Skocz do zawartości

Jak uniknąć duplicat content

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

postanowiłem dla mojej działalności na każde miasto postawić oddzielne domeny, wraz z nazwą miasta, aby uzyskać mocne pozycje w google. Taką decyzję podjąłem. W tym celu chcę postawić 6 stron takich samych, tylko zmienić w treści nazwy miejscowości, w opisach i tak dalej. 

Zastanawiam się jak teraz uniknąć "duplicat content", skoro teksty będą te same (tylko wymienię nazwy miejscowości w nagłówkach, w treści, h1, h2, opisach zdjęć, nazwy obrazków itp.)

Teksty przecież nie mogą się różnić, to ma być identyczna strona ale na inne miasto. 

Proszę o poradę pliss...

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Teksty przecież nie mogą się różnić

A czemu?

Przecież można tak skoro to 6 różnych stron:

1. Wykonuję naprawy pralek firmy xxxxxxx na terenie Wrocławia.

2. Nasza firma od kilkunastu lat wykonuje serwisowanie pralek firmy xxxxxxxxx w całym Trójmieście.

Jest różna treść? Jest.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

postanowiłem dla mojej działalności na każde miasto postawić oddzielne domeny, wraz z nazwą miasta

Teksty przecież nie mogą się różnić, to ma być identyczna strona ale na inne miasto.
Zatem Widzisz w tym jakiś sens... ba ja IMHO nie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To się nie dziw jak będziesz miał filtry lub bany.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli chcesz postawić 6 różnych stron (jak rozumiem na różnych adresach) to zainwestuj trochę czasu w to aby było to 6 różnych stron.Zmiana miast w całości nie za wiele da w tym przypadku.

@Mion filtra lub bana może nie mieć, ale za to całkowity brak indeksacji już tak za DC.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Bo to będzie DC jak zrobi (n) serwisów o takiej samej treści różniącej się tylko jednym elementem jak nazwą miasta.

- bez sensu -

Mam jeszcze jedno pytanie, bo zauważyłem, że pewna strona (uznana duża firma) ma każde miasto na oddzielnej podstronie w ramach jednej domeny, ale teksty ma identyczne, oprócz właśnie zmiany miasta w tekście. Przykład:

1. Nasz salon fryzjerski w Gdańsku oferuje Państwu wysoką jakość i atrakcyjne ceny. Zapraszamy naszych klientów na obcinanie męskie jak i damskie

2. Nasz salon fryzjerski w Poznaniu oferuje Państwu wysoką jakość i atrakcyjne ceny. Zapraszamy naszych klientów na obcinanie męskie jak i damskie

Czy tak może być? To wtedy nie jest duplicate content?

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

• 2 tygodnie później...

To też jest DC właściwie identyczna sytuacja jak z domenami z tym, że tu podstrony jednej domeny konkurują ze sobą

Kup sobie gotowca - Gotowe strony po zaplecze / afiliacje / adsense- https://picabela.link/gotowe-strony-zapleczowe/

40 linków blogowych z artykułów - https://picabela.link/linki-z-blogow/

Tworzenie całych dyskusji na forum z linkiem tylko dla Ciebie - https://picabela.link/linki-z-forow-internetowych/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności