Skocz do zawartości

Jakiej oferty oczekiwać od firmy pozycjonującej strony ?

Adam X

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na etapie szukania firmy pozycjonującej strony i chciałbym podpytać co taka firma powinna mi zaoferować jeśli chodzi o kompleksowe prowadzenie strony ? Nie pytam o cenę bo to zupełnie inna kwestia i zależna od wielu czynników. 

Pytam dlatego bo nie rozumie do końca wszystkich pojęć. Nie chciałbym by po podpisaniu umowy, pozornie atrakcyjnej okazało się, że potem muszę za wszystkie dodatkowe usługi słono płacić niż gdybym zawarł to w jednej umowie/pakiecie np. pozycjonowanie, optymalizacja strony, prowadzenie social media, bloga firmowego  i ... no właśnie co jeszcze ?

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No to się będzie działo  :klotnia:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

to ty musisz zastanowić się czego od firmy oczekujesz i poprosić aby oferta to zawierała, każdy dodatkowy element to dodatkowa praca/czas a więc i inny koszt.

Obecnie większość osób zajmujacych pozycjonowaniem pomaga zoptymalizować stronę o ile potrafi, bo to i im ułatwia pracę.

no właśnie co jeszcze ?

np co z linkami jak przestaniesz korzystać z usług danej firmy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

akurat tutaj według mnie  linki do seoprarty mają jakiś sens i można wyciągnąć jakieś wnioski o tym co może firma już nie seo a  marketingu internetowego zrobić dla klienta.

@Adam X, w skrócie od podstaw:

opieka na stroną: monitoring działania strony, włamań. Jak chcesz to aktualizację strony jak i treści.

marketing: 

opracowanie strategii

wybranie odpowiednik kanałów czyli seo/sem SM, CM kampanie banerowe itp

realizacja strategii

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Z całym szacunkiem do wielkiego Guru SEO, chodzi mi o to żeby nie linkował SEOwiec w docelową z automatów bo z tego praktykami już się spotkałem! Xann ja rozumiem, że Ty tylko szkolenia prowadzisz bo z tego co słyszałem to nawet Twoja ekipa nie poradziła sobie z obsługą Xneolinska PL. Mniej wycieczek osobistych a więcej merytorycznych wypowiedzi a na pewno będzie więcej adpetów SEO :D

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

chodzi mi o to żeby nie linkował SEOwiec w docelową z automatów bo z tego praktykami już się spotkałem!
NO i co z tego, "że z automatu" ? Może "Najlepiej" dziennie 10 katalogów z przyrostem, co tydzień klejone dwa koniecznie dodawane ręczne... 

Mion widziałem już kilkanaście stron klientów, gdzie SEOwiec linkował ostro automatem w docelować co skończyło się filtrem i w związku z tym nie było fizycznej możliwości ściągnięcia linków jak w przypadku zaplecza czy 301.

Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi a nie mówię,że trzeba zdobywać 3-4 linki aby być bezpiecznym.

Xann co Ty wiesz o SEO ? :D Chodzi o to aby nie linkować bezpośrednio na docelową zautomatów lecz przez zaplecze lub 301 ale zapewne poruszasz to na pseudo szkoleniu:D Dlatego się cieszę, że człowiek z takim stażem powinien wiedzieć podstawy.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Mion widziałem już kilkanaście stron klientów, gdzie SEOwiec linkował ostro automatem w docelować co skończyło się filtrem i w związku z tym nie było fizycznej możliwości ściągnięcia linków jak w przypadku zaplecza czy 301.

Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi a nie mówię,że trzeba zdobywać 3-4 linki aby być bezpiecznym.

Xann co Ty wiesz o SEO ? :D Chodzi o to aby nie linkować bezpośrednio na docelową zautomatów lecz przez zaplecze lub 301 ale zapewne poruszasz to na pseudo szkoleniu:D Dlatego się cieszę, że człowiek z takim stażem powinien wiedzieć podstawy.

Az se te wypowiedź wezmę w ramkę :)

Filtr za linkowanie z automatu :)))))

Loool :)

Marketing internetowy dla firm

co skończyło się filtrem
Każde "sztuczne" wpływanie na ranking G może skończyć się filtrem, czy, to będzie robione z automatu, czy też z "ręcznika" ...., Więc po co ta jałowa gratka o SEOwcu i automatach i linkowaniu strony głównej. 

Nie wiem czy wiesz, ale sól kuchenna też może śmiertelnie  zatruć człowieka ... wszystko zależy od dawki.

Mion 

Nie chodzi o to czy linkujesz ręcznie czy automatem bo za to i za to jesteś wstanie dostać filtr za nieumiejętne linkowanie anchorami. Chodzi tutaj o to, że trzeba mieć wszystko w dzisiejszych czasach pod kontrolą czyli linkowanie przez zaplecze lub 301.

Jak zajmowałbyś się klientami co robieni byli w ten sposób to zrozumiałbyś to.

Edit:Nie jest to żadna przepychanka do Kolegi bo bardzo Ciebie Darku szanuje tylko pewne doświadczenie się już zdobyło w pracy  i stąd te wnioski aby robić to lepiej niż kiedyś :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności