Skocz do zawartości

Jakiej oferty oczekiwać od firmy pozycjonującej strony ?

Adam X

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Tomaszu proszę czytać ze zrozumieniem, chodzi mi o to żeby linkować zaplecza lub 301 aby nie wrzucać jak miejscówek jak co niektórzy do DT na szkodę całej społeczności SEO. Spotkałem się z przypadkami, gdzie osoba linkowała z automatu docelową i przelinkowała bo domena dostała powiadomienia i jak wiadomo nie było możliwości ściągnięcia linków jak w przypadku prywatnego zaplecz lub 301, ma nadzieję że Pan to rozumie jako SEOwiec. Bo tutaj nic nie trzeba tłumaczyć, tylko należy uświadamiać początkujących co i jak aby nie działali na szkodę innych.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z całym szacunkiem do Pana chodzi o to żeby mieć kontrolę nad linkowaniem klienta bo w przypadku gdzie mieliśmy doczynienia z kleinetem co go SEOwiec linkował Xrumerem i nie było żadnej kontroli nad tym linkami co dostał powiadomienie. Pan wspomniał o SWLU gdzie linki bez problemu się ściąga i wysyła RR i po problemie. No niestety w moim przypadku się nie rozumiemy do końca co i jak.

Pozdrawiam Pana i życzę spokojnej nocy :)

Co do mojego rozumienia to trochę przerobiłem poważnych tematów i wiem co jak działa,

Pozdrawiam

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Powiem to jaśniej czy linkujesz z z automatu czy SWL czy zaplecza tak samo jesteś narażony na filtr, nie ma różnicy czy wkładasz linki pozycjonujące ręcznie czy automtycznie , Google kara za pozycjonowanie strony a nie za automty

Podsumowanie. Nie chodzi o automaty a sam fakt pozycjonowania strony

Marketing internetowy dla firm

tylko należy uświadamiać początkujących co i jak aby nie działali na szkodę innych.
I od razu namówić Google na zmiany w SERP'ach by TOPy były Ex aequo po 10 w rzędzie. Może stwórz jakąś SEOkomunę lub coś na wzór wojskowej fali. Siakiś idealista  :nie_powiem:

A wracając do linkowania, to prędzej czy później będziesz musiał linkować stronę docelową.  A bany grozą na każdym kroku... a co dopiero jak SEOwiec  konkurencji ci zlinkuje z automatu stronę docelową    :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie jest ważne czym się robi ale jak się robi. Niestety jak robić dobre SEO wie mała garstka ludzi w PL .... 

Tak czy inaczej od linkowania się nie ucieknie ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Jeżeli jest jeszcze coś do posprzątania

Piwnica u mnie ??? :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

@jimmi, powinieneś wyciąć ten spam-marketing z postu #1485667.. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jestem na etapie szukania firmy pozycjonującej strony i chciałbym podpytać co taka firma powinna mi zaoferować jeśli chodzi o kompleksowe prowadzenie strony ? Nie pytam o cenę bo to zupełnie inna kwestia i zależna od wielu czynników.

Ogólnie ofert na rynku jest cała masa, niektóre firmy oferują usługę kompleksową od A do Z tzn

- pozycjonowanie i optymalizacja

- Social Media

- Content Marketing

- Buzz Marketing:

- Obsługa konta Google AdWords

- Obsługa Google Analytic

Na co oczywiście trzeba mieć sensowny budżet ale też musisz sie wystrzegać oferta  za 300 miesięcznie w ryczałcie takich jak tu są opisane:

https://seoparty.net/oferujemy-pozycjonowanie-stron-300-netto-miesiecznie/

Marketing internetowy dla firm

Dodaj jeszcze, że należy to dopasować do Klienta - nie każdy potrzebuje SM, by się wybić lub szemranki (która, notabene - z reguły jest na naszym rynku do bani). Nie u każdego warto inwestować w content marketing, itp. Tak "na hurra" wszystko jednym rzutem może pochłonąć pieniądze, a nie dać wystarczająco satysfakcjonujących zwrotów.

Zgadzam się, że budżet się liczy, ale uważam także, że należy odnieść się do specyfiki jego działalności. Dajmy na to, czysto hipotetycznie - Klient ma tak zaje** produkt, że ludzie sami share'y robią w SM, gadają o nim na forach, itp... Nadal wówczas firma powinna "kosić go" za szemrankę? Oczywiście - to idylliczna hiperbolizacja, chodziło mi jedynie o "ugryzienie" tematu. Tutaj częste błędy, które da się zaobserować w działaniu naszych e-commerców lub firmy pragnących promować się także w sieci to (znam z "autopsji") - złe dobieranie kanałów promowania marki i pozyskiwania odbiorców, przez wykreowanie niewłaściwej persony Klienta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności