Skocz do zawartości

Planeta-seo : Wyniki testów wstrząsnęły branżą SEO

Newsbot

Rekomendowane odpowiedzi

SEO Party: Wyniki testów wstrząsnęły branżą SEO

Zażarta  dyskusja, jaka się wywiązała pomiędzy zwolennikami białej i ciemnej strony mocy, była spowodowana przeciekiem wyników testów przeprowadzanych na jednej z tajnych grup. Skoro mleko się już wyl...

Poleca: Polska Planeta SEO

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba sobie z tym żartujesz...

e-weblink.jpg

I jaki masz ruch z tej końcówki top10?

google-click-distribution-serp.jpg

To jak już chciałeś pokazać jak to super działa to trzeba było dociągnąć do top1... i pokazać jak długo tam postoi. A w ogóle to co to za frazy..

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Wizualizacja % kliknięć jest mocno zawyżona, tym bardziej dla fraz dla których pokazują się obrazki ;) to raz, dwa te pozycje dla tych fraz można wyciągnąć kilkoma stałymi linkami mając do dyspozycji zoptymalizowany serwis , konkurencja jest znikoma ;)

Aha i jeszcze jedno, żadnych wstrząsów nie odczułem :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Test miał tylko pokazać, że linki z e-weblink rankują co przecież pokazał.

SWL to narzędzie jak każde inne, a nie automat do robienia topów.

Warto zauważyć, że zostało użyte tylko 10k punktów.

Wizualizacja % kliknięć jest mocno zawyżona, tym bardziej dla fraz dla których pokazują się obrazki

To wiadomo, obrazek poglądowy, tymbardziej w czasach gdzie są 4 adwordsy w top. Na frazy regionalne jest jeszcze mapka która z razem 4 reklamami adwords często nie pokazuje organików w ogóle na 15 calach. Tak samo w wynikach mobilnych. Ale mniej więcej ten diagram pokazuje różnice rzędu wielkości w dystrybucji klików dla miejsc 1-10. 

że linki z e-weblink rankują co przecież pokazał.

To że linki rankują to chyba nawet przedszkolaki wiedzą, cała sztuka polega na tym aby rankowały "na stałe" i bezpiecznie ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

żadne sztuczne linkowanie nie jest bezpieczne

piszą że swl tylko szkodzi, a test pokazał inaczej , kwestia odpowiedniego użycia w zależności od branży, fraz

kwestia odpowiedniego użycia

80068d90f35f.jpg

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Test miał tylko pokazać, że linki z e-weblink rankują co przecież pokazał.

SWL to narzędzie jak każde inne, a nie automat do robienia topów.

Warto zauważyć, że zostało użyte tylko 10k punktów.

Czy to takie trudne odkrecie ? No jak widać dla niektórych to jest za trudne :)

Dzięki że choć jeden s_matysik zakumal , bo przez chwile myślałem że zrobiłem za trudny test

@"automatyk" - czy oprócz wycieczek personalnych spowodowanych syndromem niedowartosciowanego blakdoga co jeszcze potrafisz ?

Marketing internetowy dla firm

To dołóż 10 razy tyle tych punktów i pokaż pozycje za 3 miesiące. Mogą być nawet te dominikańskie frazy.

że linki z e-weblink rankują co przecież pokazał.

To że linki rankują to chyba nawet przedszkolaki wiedzą, cała sztuka polega na tym aby rankowały "na stałe" i bezpiecznie ;)

Dlatego test będzie trwał cały czas nieprzerwanie, choć przyznam że pewnie już odnieśli :)

Marketing internetowy dla firm

piszą że swl tylko szkodzi, a test pokazał inaczej

Wszystko szkodzi, dlatego trzeba umieć używać.

Test test jedynie pokazał, że najważniejszym parametrem rankującym są linki. Natomiast całą sztuką w SEO jest pozyskanie tych wartościowych co do których algo się nie przypieprzy i taka budowa serwisu aby :

1. tych linków było relatywnie jak najmniej potrzeba

2. skłonienie do umieszczania linków przez użyszkodników 

EOT 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności