Skocz do zawartości

Słowa kluczowe dla podstron bez treści

Wygrywam

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wertując internet napotkałem wiele informacji na temat nieuwzględniania już przez google meta keywords, więc powstaje pytanie o sens ustawiania dla każdej podstrony, czy produktu słów kluczowych, skoro nie ma to znaczenia pozycjonującego. Może ktoś mi wyjaśnić te kwestię?

Dokładnie tak jak pisze Filip Traum, druga co do wielkości wyszukiwarka BING nadal bierze pod uwagę słowa kluczowe. Sprawdź sobie najlepiej jaki ruch masz z poszczególnych wyszukiwarek, jeśli twój kontent jest dla osób młodych, to spokojnie możesz zostawić słowa kluczowe, bo ze statystyk wynika, że młodzi ludzie w baaardzo znikomym % używają BINGa jako wyszukiwarki.

Tak, wiem, że istnieją inne wyszukiwarki, widzę jednak w sieci niejakie rozdwojenie jaźni, bo z jednej strony nadmienia się, że Google nie uwzględnia meta keywords, a z drugiej podkreśla znaczenie słów kluczowych właśnie przy pozycjonowaniu pod Google. :hmmm:

Czy znacie jakieś dobre statystyki, pokazujące procentowe użycie określonych wyszukiwarek przez internautów? Moja strona nie jest jeszcze uruchomiona, więc nie mam żadnych swoich obserwacji...

Na marginesie dyskusji dodam jeszcze ciekawą informację (co prawda sprzed roku), że powstała nowa wyszukiwarka Goodgopher. Dwa newsy o niej: 

https://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2063:good-gophercom&catid=44:swoje&Itemid=125

i 

https://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2075:dobry-suse-horyzont-zdarze-13&catid=68:blog&Itemid=149

(nieco dłuższy).

Chodzi zapewne o inne słowa kluczowe (dobieranie fraz adekwatnych dla strony) niż myślisz, bo meta keywords nie mają już w zasadzie żadnego znaczenia dla gugla.

Chodzi właśnie o meta keywords i zapewne część osób, które ciągle podkreślają ich znaczenie ma widocznie nieaktualną wiedzę. Swoja drogą uważam, że pozycjonowanie bez słów kluczowych w kodzie strony, opierające się bardziej na dobrej jakości treści witryny, zoptymalizowanej pod odpowiednie frazy jest sprawiedliwsze. Jak ćwiczenie na siłowni bez dopingu. No, może z mała pomocą. :)

• 1 miesiąc temu...

Witam 

Jestem na etapie planowania wpisów na swojej stronie. Sytuacja moja jest taka: 

są 2 słowa kluczowe podstawowe
makijaż permanentny
mikropigmentacja
z tych słów można stworzyć bardziej szczegółowe 
makijaż permanentny (w)Gdańsk(u) [(w)Gdynia(i), (w)Sopot(cie). (w)Trójmiasto(scie)..]
mikropigmentacja (w)Gdańsk(u) [(w)Gdynia(i), (w)Sopot(cie). (w)Trójmiasto(scie)...]
jeszcze bardziej szczegółowe
makijaż permanentny (w)Gdańsk(u) [(w)Gdynia(i), (w)Sopot(cie). (w)Trójmiasto(scie)], [brwi,oczu,ust]
mikropigmentacja (w)Gdańsk(u) [(w)Gdynia(i), (w)Sopot(cie). (w)Trójmiasto(scie)], [brwi,oczu,ust]
bardzo szczegółowe i najłatwiejsze 
makijaż permanentny (w)Gdańsk(u) [(w)Gdynia(i), (w)Sopot(cie). (w)Trójmiasto(scie)], [brwi] [matodą włosków , włos po włosie]
mikropigmentacja (w)Gdańsk(u) [(w)Gdynia(i), (w)Sopot(cie). (w)Trójmiasto(ście)], [brwi] [matodą włosków , włos po włosie]
Wychodzi mi około 300tyś kombinacji 
Moje pytanie jest takie 
Jak te słowa pogrupować rozdzielić które słowa jako główne we wpisach a które dodać jako kategorie lub tagi . Jak słowa rozplanować na  poszczególne wpisy. Jak rozwiązać problem dużej ilości słów kluczowych 

Mówisz o rozwiązaniu technicznym realizacji. Chodzi mi bardziej o to co w tej tabelce wpisać jak to pogrupować ?

np Wpis 1

TYTUŁ  - makijaż permanentny Gdańsk brwi metodą włosków.

SŁOWA KLUCZOWE W TREŚCI (150zbs) ile i jakie 

KATEGORIE jakie i ile 

TAGI jakie i ile 

Chodzi mi o to żeby na stronie www nie robic 300 wpisów o makijażu permanentnym....tylko np 10 ...z uwzglednieniem wszystkich możliwych kombinacji słów.

Np. Kategoria makijaż permanentny - podkategoria makijaż metodą włosków - różne konfiguracje tekstów do podkategorii na dane słowa kluczowe związane z "makijaż permanentny brwi metodą włosków"(w tym także z ujęciem lokalizacji) + zaplanowane tagi (opcjonalnie)

Jakie słowa kluczowe - nie wiem - Ty robiłaś/eś research. Kategorie ile i jakie - w zależności od oferty - podałaś skrawek. Tagi ile i jakie - podobna sprawa. Z fusów nikt nie wywróży, a poza tym sądzę, że nikomu gotowej rozpiski nie chciałoby się robić. Dobrze skonstruowany przydział na long tail daje świetne efekty, ale wymaga "nieco" pracy. 

Dzięki za podpowiedz o pod-kategoriach.

Jeżeli ustalę kategorię Makijaż permanentny

1. mogę podać dowolną ilość pod-kategorii  

2. Czy jednym wpisem z 50-cioma pod-kategoriami rozwiążę problem słów kluczowych w treści. Chodzi mi o to czy pisząc artykuł  1500-2000zbs ze słowem kluczowym: makijaż permanentny brwi w Gdańsku spowoduję że google znajdzie moją strone na pod-kategorię np makijaż permanentny Gdynia.

3. J/w tylko inaczej sformułowane. Czy pod-kategoria załatwi, że google znajdą moją stronę na dane słowo z pod-kategorii, bez względu czy występuje ono w treści czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności