Skocz do zawartości

Konkurencja dziwna sytuacja.

Robertoss20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! 

Posiadam stronę, którą pozycjonuje na 6 fraz. Domena ma dobre 1,5 roku wszystkie 6 fraz były wypozycjonowane do top 1 pozycje te utrzymała się od czerwca do października, jak tylko uzyskałem top 1 frazy przestały być pozycjonowane (czasami wykupiłem linki na allegro, ale to może raz na 2 miesiące nie tak jak przed pozycjonowaniem do top1).  Pod koniec października konkurencja zaczęła mnie zrzucać na 2-4 miejsce i niestety utrzymuje się tak do dzisiaj chociaż wrzuciłem naprawdę dużo pieniędzy w linkowanie na linkhousie, seosklep24 i allegro jeśli były jakieś ciekawe oferty. Wkurzyłem się z czasem, że tyle kasy władowane, a strona nic się nie podnosi. Stwierdziłem, że parę tys wrzucone w pozycjonowanie a tutaj nic nie pomaga katalogi top 50 300 zł, co chwile jakieś pakiety linków 25-100 dofollow myślę że straciłem 2-3 tys zł od października do maja na średniej trudności frazy! W końcu zdesperowany od maja zacząłem sam pozycjonować sprawdzałem konkurencje w majesticu i ahrefs ja 180 domen kontra oni  konkurencja top 1  35 domen z czego z jednej domeny idzie kilkanaście tys linków zauważyłem że strona do której idzie tyle linków to zaplecze konkurencji link site-wide + ściąganie wiadomości kanałem rss ponieważ to nie jest możliwe aby wrzucił ktoś na swoją stronę 100 postów w minute....Im więcej dodaje postów tym więcej linków przybywa, ale przecież nie liczy się liczba linków z jednej domeny tak niby wyczytałem w google. Więc moje 180 domen z trust rankiem co mi pokazuje majestic 22 i  jego 35 z trust rankiem 7 przegrywa z nim....

Konkurencja co ma top2 nie zauważyłem, aby posiadała własne zaplecze chyba, że ma ukryte posiada tylko 50 domen i też jest wyżej ode mnie, a ja się dwoje i troje tworze linki z profili, stopek, komentarzy, artykułów i nic nie może ruszyć jedynie zmieniają się statystyki w majesticu i ahrefs, którym ich po prostu miażdżę..... 

Z top1 spadasz w serpach bo przestałeś pozycjonować stronę, próbujesz samemu coś podziałać ale jak widać nie wychodzi Ci i tyle... może być też, że konkurencja ma niewidzialne zaplecze... 

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Jak spadłem zacząłem wykupywać linki z różnych stron typu linkhouse itp. nic nie pomogło i się wkurzyłem od maja sam pozycjonuje.... Wiem że osoba z top 1 ma zaplecze i jest widoczne w majestic dokładnie 2 strony do których prowadzi kilkanaście tys linków... z bardzo niskimi statystykami więc raczej powinien być dużo niżej w google lecz jest inaczej bo strony mało wartościowe u mnie jest inaczej profile gdaq wszystko zawsze z najwyższymi statami nie ogarniam tego i jeszcze podlinkowane gsa.  Możliwe że część zaplecza ma ukryte, ale przecież to nie jest opłacalne ile tego by musiał narobić koszt domen, serwera no i linkowanie tego zaplecza nie wiem już nic. Z tym allegro to wiem że słabo w statystykach mi pokazuje 3 frazy z bardzo małym procentem ale są nie z tematyką mojej strony sex, fu*k sex, shit pewnie dzieło gościa z allegro.... 

z tematyką mojej strony sex, fu*k sex

czyli tematyka z gatunku erotyki/dla dorosłych?

przecież to nie jest opłacalne ile tego by musiał narobić koszt domen, serwera no i linkowanie tego zaplecza

to byś się zdziwił ile można zielonych wytrzepać z takiej strony ;) 

zacząłem wykupywać linki z różnych stron typu linkhouse itp. nic nie pomogło

stronek parno-i-duszno nie robi się takimi linkami..

od maja sam pozycjonuje..

obawiam się, że nie tędy droga.. skoro chciałeś podbić pozycję strony dla dorosłych "popularnymi linkami" to znaczy, że zabierasz się z motyką na słońce. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

mcmagik, chyba koledze chodziło ze pakiet z alegro był postawiony w komentarzach stronek z fikołkami itd

Nie każdy link który podoba się ahrefsowi musi podobać się google, zamiast kupować sureraśne pakiety na allegro zainwestuj w mocne prywatne precle czy inne mocne linki. 

@Arkaszka, możliwe, że o to chodziło, ale pisze nie wiele lepiej od barona internetów to ciężko wywnioskować co poeta miał na myśli ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

niestety utrzymuje się tak do dzisiaj chociaż wrzuciłem naprawdę dużo pieniędzy w linkowanie na linkhousie, seosklep24 i allegro

Pozycjonowanie to nie jest kupno linków w wymienionych przez ciebie miejscach. Pozycjonowanie to  doświadczenie, strategia, analiza, planowanie i systematyczność.

Nie można kupić linków na allegro czy w innym seo-sklepie i osiągnąć pierwsze miejsca, już nie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mam pytanie czy na spadek pozycji fraz mogą mieć wpływ słabej jakości linki chociaż nie został nałożony filtr od google? Czy anchory takie jak sex, fu*k itp. nie związane z tematyką strony niby mały procent od 1-2% procent pokazuje mi (majestic, google webmaster tools) Mogą obniżać pozycje strony? Chciałem usunąć te linki, ale google webmaster tools pokazuje mi anchory bez linków jakie do nich kieruje tylko posiadam listę anchorów i osobną tabele linków, a ich jest dużo więc ciężko mi znaleźć linki z anchorem sex, fu*k itp. Jedyne to co mi przychodzi do głowy dlaczego moja pozycja nie chce ruszyć w górę chociaż narzędzia takie jak majest i ahrefs pokazują mi, że mam dużo wartościowych linków patrzę na statystyki trust flow, citation flow 30 do 41 gdzie konkurencja 7 do 16.... i dużo mniej domen linkujących ja 185 on 52. 

Pozycjonuje stronę teraz sam, ale nie wiem czy to wystarczy, aby podnieść pozycje fraz... Może ktoś zna jakiś dobry sklep seo co nie wrzuca anchorow nie związanych z tematyką strony i marnych linków? Pozycjonuje sam nowo stworzoną stronę trudniejsze frazy i jakoś pozycje ładnie idą w górę.... wiem jakie strony wybierać do linkowania błąd popełniłem że przy starej stronie dawałem zlecenie obojętnie jakiej osobie z allegro czy sklepów seo i teraz ciężko ruszyć z pozycją chociaż dużo więcej linków mam, starszą domenę od konkurencji ehhh. Zna ktoś kogoś co sprzedaje listy z mocnymi miejscówkami do linkowania? 

Jeśli pozycjonujesz tak chaotycznie jak piszesz, to się nie dziwię że nic nie daje. A raczej dziwię się, że jeszcze nie poleciałeś w top30.

Mnie to się wydaje, że po prostu wziąłeś się za coś na czym się kompletnie nie znasz. A najgorsze, że dalej w to brniesz...

I nie nazwałbym tego pozycjonowaniem, raczej chaotycznym zakupem usług, które pomagają w pozycjonowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności