Skocz do zawartości

Jak uniknac filtra z skopiowana tresc na stronie

arab112

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam stronę na silniku wordpress. Na stronie umieszczam quizy do gier komputerowych. W kazdym poscie jest zdjecie gry, opis, skopiowane wymagania gry i skopiowana krotka geneza powstania tej gry.

Dalej sa pytania i guzik ktory pokazuje prawidlowe odpowiedzi.

Chcialbym zalozyc strone z filmami z podobnym quizem. Jednak tak mialbym wiecej skopiowanego tekstu: opis filmu, kiedy powstał, Aktorzy itd.

W jaki sposob moglbym uniknac bana A za skopiowana tresc na nowej stronie? Nie zalezy mi nawet na tym, by wpisy byly widoczne w google moga byc niezaindeksowane. Ważne żeby strona glowna byla widoczna.

Czy samo uzycie nofollow dla wszystkich wpisow zalatwi sprawe? Na stronie jest male linkowanie wewnętrzne, ale nie ma problemu, by było ono nofollow. Jak pisalen, zalezy mi tylko ma widocznosci domeny glownej w google. Użytkownik i tak z poziomu strony glownej dokonywalby wyboru co do odwiedzanych podstron.

Takze czy jest jakas mozliwosc? Ewentualnie tak ukrycie tej skopiowanej treści by byla widoczna dla uzytkownika, ale nie dla robotow google?

Skoro nie zależy Ci na pozycjonowaniu to po co w ogóle jakieś zabiegi z ukrywaniem treści. Poza tym bana za cos takiego powielone opisy do filmów nie dostaniesz.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale z tego co czytalem to mimo iz wpis bedzie mial tag nofoplow,noindex to tresc wpisu i tak bedzie analizowana przez robota google.

A chce to robic, ponieważ przezorny zawsze ubezpieczony. Poza t, ciekawil mnie ten temat.

A moze lepszym wyjsciem byloby wrzucenie tekstu w javascript, przez co robot google by go nie widzial? Tak mi sie wydaje przynajmniej.

Polecam localhost

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale z tego co czytalem to mimo iz wpis bedzie mial tag nofoplow,noindex to tresc wpisu i tak bedzie analizowana przez robota google.

No ja nadal nie rozumiem co chcesz osiągnąć.Za duplikat google to co będzie w no-index nie uzna bo nie będzie tego w indeksie,jeśli o to chodzi ten atrybut załatwi sprawę.

Jak google mogło by uznawać za duplikat coś czego u nich nie ma? No to by było pozbawione wszelkiej logiki.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Poza t, ciekawil mnie ten temat.
To wklej w wyszukiwarce

Na długo nim królową Ravennę (Charlize Theron) przeraziła rozkwitająca uroda Śnieżki i postępujące widmo utarty władzy, Ravenna w cichości przyglądała się jak jej siostra

Widzisz jakieś BANY dla tych stron co widzisz < pytanie retoryczne>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności