Skocz do zawartości

Współczynnik ruchu z urządzeń mobilnych

Rekomendowane odpowiedzi

To że wciąż wzrasta i to szybko, to jasna sprawa. U niektórych jest to już 50% w porównaniu do ruchu z desktopów ale no właśnie, u niektórych zaledwie kilka procent. Dokładnie 3-4%  ma z mobilnych znany blog o wekslach a strona o zarabianiu 50%. Skąd takie różnice?

Bardzo dużo zależy od frazy. Mam wiele przypadków kiedy w wersji desktopowej jestem na top2 ( zaraz za brandem ) , natomiast w mobilnej brand ma 4 pierwsze pozycje - wersja mobilna, wersja normalna, jakieś podstrony i automatycznie moja strona ląduje na top5 :( . Ogromne różnice są także w poszczególnych krajach. Tu już trudno rozstrzygnąć od czego to zależy . Od dostępności jednego i drugiego neta, cen za net w komórce itd. Ale różnice są kolosalne. Dla przykładu ruch z dokładnie tej samej frazy na kilku krajach. Wszędzie na top2 - za brandem:

desktop/mobilne ( za zeszły miesiąc w procentach)

Węgry: 75/25

Portugalia + Brazylia 45/55

Hiszpania  40/60

Rumunia   45/55

Czechy  65/35

Słowacja  55/45

Finlandia 60/40

Ogólnie z wszystkich krajów jakie prowadzimy to za zeszły miesiąc przy troszkę ponad 2 miliony wejść 60/40

jak widać różnice są dość spore w jedną i drugą stronę w poszczególnych krajach. W porównaniu z wynikami sprzed kilku miesięcy widać wyraźny wzrost mobilnych wejść. Ale też nie wszędzie 

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności