Skocz do zawartości

pomoc w seo

sylwialawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bardzo proszę o pomoc. Prowadzę od niedawna bloga o modzie i kosmetykach i nie wiem w jaki sposób wypromować go na frazę np. „blog kosmetyczny”. Pisze dobre, ciekawe posty i nie rozumiem czy mam to ustawiać w seo w postach czy gdzieś indziej. Korzystam z wtyczki SEO by Yoast. Czy może gdzieś tam mam ustawiać ta frazę na którą chcę pozycjonować całego bloga? czy mam tam ustawiac tylko frazy dla postu a dla calego bloga to wogole robi sie gdzes indziej?

bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Sylwia

Jak zależy Ci na szybkich wynikach to radziłbym skorzystać z pomocy zawodowego pozycjonera (nie koniecznie ze mnie).

PS- ta wtyczka to dobry krok na start. Jak masz jakiś ruch na stronie to postaraj się o współpracę i linki z jakiegoś innego bloga.

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

@sylwialawa,

Sylwia polecam Ci przeczytać jakiś kurs o pozycjonowaniu, np. Kurs Lexy, czy zakupić książkę "Pozycjonowanie i optymalizacja stron" z bocznego widgetu ;). Wiele Ci to pojasni i zrozumiesz jak działa Google oraz co należy robić.

Co do wtyczki pisałem Ci juz w innym temacie, ale napisze jeszcze raz. To pole słowo kluczowe słuzy tylko temu, aby po jego uzupełnieniu wtyczka mogła Ci podpowiedzieć jak zoptymalizować wpis pod dane słowo kluczowe, aby pozycjonował on się jak najlepiej. Czyli nasycić ten wpis tym słowem. Reszta to sprawa optymalizacji całego serwisu oraz pozyskiwania linków. Pomyśl też o wpisach gościnnych na innych blogach (bardziej popularnych), promowaniu bloga też innymi kanałami jak sociale, aktywne komentowanie innych blogów i zostawienie linków, aktywność na branżowych forach z linkiem w sygnaturze :).

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności