Skocz do zawartości

Wybór optymalnej domeny z nazwą miasta

Paul Bakure

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam nadzieję, że to dobre miejsce na forum na tego typu pytania.

Ostatnio znajoma poprosiła mnie o pomoc przy wyborze optymalnej domeny dla strony swojego solarium. Problem w tym, że zostały nam tak naprawdę dwie opcje - tyle, że ona upiera się przy opcji nr 2 (bo tak jej się podoba lepiej :), ja zaś skłaniam się ku pierwszej:

1) solarium-[nazwa_miasta].pl

2) solarium.[nazwa_miasta].pl

Moje oczywiste pytanie brzmi, która opcja będzie bardziej optymalna z punktu widzenia wyszukiwarki - jeżeli w ogóle będzie jakakolwiek różnica? Wydaje mi się, że opcja 1), bo 2) opiera się dodatkowo o subdomenę, ale to tylko moje przypuszczenia - chciałbym mieć pewność.

Co w sytuacji, gdy zarejestrujemy obie domeny i ustawimy przekierowanie z jednej domeny (tej podrzędnej) na tę finalnie wybraną, główną? Czy nie wpłynie to negatywnie na pozycjonowanie?

Pierwsza opcja jest lepsza (regionalki kiedyś dostały po d... w ramach doskonalenia algorytmu, nigdy nie wiadomo czy się nie powtórzy).

Przekierowanie nie zaszkodzi.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności