Skocz do zawartości

Duplikowane meta

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebuje pomocy. Jakiś czas temu zauważyłem, że w moim sklepie jest sporo stron które mają identyczne meta. Niestety nie moge tego zbytnio zmienić. Wcześniej te strony miały dla robotów INDEX, FOLLOW. Po długich namysłach, IAI zaproponowało zmiane w tych stronach pod kątem robotów. Teraz jest to NOINDEX NOFOLLOW.

Tylko czy to wystarczy ? Tzn co już z podstronami które są zaindeksowane ? Co z nowymi stronami które bedą sie generować ? Oczywiście wszystko pytam pod kątem SEO

Dzieki za odpowiedź, ale niestety nie rozchodzi sie tutaj ani o produkty, ani o kategorie. Tych meta nie da sie ustawić w panelu niestety.

Dlatego pierwsza propozycja padła tak. W sumie mogłem przed wprowadzeniem tej zmiany zapytać o Wasze zdanie.

Jest jeszcze druga opcja, ale strasznie czasochłonna i niezbyt mi sie podoba.

Ktoś coś ?

Są to meta pochodzące ze stony z opiniami o produktach. Niestety ktoś projektując moją maske nie przewidział chyba takiego problemu, i teraz jak ktoś doda opinie o produkcie na karcie produktu, generuje sie nowa strona która nie została zaprojektowana dla mojej maski, wiec jest ona pusta. Użytkownik tego nie widzi, ale google tak.

Jeżeli te adresy generowane są w dedykowanym folderze/podfolderze można spróbować wykluczenia po adresach w GSC 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

generuje sie nowa strona która nie została zaprojektowana dla mojej maski, wiec jest ona pusta. Użytkownik tego nie widzi, ale google tak.

Nie można usunąć mechanizmu generowania pustych stron?  

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dziękuję za wypowiedzi. Krzychu niestety każdy sklep na iai stoi na ich serwerze wiec nie wiem jak to wygląda od tej strony mogę zapytać. Szlafrock chyba niestety się nie da. Zapytam jeszcze w komunikacie. Czyli po Waszych wypowiedziach wnioskuje ze noindex i nofollow nie będą wystarczające? Czy wypowiadacie się w kontekście juz zaindeksowanych stron? Cały czas mam alternatywę w postaci dodania tych generowanych stron do mojej maski sklepu. Wtedy będę mógł zarządzać meta ale po ostatnich wdrozeniach mam obawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności