Skocz do zawartości

[pytanie]Czy budżet 10 tysięcy miesięcznie, wystarczy na frazę "noclegi"?

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję serwis noclegowy, jak popularna konkurencja z top10 na frazę "noclegi". Chciałbym jednak wiedzieć, czy nie porywam się z motyką na słońce.
Planowany budżet serwisu: 50 tysięcy (strona techniczna)
Budżet pozycjonowania: 10 tysięcy miesięcznie na 10 miesięcy

Jednakże nie chciałbym płacić firmom pozycjonującym, gdyż takiej pracy nie jestem w stanie w 100% kontrolować. Chodzi mi o kupowanie linków za tą kwotę: PR6-8 i budowanie profili społecznościowych w google+1 i facebooku. Czy taka kwota wydana na linki, pozwoli mniej więcej wejść do top10?

Nie chcę używać żadnych katologów i innych metod sztucznego zdobywania wielkiej ilości śmieciowych backlinków.

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy dobrze rozumiem że planujesz stworzenie systemu rezerwacji w poszczególnych hotelach jak np, booking.com?

Jeśli tak wydaj te pieniądze na co innego.

Ponadto chcesz kupować linki a nie pozycjonować, niestety ale tak to nie działa.Pozycjonowanie to nie tylko linki.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Czy dobrze rozumiem że planujesz stworzenie systemu rezerwacji w poszczególnych hotelach jak np, booking.com?

Jeśli tak wydaj te pieniądze na co innego.

Ponadto chcesz kupować linki a nie pozycjonować, niestety ale tak to nie działa.Pozycjonowanie to nie tylko linki.

Booking.com jest za duże, bez systemu rezerwacji chcę. Nocowanie.pl, eholiday.pl noclegi.pl - do ugryzienia z odpowiednim finansowaniem.

Biznes ma się opierać na pobieraniu opłat od posiadaczy pensjonatów, pokoi na wynajem wakacyjny, małych hoteli. 

Pierwsze top15 ma swojej ofercie od 30-80 tysięcy obiektów noclegowych, kasując od każdego 80-300zł rocznie. Chcę się w nich wstrzelić i zjeść kawałek tortu. Swój wiek i środki już mam, więc nie bawią mnie malutkie biznesy. Co prawda moje środki na start nie są wielkie, ale myślę, że rozsądne by zacząć ich podgryzać.

Docelowo na platformie ma być pełna obsługa (nie na początku), to jest fotografowie do robienia zdjęć obiektów, podpisywania ewentualnych umów, weryfikacji miejsc noclegowych. Strona w języku polskim, niemieckim i czeskim. Nie ma to być kolejny low budget. 

Oczywiście, pozycjonowanie mógłbym zlecić, ale nie mam zaufania. Sam kiedyś (jeszcze na presellach), robiłem pozycjonowanie swoich stron i wiem ile w tej branży oszustów, a weryfikacja pracy jest trudna.

Sam kiedyś (jeszcze na presellach), robiłem pozycjonowanie swoich stron i wiem ile w tej branży oszustów, a weryfikacja pracy jest trudna.

Nie jest trudna bo podpisujesz umowę np. za efekt.To raz, dwa że nie samym pozycjonowaniem człowiek żyje są różne metody promocji.Jak zapewne się zorientowałeś reprezentuję PP, robisz dobry portal, włączasz go w PP i płacisz tylko za określone działania, i tak można jeszcze dużo wymieniać.

Pomimo to myślę że kasa którą chcesz zainwestować jest za mała aby liczyć się w branży.

Piszesz o dużych pieniądzach a nie wiesz nawet jak się zabrać do tej inwestycji, równie dobrze mogłeś napisać:

"Szukam agencji która wyru...cha mnie na 100k zł"

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

UP, z całą pewnością ma pełną skrzynkę jak podał kwoty.Tylko pytanie Ci co mu wysłali ofertę proponują w tej kasie.Bo ja nadal twierdzę że za te pieniądze w tej branży nie da się przebić.

Nie ma takiej opcji.

EDIT:

Sam napisał na czym biznes ma się opierać:

,,Biznes ma się opierać na pobieraniu opłat od posiadaczy pensjonatów, pokoi na wynajem wakacyjny, małych hoteli.,,

Tylko jest jedno DUŻE ALE, aby właściciel pensjonatu/hotelu/itp. zgodził się na płacenie musi widzieć jakieś korzyści z tego.

Z niewypozycjonowanego/nieznanego/niewypromowanego serwisu nikt nie będzie takich korzyści widział.

Budżet moim zdaniem jest całkiem przyzwoity.

Zły jest natomiast plan jego wydatkowania.

Przemyśl strategię, bo kwota znaczna i można sporo zrobić, ale samym kupowaniem linków nie powalczysz.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@Mariusz na prawdę myślisz że budżet przyzwoity?Nie róbmy mu złudzeń.

Wyniki wyszukiwania na pierwszą lepszą frazę: rezerwacja hotelu

Wyniki sponsorowane:

- booking.com

- trivago.pl

- hotels.com

- hotelscombined.pl

Wyniki organiczne:

- hrs.com

- trivago.pl

- booking.com

- esky.pl

- hotelex.pl

- hotele.pl

Sądzisz że z budżetem 10 tyś powalczy z nimi?Zapomnij.

EDIT: Przecież w samym adwords te 10 tyś by zniknęło moment.

Jeśli myślisz, że kupisz linki i już topy się zrobią to muszę cię rozczarować. Nie ma szans, po pierwsze trzeba wiedzieć, jakie te linki kupić, po drugie trzeba wiedzieć jaki dać rozkład anchorów itp.

Wszystko trzeba z głową zrobić i mieć jakiekolwiek doświadczenie, bez tego spalisz domenę, a topów nigdy nie zobaczysz.

Jeśli już nie chcesz się z żadną firmą wiązać, zrób tak: znajdź odpowiedniego koordynatora/kierownika który będzie zarządzał tym link buildingiem, czyli płacisz takiej osobie np. 2k mc, a on ci mówi, co kupić, gdzie, jak, ile przyłożyć czego, do tego jakieś premie ustalacie za ilość wejść na stronie przykładowo jeśli strona uzyska 10k wejść na mc do stałej mc kwoty dajesz mu 500 PLN.

Masz rację, tego zdania nie doczytałem.

Czy taka kwota wydana na linki, pozwoli mniej więcej wejść do top10?

budowanie profili społecznościowych w google+1 i facebooku

To mnie trochę zmyliło :)

Do tego PP, mailing, kilka pomysłów i można trochę zrobić.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

problem polega na tym, że to co dla ciebie jest szczytem możliwości dla większości tych portali jest wydatkiem na herbatniki, czy da się wejść do top 10, zapewne tak, ale to bardzo mało prawdopodobne, ewentualny wykonawca musiałby mieć lepszy pomysł niż napie*dalanie na domenę główną spamem z automatów

Wyniki wyszukiwania na pierwszą lepszą frazę: rezerwacja hotelu

Wyniki sponsorowane:

- booking.com

- trivago.pl

- hotels.com

- hotelscombined.pl

Wyniki organiczne:

- hrs.com

- trivago.pl

- booking.com

- esky.pl

- hotelex.pl

- hotele.pl

Sądzisz że z budżetem 10 tyś powalczy z nimi?Zapomnij.

EDIT: Przecież w samym adwords te 10 tyś by zniknęło moment.

Noi dalej podajesz duże brandy z możliwością rezerwacji, w dodatku hotele. Ja z kolei koncentruję się na pensjonatach, np. noclegowo.pl noclegi.pl 

Branża bardzo trudna ale bez przesady. Te duże portale to nie strony firmowe, typu apple, której nie przeskoczysz na frazę "iphone". Wybierasz grupę kilku podstawowych dla branży fraz, optymalizacja i linki. Przy pozycjonowaniu strony pod katem tych kilku fraz i rozbudową treści z czasem serwis sam pojawi się na frazy z długiego ogona. 

Zresztą tą branżę można ugryźć - jeżeli chodzi o pozycjonowanie - na kilka sposobów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności