Skocz do zawartości

[pytanie]Czy budżet 10 tysięcy miesięcznie, wystarczy na frazę "noclegi"?

Rekomendowane odpowiedzi

Zresztą jak zwykle.

Mój ojciec zawsze mówił, że jeśli ktoś przechodzi na prywatne inwektywy to znaczy, że skończyły mu się argumenty i Ty ( znaczy ja) masz rację.

Wiec mam ten komfort i w ogóle nie mam zamiaru dalej czytać co piszesz, jest taki magiczny przycisk ignorowanie :D To wcale nie przesadza kto jest lepszy kto jest gorszy, poprostu jestesm zastary aby robić to do czego mam dyskomfort.

Teraz EOT

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@SzlafRock czasem wydaje nam się, że wiemy co piszemy, a życie weryfikuje. Czasami rzeczy oczywiste, oczywistymi nie są. Na pewno pamiętasz wątek o zakładaniu kont w sklepie internetowym na dane z allegro, jak ostro Ty i inni się upieraliście, że jest to bezprawne i łamie regulamin allegro. Szkoda, że wątek zamknięty bo miałem okazje się przekonać ( jakiś klient zgłosił taką sprawę do allegro), że nie mieliście racji.

2. Podmioty, którym udostępniono dane CEIDG w trybie ust. 1, nie mogą przekazywać tych danych, ani ich fragmentów, innym podmiotom.

Tutaj wyraźnie jest zaznaczone, że nie można przekazywać inny podmiotą a nie publikować, myślę że to różnica. Np moje dane są na wielu portalach, które nie pytały mnie o zgodę. Uważam że Max ma tutaj racje

Sebastian wiesz my sobie tu możemy podyskutować ale decyzje i tak trzeba konsultować z osobami( w sensi radcami prawnymi, adwokatami, kancelariami) które na tym znają się ( oczywiście też mogą mylić się).

Gorzej jak ktoś przeczyta te nasze internetowe bazgroły zrobi tak jak doradzają "osoby które na wszystkim znają się" a to będzie pudło.

Max, oczywiście że w przypadku spraw zawikłanych trzeba 10 razy się zastanowić, myślę że nikt na podstawie wpisów na forum nie będzie organizował biznesu :) W kwestii danych firmowych wielkiej wiedzy nie mam, opinie opieram na fakcie, że dane mojej firmy są publikowane w wielu miejscach, co również nie znaczy, że jest to robione zgodnie z prawem, ale prawda też taka, że niejednokrotnie są to znane brandy i jakoś nie chce mi się wierzyć, że robią to bezprawnie.

że jest to robione zgodnie z prawem, ale prawda też taka, że niejednokrotnie są to znane brandy i jakoś nie chce mi się wierzyć, że robią to bezprawnie

Jakbyś zainteresował się tematem to stwierdzisz, że duże brandy to nie problem.  Zawsze jest możliwość zmiany lub usunięcia danych. 

Problemem są ludzie lub jednoosobowe firemki ,  które robią systemy pobierania i prezentacji danych.  Oni zazwyczaj nie udostępniają kontaktu,  możliwość usunięcia i nie odpowiadają na maile.  Pozostaje droga prawna ale kto by się bawił z firmą,  która ma siedzibę w garażu w przysłowiowy pcimiu dolnym. 

jest taki magiczny przycisk ignorowanie

Super.  :)

Teraz EOT 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ustawa o ochronie danych osobowych ma zastosowanie WYŁĄCZNIE do danych osobowych osób fizycznych. Dane przedsiębiorstw (nawet przedsiębiorców - osób fizycznych) co do zasady są jawne i nie podlegają ochronie UoODO.

Mylisz się: https://www.giodo.gov.pl/1520021/

Odnośnie przetwarzania w zbiorze danych osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą podkreślić należy, że fakt pozyskiwania danych do takiego zbioru ze źródła publicznego lub jawnego rejestru nie umożliwia administratorowi powołania się na przewidzianą w art. 43 ust. 1 pkt 9 ustawy przesłankę zwolnienia z obowiązku rejestracji, dotyczącą administratorów danych powszechnie dostępnych.

----

Pominę w tym drugim przypadku pewną trudność z automatyzacją procesu, bo przeciez strony mają różną strukturę i raczej ciężko jest napisać skrypt, który odwiedzi ileś tam tysięcy stron i wyciągnie interesujące nas dane.
Do tego można wybrać konkretny serwis subiektywnie największy i bez problemu pobrać całość bazy razem z fotkami, ale jeśli nie jesteś Google, to w ten sposób daleko nie zajedziesz...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

Doprawdy, robicie problemy tam gdzie ich nie ma.

Pomijając to, dodam że kłócicie się o kolor domku który stanie na marsie.

Widzisz to nie jest tak do końca. Te posty ktoś czyta i podejmuje na ich podstawie decyzje. Na pewno MaxPan dla wielu tu jest autorytetem i jego opinia jest dla nich ważna, a on się w tym konkretnym przypadku myli. Pytałem (na wszelki wypadek) kilku prawników i niestety nie jest tak jak Max mówi.

Nie jestem autorytetem czy celebryta, ale zgłębiałem ten konkretny temat :D Dla niektórych jestem nawet bardzo niewygodnym oponentem w dyskusji bo nie można mi wciskać kity. Co do tematu to proszę sprawdzić za ile  własnie niedawno zostały przeprowadzone perturbację w udziałach lidera wśród portalów noclegowych wtedy łatwo zrozumieć, że 10 k to kwota bardzo mała jak na ten przypadek. Z tą kwotą nawet w top 10 nie wejdziesz z nowym portalem, z domena wyleżaną można sprostować na dól tabeli wejść ( okolicy top 9-10 naturalnych), ale to tylko jeśli wiesz jak i sam będziesz to robić.

Wiem bo skanowałem linki czołówki, paczyłem na zaplecza, kupowane linki, sprawdzałem przekierowania, sprawdzałem czynności i zabiegi SM do generowania ruchu. 

Co do tematu to proszę sprawdzić za ile  własnie niedawno zostały przeprowadzone perturbację w udziałach lidera wśród portalów noclegowych wtedy łatwo zrozumieć, że 10 k to kwota bardzo mała jak na ten przypadek.

Nie rozumiem. Chodzi ci o sprzedaż noclegi.pl ?

Co do samego tematu to niestety "zwykłe" działania SEO nie wystarczą na sukces w tej branży. Trzeba mieć i budżet i pomysł i ekipę do tego. 

Poza tym zrobienie paru fraz wystaczy dla firmy z jednej miejscowości, a jeśli ktoś chce być na topie to trzeba pracować globalnie.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Co do samego tematu to niestety "zwykłe" działania SEO nie wystarczą na sukces w tej branży. Trzeba mieć i budżet i pomysł i ekipę do tego. 

dokładnie 6 stron tego tematu można do tego streścić.

Chodzi ci o sprzedaż

nie, ostatnio była sprzedaż części ( większości) udziałów w innym portalu.

nie, ostatnio była sprzedaż części ( większości) udziałów w innym portalu.

ajj, oczywiście, teraz widzę, że napisałem noclegi.pl zamiast nocowanie.pl - 22 mln za 75%.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• 2 tygodnie później...

Stefan "Sosna" z Warszawy ma pod soba serwis z epoki poczatkow internetu z noclegami itp wiec jak pogadasz to zawsze jeden link tematyczny bedziesz mial :-) i nie za 10 k.

Co do budżetu to w/g mnie dużo za mało i tu bym sie nie skupił na kupowaniu linkow a sposobie jak te linki zdobywać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności