Skocz do zawartości

Czy jest sens reklamowania na forum?

amell

Rekomendowane odpowiedzi

A dokładnie chodzi mi o to, czy jak mam na forum (jakim kolwiek o różnych rzeczach) w tej stopce link do mojej strony i odpowiadam na jakiekolwiek pytania, czy ten link w tej stopce coś daje? albo chociażby awatar z logiem firmy/strony? 

Może to głupie pytanie, ale jestem początkująca i chwytam się różnych sposobów. Marnie mi na razie idzie. 

Poczytaj co to są linki nofollow i dofollow, potem naucz się je rozróżniać i będziesz miała odpowiedź dla konkretnego forum.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Sprawdź jak są do-follow to stopka coś daje.Jak jest no-follow też coś daje, np. wejścia bezpośrednie ale to już bardziej na forach powiązanych tematycznie ze stroną.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

musisz występować personalnie a nie jako anonimowy avatar

Mowie to z autopsji

Xann, akurat dobrego przykładu nie dajesz, jesteś dla mnie anonimowym avatarem :okularnik:  dlaczego nie występujesz z imienia i nazwiska? kto to @Xann?

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

.

musisz występować personalnie a nie jako anonimowy avatar

Mowie to z autopsji

Xann, akurat dobrego przykładu nie dajesz, jesteś dla mnie anonimowym avatarem :okularnik: dlaczego nie występujesz z imienia i nazwiska? kto to @Xann?

Bo występuje jako konto firmowe ? ? ?

Marketing internetowy dla firm

Rozumiem, że niedobrze jest mieć nowe konto na forum i dawać same linki, że trzeba się udzielać itd. Chodzi mi o to, że chciałam założyć konto na jakimś ogólnym forum, gdzie mogę odpowiadać na pytania o książkach, filmach, porady itd. i w stopce mieć link do mojej strony. A co z awatarem? Jak np. ustawię sobie logo to coś daje? 

daje ruch naturalny to znaczy ktoś zobaczy logo i skojarzę ze stroną www i ją odszuka. Moc SEO z jednego linka będzie lub znikoma lub żadna jeśli to link nofollow. Ale jeśli Ty będziesz sensownie odpowiadać to wiele osób jeśli forum żywe będzie przez link w stopce wchodzić na Twoja stronę www. Tak w skrócie.

jeśli masz stronę z odżywkami dla kotów syjamskich i dogadasz sie z włascicielem forum o kotach syjamsich który ma parę tys aktywnych uzytkowników aby za parę pln pozwolił ci umieścić reklamę to bingo, masz ruch który przynosi $, reszta przynosi efekt w duzych dawkach.

Rozumiem, że niedobrze jest mieć nowe konto na forum i dawać same linki, że trzeba się udzielać itd. Chodzi mi o to, że chciałam założyć konto na jakimś ogólnym forum, gdzie mogę odpowiadać na pytania o książkach, filmach, porady itd. i w stopce mieć link do mojej strony. A co z awatarem? Jak np. ustawię sobie logo to coś daje? 

Zawsze coś daje ;) kreujesz w ten sposób markę i promujesz znak firmowy. Poza tym jeśli masz w stopce link i jest on typu follow - liszy się to do rankingu google

zapraszam na sadyboruta.pl  -  usługowe tłoczenie soków.

Wiecie, też się nad tym długo zastanawiałem, dzięki za odpowiedź. A powiedzcie mi proszę jeszcze jedną rzecz - co z płatnymi katalogami? Czy w ogóle jest sens się w to bawić czy to strata pieniędzy? Większość tych stron nie wygląda wiarygodnie, niestety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności