tym wyłapałem sobie bana na stronę. W google nie ma ani postów, ani strony głównej. Co mogę zrobić, by przywrócić domenę w widoczności wyszukań google. Wyłączyć z indeksowania tamte posty i napisać odwołanie?

Testowałem sobie narzędzie do scrapowania tekstu z innych stron

Testuje się na domenach, które można porzucić.

Co mogę zrobić, by przywrócić domenę

Wyłączyć z indeksowania tamte posty i napisać odwołanie

To w niczym nie pomoże.

Jak chcesz odzyskać taką domenę, to chyba trzeba będzie poświęcić trochę więcej czasu niż na wstawienie automatu do pobierania cudzych treści.

Musisz nie tylko wyłączyć pobieranie ale wyrzucić to co jest i zrobić stronę tak aby została uznana za stronę dla użytkowników a nie botów.

Edycja:

Po tym oczywiście zgłosić do oglądania.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Co mogę zrobić, by przywrócić domenę w widoczności wyszukań google

Przestać podpier***ć cudzą treść ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A swoją drogą jest mozliwosc unikniecia bana

przez wylaczenie podstrony ktora taki tekst zawiera z indeksowania google

Tak po mojemu to nie ma sensu w tym co piszesz.

Jak chcesz coś wyłączyć z indeksowania google to robisz pod coś innego nie google, więc olewasz bana.

Jak robisz pod google, to po co robić treść jak nie chcesz jej google pokazać?

Jeżeli to Twoje narzędzie to je dopracuj, bo jest do d... jak dostałeś bana. Dobrze zrobiona autostrona powinna się obronić przed algorytmem.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

W stronie chodzilo o to, ze byla ona pewnego rodzaju Grą. Na każdej podstronie był zesrapowany opis gry komputerowej i quiz. Użytkownik mógł przejść do kolejnych gier (wpisów) i tam rozwiązywać quiz dotyczący innej gry.

Nie zależy mi na tym, by te podstrony z quizami i zescrapowanymi tekstami były widoczne w google. Nawet byłoby lepiej. Wolałbym, by użytkownik na stronie głównej wybierał w co chce grać. Mimo tego, chciałbym zostać przy możliwości srapowania tekstu, bo opis gry i zdjęcie fajnie wyglądają, niż sam suchy quiz. Dlatego pytam się, czy jest możliwość, by strona mogła funkcjonować w taki sposób bez bana google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności