Skocz do zawartości

Jak sprawdzić w jaki sposób firma pozycjonuje sklep internetowy

Rychu

Rekomendowane odpowiedzi

To musisz wchodzić na stronę, by to sprawdzić?
Nie telepatycznie się połączę ze zasobami w chmurze - Czytaj ze zrozumieniem!...

Bo te wszystkie rzeczy to ja ustawiałem i wykonuje.
To <zmiany> musisz ustać z SEOmasterem, w zależności od tego jakie keywords są faktycznie pozycjonowane ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dostęp do Google Search Console mam tak jak i oni ale chyba tam też nic nie robią

Dostęp do GSC i Google Analytics wystarczy aby stwierdzić czy coś jest robione.

To wszystko mnie zastanawia i nie wiem w jaki magiczny sposób oni pozycjonują sklep.

To jak pozycjonują nie powinno cię interesować. Ciebie powinien interesować efekt końcowy. Wszystko zależy od tego co masz zapisane w umowie, na jaki efekt końcowy sie zgodziłeś.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Panowie, chyba się nie zrozumieliście. Wejście na stronę, a wejście "na panel administracyjny"

Ja zlecałem już kilku firmą działania SEO i tylko jedna firma prosiła o dostęp do Panelu i miała go ale w bardzo okrojonej wersji. Też uważam, że aby pozycjonować nie trzeba mieć dostępu do panelu administracyjnego strony czy sklepu, chyba że osoba która pozycjonuje sama chce wprowadzać zmiany

A dlatego że widziałem profil linków.

Tak szybko stwierdziłeś który link jest dobry a który zły? Po za tym nie wiesz jak jest skonstuowana umowa, czy daje mozliwość rozwiązania bez kar. Dlatego doradztwo w tej materii pozostaw sobie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mion - to, co powiedział Sebastian - nie zrozumieliśmy się widocznie ^^ A odnośnie samych działań firmy - jeśli to SS, to chyba choćby z tego powodu warto rozwiązać; nie kojarzę, by ktokolwiek z niniejszego forum (czy innych miejscówek, nie licząc ich szeptanki) miał na ich temat dobre mniemanie...

że aby pozycjonować nie trzeba mieć dostępu do panelu administracyjnego strony czy sklepu,
Panel administracyjny sklepu, to również dane osobowe klienteli i sam w sobie nie jest do niczego potrzebny SEOmastserowi. Chyba, że przy okazji ten sklep też prowadzi.

Dodawanie produktów przez pryzmat SEO powinno być uprzednio skonsultowane z SEOmastserem lub powinien jakieś szkolenie przeprowadzić by wyjaśnić zasadę budowy opisów dla porduktów pod kątem seło. 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Takim pakietem, nic nie osiągniecie przynajmniej w kwestii pozycjonowania. Cieżko przy takim pakiecie cokolwiek zarzucić SS w kwestii POZYCJONOWANIE :

wzmocnij wiarygodność swojej firmy w Internecie: pozycjonowanie na nazwy własne (nazwa firmy, imię i nazwisko właściciela/wspólników);

widziałem kilkanaście takich linków u Ciebie.

bądź widoczny dla wszystkich: pozycjonowanie serwisu na 2 wskazane przez klienta wyrażenia prestiżowe (ogólne) w wyszukiwarce Google.pl i Bing.pl;

Nie wiem jakie podaliście wyrażenia wiec sie nie wypowiem

pokaż się tym najbardziej zainteresowanym klientom: pozycjonowanie strony na 10 wyrażeń typu long tail (np.: wyrażenia szczegółowo opisujące ofertę klienta), wybranych przez specjalistę, w wyszukiwarce Google.pl i Bing.pl;

Też nie mam sie do tego jak odnieść

na bieżąco informujemy Cię o efektach: monitorowanie pozycji - comiesięczny raport z wyników pozycjonowania wyszukiwarce Google.pl;

Powinniście dostawać jakieś raporty

Jak wspominałem na początku, taką ofertą nie zawojujecie internetu. Nawet jeżeli SS by sie z tej umowy wywiązywała w 100%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności