Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

I to te które według ekspertów są najlepsze, czyli ręcznie dodawane we wpisach, tematyczne, zapraszające użytkownika do zapoznania się z dodatkowymi informacjami w omawianej kwestii, z porównaniem, i tak dalej. Kilkukrotne wstawienie takich linków (oczywiście każdy na innej podstronie) do danego wpisu, mimo różnicowania anchoru i użyciu po prostu "tutaj" albo adresu podstrony bez anchoru, powoduje skutki wręcz przeciwnie do oczekiwanego. Powoduje zatrzymanie wzrostu pozycji, spadek. Już widzę, że najlepiej mają się u mnie w serpach wpisy niepodlinkowane wewnętrznie albo (nie jestem pewien) podlinkowane jednym linkiem wewnętrznym. Zahamowania awansu i spadki nie są chwilowe, o nie. To wielomiesięczne (stałe?) szkody.

Jest to wysoce denerwujące. Korci mnie aby zacząć usuwać linki wewnętrzne i oczywiście nie dodawać nowych.

Nie linkuję na siłę. Dodaję nowe wpisy często i jak się aż prosi to dodaję tematyczny link wewnętrzny a jak nie, to nie dodaję. I w naturalny sposób wiele wpisów ma kilka bądź więcej linków wewnętrznych prowadzących do każdego z nich.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skądinąd, linki wewnętrzne świetnie poprawiły indeksację całej witryny, to muszę przyznać. Po uzupełnieniu ich w starych wpisach i dodawaniu nowych wraz z tworzeniem nowych wpisów. Nie ma już chyba podstrony której robot nie odwiedziłby co tydzień lub częściej. Kiedyś niektóre i co dwa miesiące były odwiedzane, gdy nie było linków wewnętrznych.

No ale mnie chodzi o serpy a nie o częstotliwość odwiedzin robota..

W/g google inna jest definicja linków naturalnych.  Po za tym,  tak samo z głową należy linkować z zewnątrz jak i wewnątrz.  Szczególnie właśnie wewnątrz ponieważ można stracić tzw. moc. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W/g google inna jest definicja linków naturalnych.  Po za tym,  tak samo z głową należy linkować z zewnątrz jak i wewnątrz.  Szczególnie właśnie wewnątrz ponieważ można stracić tzw. moc.

Bzdura, przez linkowanie wewnętrzne nie traci się żadnej mocy,

Marketing internetowy dla firm

Bzdura, przez linkowanie wewnętrzne nie traci się żadnej mocy

Zastanów się zanim napiszesz bzdura. 

Przy złym linkowanie wewnętrznym moc się rozkłada nie tam gdzie powinna być Panie Bzdura. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

"moc" zyskuje się i traci przez linki zewnętrzne nie wewnętrzne

Tomek, jak pragnę podskoczyć, z dnia na dzień piszesz coraz większe bzdury. Zaczynam mieć podejrzenia , że to nie Ty piszesz tylko jakiś wynajęty emigrant od łopaty.

Jakoś nie mogę uwierzyć aby ktokolwiek z kilkuletnią praktyką w SEO pisał takie BZDURY jak TY obecnie...

Korci mnie aby zacząć usuwać linki wewnętrzne i oczywiście nie dodawać nowych.

Zarówno linki zewnętrzne jak i wewnętrzne trzeba umieszczać z głową. to raz a dwa:

według ekspertów są najlepsze, czyli ręcznie dodawane we wpisach, tematyczne, zapraszające użytkownika do zapoznania się z dodatkowymi informacjami w omawianej kwestii, z porównaniem, i tak dalej.

Bo co ma wspólnego z "naturalnością" ??? :D Linkwanie wewnętrzne nie ma nic wspólnego z naturalnością , linkowanie wewnętrzne ma być logiczne !!!!

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No właśnie o to chodzi - logiczne to naturalne w tym przypadku. Wiadomo że tylko ja mogę dodawać takie linki a nikt inny więc o trochę innej naturalności piszę niż w przypadku linków z zewnątrz.

OK, po namyśle stwierdziłem, że będę usuwał linki do prawie wszystkich wpisów poza przypadkami gdy będzie to kontynuacja tematu już kiedyś poruszonego. 

A co zacznę (już zacząłem) linkować? Ano, kategorie, ale dalsze ich strony.

O linkach naturalnych mówi się bardziej w przypadku linków prowadzących do witryny aniżeli wewnętrznych, to tak jakby osobna kwestia. Osobiście jestem zdania, że linkowanie wewnętrzne przekazuje moc. Można w bardzo prosty sposób sprawdzić to gdy stawiając stronę z dwiema podstronami na ten sam keyword, po pojawieniu się w serpach w jednym linkujesz do drugiego na keyword i widzisz rezultat.

Czy linkowanie wewnętrzne może pogorszyć pozycje? Tak, jeżeli linkujesz dwie strony na przemian o tej samej treści na ten sam keyword między sobą albo z jednej do drugiej nieświadomie - taka jest moja opinia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności