Skocz do zawartości

Pozycjonowana strona nie jest widoczna w wynikach ?

Aox

Rekomendowane odpowiedzi

Błędów jest dużo, tak na szybko:

1. Zero optymalizacji

2. Stosunek kodu do tekstu to ok. 2%

3. Brak niektórych przekierowań 301

4. Do strony prowadzi ok. 500 linków wątpliwej jakości

I to jest wyjaśnienie całej zagadki.Dodatkowo strona z treściami których google nie za bardzo lubi.

EDIT: Zapomniałem dodać autor strony myśli że fraza nie jest za bardzo konkurencyjna, myli się bo na tej frazie można ładnie zarobić.O ile dobrze się domyślam jaka fraza bo w PW nie napisał, ale pewnie mam rację.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 9 miesięcy temu...

Witam serdecznie,

Zbudowałem stronkę https://dm-group.info.pl która już ma około miesiąca. Strona nie jest widoczna pod obecnie żadnymi hasłami wyszukiwarce. Nawet jak wkleję całe title. Dlaczego? Brakuje mi jakiegoś znacznika?

Co jeszcze mogę poprawić w optymalizacji strony. Wiem że stosunek treści do kodu jest równy 1 % :) Ale tego nie przeskoczę.

Jest widoczna:

site:dm-group.info.pl

Dodaj GSC jak nie masz do tego mapę strony, nadaj prawidłowe alty i wkomponuj frazy w treść. Dodaj stronę blogową i dobry content o tematyce busów itp. Powinno z czasem trochę się poprawić.

Dzięki za podpowiedz. Strona jest już dodana do GSC. Sitemap, robotxt z derektywą sitemap też. Na stronie są też dodane w nagłówkach słowa kluczowe i w treści. Fakt że nie jest ich za dużo ale są. Pytanie czy na stronie dodać znacznik <meta name="robots" content="all,index,follow" /> czy to nie robi różnicy ?

@genju2 przede wszystkim jest to świeża strona jak piszesz ma dopiero miesiąc.  Musisz zacząć ją powoli pozycjonować jeśli chcesz cokolwiek osiągnąć bo jeśli nie to będzie kolejna strona znajdująca się w otchłani googla. Nie jesteś tu nowy na forum więc powinieneś dobrze wiedzieć co robić. Jak napisałeś nie masz możliwości dodania zbyt dużo tekstu. Ok zgodzę się bo strona jest stricte bardziej "obrazkowa". Jednak stworzenie strony jak wyżej napisałem o charakterze bloga i dodaniu paru dobrych artykułów na pewno pomoże a nie zaszkodzi.

14 minut temu, genju2 napisał:

a co z tym znacznikem meta name= robots ? jest on potrzebny czy mogę go pominąć?

Spokojnie możesz go pominąć.

Po co umieściłeś zawartość pliku style.css w kodzie każdej podstrony?

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

@killerbees1982 nowe strony trzeba dużo wolniej pozycjonować? w sensie dbać o link building? słyszałem o jakimś lawinowym linkowaniu nowych stron. W pierwszym tygodniu kilka linków, w drugim już więcej, w trzecim jeszcze itd. Pózniej natomiasto to już tam jak kto woli. Jest coś w tym prawdy?

@ar4 myślałem, że trzeba dbać o wszystkie nawet najmniejsze szczegóły :)

PageSpeed to tylko jeden z elementów optymalizacji, zdecydowanie źle postawiłeś priorytety jeżeli poświęcasz na to tyle czasu. Po drugie zmień myślenie na "chciałbym, aby Google" na "muszę zrobić to tak, żeby było ok dla Google". Nie Ty tu ustalasz warunki im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności