Skocz do zawartości

Nowe domeny TLD a SEO

droopy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Mam do Was pytanie. Co jakiś czas pojawiają się nowe domeny, zastanawiam się czy "nowość" jest tu zaletą czy wadą.

I pytanie jest takie czy efekty pozycjonowania domeny mojanazwa.com i moja.nazwa będą takie same?

Może ktoś robił testy może coś zaobserwował w pracy z takimi domenami? Czytam i czytam i są różne zdania, nie mam jak weryfikować ile z tego pisania i wróżenia więc może ktoś robi seo dla nowych domen i może coś dodać od siebie.

Po prostu się zastanawiam czy iść na kompromis i brać .com czy czekać i brać to co chcę ale z innym rozszerzeniem (np. .agency).

Na stronie będzie treść dla wszystkich, niezależnie od lokalizacji, z czasem będą dochodzić wersje językowe, ale start będzie po angielsku i polsku.

Dzięki za ewentualne odpowiedzi :)

Polecam gry dla dzieci na Androida i iOS: Puzzle dla dzieci, kolorowanki dla dorosłych iTunes, i coś dla miłośników szybkich gier - The Square puzzles

Ja mam obserwacje, że niektóre nowe rozszerzenia domen pozycjonują się trochę gorzej aniżeli stare rozszerzenia, ale nie jest to bardzo znaczący czynnik.

Ja mam obserwacje, że niektóre nowe rozszerzenia domen pozycjonują się trochę gorzej aniżeli stare rozszerzenia

To pochwal sie na jakich rozszerzeniach domen to zaobserwowałeś, na ilu setkach domen robiłeś test?

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

rozszerzeniach

rozszerzenia darmowe, plus te najtańsze w promocjach po kilka złotych

ilu setkach domen

nie robiłem dużego testu, koło 100 domen robionych w podobny sposób, domeny na rozszerzeniach "starych" rankowały trochę lepiej, rozszerzenia darmowe najgorzej

ale jak pisałem, moja subiektywna obserwacja,

aż tak dużego znaczenia nie ma, więc jeśli rozszerzenie domeny pasuje do nazwy strony to takie warto wybrać

aż tak dużego znaczenia nie ma, więc jeśli rozszerzenie domeny pasuje do nazwy strony to takie warto wybrać
z tym się zgodzę ale jeśli jest to nowe rozszerzenie, jednak rozszerzeń stricte narodowych jak .de .fr bym używał tylko w danym kraju

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

rozszerzenia darmowe,
Hmmm,  to jakie to są ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ach całkiem o tej .tk zapomniałem...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Generalnie w domenie będzie treść po angielsku (ewentualnie lokalne wersje jako /pl/ /de/ itd...) więc rozszerzenie jako takie nie będzie sugerować wersji językowej. Po prostu nie chcę popełnić jakiegoś głupiego błędu.
Mogę wybrać work.mobile albo work-mobile.com bardziej mi pasuje work.mobile bo jest krótko. Ale jeśli ma się okazać, że nowe TLD są traktowane jako podejżane i z definicji mają swój mały filtr to wolę tego uniknąć raczej.

Już na pierwszy rzut oka dla kilku zapytań widzę, że głownie zwracane są stare domeny (com/krajowe/org itp), tych nowych TLD nie ma (no poza jedną .club którą widziałem)

Polecam gry dla dzieci na Androida i iOS: Puzzle dla dzieci, kolorowanki dla dorosłych iTunes, i coś dla miłośników szybkich gier - The Square puzzles

Wybrałem sobie frazę np "Electronic cigarettes shop" . To raczej nowa fraza, ale nie dość stara aby w tym czasie nie było nowych domen. Na pierwszych 10 stronach z wynikami mam dwie powiedzmy nowe domeny,.town/guide/biz. Reszta to. Com i org. I to nie są serwisy o lifestyle. Sklepy z epapierosami, więc nowy rynek. To moim zdaniem przeczy idei, że nowe domeny mają taką samą moc jak stare. A pozycja wynika, z tego że od lat na nich jest treść. Wszystko powstało w podobnym okresie (rynek sklepów z papierosami powstał kiedy nowe domeny już były) , a mimo wszystko stare domeny są na górze.

Sent from my C6903 using Tapatalk

każdą domene da się wypozycjonowac, każdą da się spi...ć. Kwestia jak mocno się i dobrze zajmiesz.

Wpisując np "zgred.agency" też trafisz na odpowiednią stronę...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności