Skocz do zawartości

Nazwa trzy wyrazowej domeny z 1 myślnikiem

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up

Tak tak jasne już wszelakie grono czeka na wejścia na jego domenę.

Mówiąc krótko wszystkie domeny które generują ruch już są dawno obstawione dzisiaj to tylko można wypromować nowy brand po którym będą wejścia bezpośrednie a pomysł żeby ścigać się z kimś za pomocą myślnika w nazwie domeny jest co najmniej idiotyczny bo koszta będą większe aniżeli wypromowanie nowego brandu.

No ale według jakichś czynników google wyróżnia strony na dane frazy, i nikt mi nie powie, że domena nie jest takowym. 

Brand też mogę robić, nie musi być nazwy firmy w domenie według mojej opinii, ja tak uważam, ktoś innym może uważać inaczej. Nazwę mogę wrzucić do title, nagłówków, wpleść w treść i będzie łatwo wyskakiwać, bardziej zależy mi na domenie takiej, aby zawierała frazę kluczową. 

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

No ale według jakichś czynników google wyróżnia strony na dane frazy, i nikt mi nie powie, że domena nie jest takowym.
Ale też nikt, co się na tym zna nie powie Ci, że jest, to sprawa kluczowa. Do tego za domeny EMD "Exact Match Domain" można dostać banana https://www.forum.optymalizacja.com/topic/200353-domena-z-slowem-kluczowym-w-nazwie-warto/?p=1375220

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Google dawno dało do zrozumienia, że idealnie dopasowane słowo kluczowe do domeny może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Mion ma rację.

2 wyrazowa z myślnikiem, jeszcze może być ale 3 wyrazowa, IMHO bez sensu.

O cholera... wszystko robię źle 

Nie robisz źle. Tutaj każdy podpowiada z własnego doświadczenia. Nikt nie jest mądry bez testu na kilku domenach ( to przecież nie fortuna) Jeżeli ktoś ma twoją domenę bez myślnika zgarnie dużo ruchu i

i będziesz promował brand konkurencji.

Google dawno dało do zrozumienia, że idealnie dopasowane słowo kluczowe do domeny może bardziej zaszkodzić niż pomóc.

Na prawdę? Jakieś testy? 

Poszukam linków do artykułów i podeślę. Myślę, że czytałem o tym jakieś 3 lata temu.

sslev.pl 10 powodów, dla których powinieneś mieć certyfikat SSL

"wpływ nazwy domeny na serpy jest niewielki"

Właśnie to jeden z najważniejszych czynników, jeżeli chodzi o pozycjonowanie - takie są moje spostrzeżenia i doświadczenia.

A ja mam spostrzeżenia i doświadczenia nieco inne...

Brand też mogę robić, nie musi być nazwy firmy w domenie według mojej opinii, ja tak uważam, ktoś innym może uważać inaczej. Nazwę mogę wrzucić do title, nagłówków, wpleść w treść i będzie łatwo wyskakiwać, bardziej zależy mi na domenie takiej, aby zawierała frazę kluczową. 

Owszem, nie musi być nazwy firmy w domenie, dokładnie tak samo jak nie musi być danej frazy w domenie.

Nie rozumiem po co chcesz zawracać sobie głowę na siłę pchając frazę z myślnikami w nazwę domeny. Domena jest oczywiście jednym z czynników (choćby jako składowa część adresu URL), ale nie jest to czynnik najważniejszy. A w niektórych przypadkach wręcz marginalny.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Według moza na wczoraj całe 3,34% domen z TOP 10 stanowią domeny EMD i 3,51% domeny PMD. Daje to niecałe 7%. https://mozcast.com/metrics#emd-influence

Czy słowo kluczowe w nazwie domeny coś daje? Może. Ja na frazę "odchudzanie" nie widzę żadnej domeny w TOP 10 z frazą w domenie. Tylko przykład - ktoś może rzucić że na inną frazę TOP 10 zawalone EMD. Tak czy siak, wpływ frazy kluczowej w domenie uznałbym za niewarte pakowania się w domenę z 3 myślnikami, która wygląda dramatycznie i jest w zasadzie bezwartościowa na rynku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności