Skocz do zawartości

Ile potrzeba transferu ?

ania_333

Rekomendowane odpowiedzi

EH, jaka kultura i życzliwość...

Wystarczy, że "ania" jakaś napisze...

Gdyby był "Jaś", to pewnie byłoby: "poczytaj sobie, poszukaj..."

Nawet Erbit się udzielił. Zresztą jego oferta wydaje się być akurat najrozsądniejsza.

i365.pl ma sporo zalet, a przede wszystkim dobry support. Szybkość serwera nie powala, ale nie jest też źle. Ceny przyzwoite.

Szybkosc i365.pl ma ulec zmianie bo sie przenosza z USA do serwerowni firmowanej przez operatora marki Hetzner.de. Zatem serwery beda zlokalizowane w niemczech, a co za tym idzie ping zamiast 150-200 bedzie rzedu 40-60ms ( zakladajac, ze TPSA nie bedzie degradowac ruchu, lub zmieniac trasy przez BGP na jakas chora...)

Polecam Nazwa.pl. Według mnie nie ustępują Home.pl, a to że kolejny rok kosztuje 366zł to wg mnie żaden problem - za zwerbowanie nowego klienta dają tyle punktów programu partnerskiego że można sobie taki sam serwer wykupić na kolejny rok, nawet jeżeli klient, którego poleciłem zamówił tylko promocyjne konto na pół roku za 50 zł.

Agencja Interaktywna Kraków .

Polecam maszyny budowlane, jeśli potrzebujesz zagęszczarki.

Szybkosc i365.pl ma ulec zmianie bo sie przenosza z USA do serwerowni firmowanej przez operatora marki Hetzner.de. Zatem serwery beda zlokalizowane w niemczech, a co za tym idzie ping zamiast 150-200 bedzie rzedu 40-60ms ( zakladajac, ze TPSA nie bedzie degradowac ruchu, lub zmieniac trasy przez BGP na jakas chora...)

No i bardzo mnie to cieszy, jeszcze tylko, żeby dostęp do bazy MySql był bardziej stabilny, bo codziennie 1-3 razy łączenie z bazą siada. Czasem wyrzucany jest błąd o zbyt dużej liczbie zapytań. Przy jednym katalogu, który przeniosłem właśnie do i365, to nie powinno się zdarzać. Na poprzednim hoście trzymałem 6 takich katalogów na jednym koncie i nigdy połączeń nie było zbyt dużo.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

To rzeczywiście straszna historia, myślę, że przez dwa błędy bazy dziennie (bo mi też czasami wyskakują czy to na i365.pl czy na home.pl) tracę miliony - ludzie, trochę zdrowego podejścia! :D.

Straszna nie straszna. Ale fakt pozostaje faktem. 2-3 pady następują dla strony z 100-ką uniqów. Jeśli już teraz system pokazuje mi kilka razy w ciągu dnia zbyt dużą ilość zapytań to mogę mieć uzasadniane obawy przed przeniesieniem strony, która generuje do 5000 uniqów. Ilość zapytań do bazy wzrośnie wielokrotnie. I co? Ilość padów ma też wzrosnąć współmiernie? Zamiast 2-3 dziennie ma być ich ponad 100? Dziękuję uprzejmie.

A poza tym jeśli z góry mam się godzić na mniej czy bardziej sporadyczne usterki to chyba trochę przesada. To tak jakbym miał kupić buty i sprzedawca od razu mnie uprzedza, że kilka razy dziennie będą mnie cisnąć...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

To rzeczywiście straszna historia, myślę, że przez dwa błędy bazy dziennie (bo mi też czasami wyskakują czy to na i365.pl czy na home.pl) tracę miliony - ludzie, trochę zdrowego podejścia! :D.

Straszna nie straszna. Ale fakt pozostaje faktem. 2-3 pady następują dla strony z 100-ką uniqów. Jeśli już teraz system pokazuje mi kilka razy w ciągu dnia zbyt dużą ilość zapytań to mogę mieć uzasadniane obawy przed przeniesieniem strony, która generuje do 5000 uniqów. Ilość zapytań do bazy wzrośnie wielokrotnie. I co? Ilość padów ma też wzrosnąć współmiernie? Zamiast 2-3 dziennie ma być ich ponad 100? Dziękuję uprzejmie.

A poza tym jeśli z góry mam się godzić na mniej czy bardziej sporadyczne usterki to chyba trochę przesada. To tak jakbym miał kupić buty i sprzedawca od razu mnie uprzedza, że kilka razy dziennie będą mnie cisnąć...

Prawda jest taka, ze uslugi hostingowe nie maja jasno okreslonych standardow stad, klienci cisna na hosty, ze strona im nie dziala, bo za duzo zapytan do baz itp, ze nie mozna tysiecy maili trzymac na serwerze i sprawdzac je co 5 min czy cos nowego doszlo itp. Krotko mowiac, jak ktos z Was by prowadzil biznes hostingowy to by wiedzial o czym mowie, a tak mowicie niestworzone historie. Osobiscie mialem na swoim osobistych hostingu forum ktore mialo baze 130 mb i na raz siedzialo po 30 osob na nim, do tego skrypt phpbb by przemo i okolo 1100 zapytan do mysql!!! Efekt byl taki ze forum generowalo sie okolo 10 sek! Serwer " ledwo zyl" ( klient placil okolo 70-100 na miesiac nie pamietam dokladnie), po wyrzuceniu tego klienta zebralem jeszcze okolo 250 klientow i serwer byl podobnie dociazony ( 250 klientow dawalo mi rocznie okolo 20000 pln ) wiec o czym my tu mowimy? Jest co porownywac? Kazdego klienta zapychacza wolalbym (gdybym mial swoj hosting) pozbyc sie z tempie ekspresowym oddajac pieniadze i nie miec z nim nic do czynienia.

@dargre

nie mowie, ze akurat Ty zapychasz strasznie tylko t osa luzne empirycznie sprawdzone przemyslenia, natomiast Twoj klopot wystepowac moze z roznego poziomu zabezpieczen przed "zapychaczami", po prostu nie ma standardow uslug hostingowych, norm itp. i tak bedzie wszedzie...

Straszna nie straszna. Ale fakt pozostaje faktem. 2-3 pady następują dla strony z 100-ką uniqów.

Cały serwer baz danych pada. Przy padzie nie działa obsługa bazy na całym S6 a nie tylko na Twojej stronie.

Co do ilości zapytań to troszkę dziwne - mam tam nastawiane sporo serwisów, i jeszcze się z czymś takim nie spotkałem....

Pozdr,

Z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności