Skocz do zawartości

Czy wygląd strony wpływa na pozycjonowanie?

amell

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam bloga o filmie i wrzuciłam tam niezbyt fajną templatkę (wordpress), teraz mi się przestała podobać. Jednak do rzeczy, chodzi o to, że ma drobny druk, wygląda jakby była zmniejszona, nie chcę podawać linka, żeby bana nie dostać, ale  chyba wiecie o co chodzi, czy to ma wpływ na pozycjonowanie? Czy google zwraca uwagę na to? Rozumiem, że czytelnik na pewno, ale chodzi mi o pozycjonowanie.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wygląd na pewno ma wpływ na  odrzucone wejścia. Osoba wchodzi widzi to coś i od razu wychodzi.

Jeśli takie wejścia mają na przykład 99% z ruchu naturalnego to z mojego doświadczenia powiem, że to ma wpływ na rankowanie. Uważam, że jest to jeden z czynników rankujących, ale nie jest najżeglowniejszy, nawet nie z top 10 z mojego zestawienia :D

Podstawowa zasada mówi:

Podstawowe zasady
  • Twórz strony z myślą o użytkownikach, a nie wyszukiwarkach.

wiec jak się będziesz zastanawiał nad wielkością czcionki najlepiej tak małej by była nieczytelna lub wielkości 1px, div top -10000 itd... - techniki z ubiegłego wieku, to  "daleko nie zajedziesz"

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@UP- zależy co rozumiemy pod pojęciem "pozycjonowanie" jeśli wszystkie czynniki majace wpływ na SERP, to i wygląd się do tego zalicza

Wygląd na pewno ma wpływ na odrzucone wejścia. Osoba wchodzi widzi to coś i od razu wychodzi.
Do tego potencjalne naturalne linki od osób którym strona się spodobała w dosłownym tego słowa znaczeniu. Do tego wygląd, to również i funkcjonalność danej strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wygląd strony nie ma wpływu na pozycjonowanie

Ma pośrednie.

Aj waj, skoro nie ma to dlaczego reklamujesz tworzenie stron w technologi RWD?  :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Podstawowa zasada mówi:

Podstawowe zasady
  • Twórz strony z myślą o użytkownikach, a nie wyszukiwarkach.

wiec jak się będziesz zastanawiał nad wielkością czcionki najlepiej tak małej by była nieczytelna lub wielkości 1px, div top -10000 itd... - techniki z ubiegłego wieku, to  "daleko nie zajedziesz"

Wiem, ale słyszałam że jak jest za drobna czcionka, to google może wziąć to jako ukryty kontent czy coś takiego, a nie chcę pisać tekstów, starać się, pozycjonować, bez efektów. Chyba jednak zmienię tę templatkę,na  lepsza jakaś czytelnąa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności