Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jest wiele aspektów:namierzenie konta, zajęcie, kwota wolna, uniknięcie zajęcia, konto wspólne, konto firmowe a osobiste, czy konto osobiste może być wykorzystywane jako firmowe, czy komornik polski może zająć konto w zagranicznym banki

Linkuj wewnętrznie będąc konsekwentym: slug /namierzenie-konta, title strony Namierzenie konta, linki wewnętrze "namierzenie konta", "namierzanie kont", "jak namierzyć konto" ale zdecydowana większość linków wewntrznych na główną frazę czyli "namierzenie konta". Anchory "tutaj", "zobacz" nie dadzą nic dobrego, jak już chcesz zdywesyfikować to linkuj na url.

czy pomoże ustalenie title "zielone kwiaty" "sztuczne kwiaty" oraz "suszone kwiaty" podczas gdy anchor zostanie wszędzie taki sam KWIATY ?

Pomoże ale lepszym rozwiązaniem byloby zróżnicowanie dlatych podstron anchorów na jak najbardziej zgodne z treścią , przy analizach dużych serwisów aco za tym idzie dużej ilości linków wewnętrznych z menu witryny dostępnego na poziomie każdej podstrony dodatkowo należy wziąć pod uwagę nasycenie treści dana frazą kluczową , bo może się okazać , że więcej tekstu bedzie zaciągane z menu witryny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

O, to już lepiej. Z tym, że czasem chcę podsunąć ten jeden konkretny nawiązujący zamiast zmuszać do szukania w całej kategorii.

Spoko. Wtedy używasz tytułu artu. Dzięki temu ma jednolite linki i nie musisz pamiętać, notować, jakich używałeś. Prostsze niż dymanie panienek.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

A co ze stroną główną? w menu bardzo często jest ona jako "strona główna" "home" itp, a chcemy ja rankować często na bardzo trudne frazy.. ale nie "strona główna"

Linkujesz stronę główną na anchor na którym Ci zależy, najprostszym rozwiązaniem jest podlinkowanie loga z odpowiednim titlem , rozwiązań jest parę . Wszystko zależy od konstrukcji serwisu, rozłożenia jego tematyki , optymalizacji treści na stronach, czasami nie potrzebujesz linkować strony głównej na anchory bo algo sam "oceni " tematykę główną serwisu i skoreluje to ze stroną główną .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

[...

A skąd one wzięły?

...

Z innych domen

A one skąd wzięły?

Xann, nie odpowiedziałeś skąd te inne domeny go wzięły?

Zrobię to za Ciebie, bo nie znając innej opcji, odpowiesz:

- Z kolejnych innych domen.

OK, to teraz zaoszczędzę nam wiele, wiele czasu i załóżmy, że prowadziliśmy taką dyskusję miliardy razy, ja odpytałem o wszystkie, dokładnie wszystkie strony w sieci, Ty za każdym razem odpowiedziałeś "z innych domen". Została nam jedna, jedyna, ta ostatnia, o którą jeszcze nie spytałem. I pytam teraz:

- skąd ta domena wzięła swój PR?

OK, to teraz zaoszczędzę nam wiele, wiele czasu i załóżmy, że prowadziliśmy taką dyskusję miliardy razy, ja odpytałem o wszystkie, dokładnie wszystkie strony w sieci, Ty za każdym razem odpowiedziałeś "z innych domen". Została nam jedna, jedyna, ta ostatnia, o którą jeszcze nie spytałem. I pytam teraz:

- skąd ta domena wzięła swój PR?

Błędnie zadane pytanie, bo zakładasz że google ma w swojej historii sytuacje, kiedy to 'internet' z punktu widzenia algorytmu to była 1 strona - od której wyszukiwarka niby zaczęła. A takiej sytuacji nigdy nie było. Wyszukiwarka od samiusieńskiego swojego początku analizowała liczbę mnogą stron. 

Cala ta ustawka przypomina mi pewna duyskujse sprzed okolo pol roku na roundtable. Generalnie - Pagerank zniknal ale jego echo gdzies tam jest na tzw " moc domeny" i to co przekazuje poza PR wplywalo jeszce - ia dalej wplywa pierdyliard czynnikow. 2 idnetcznie PR strony ( strutkra i  ilosc linkow - bo nie content of corse) mogly dawac rozna ilosc "szmocy". 

Błędnie zadane pytanie, bo zakładasz że google ma w swojej historii sytuacje, kiedy to 'internet' z punktu widzenia algorytmu to była 1 strona - od której wyszukiwarka niby zaczęła. A takiej sytuacji nigdy nie było. Wyszukiwarka od samiusieńskiego swojego początku analizowała liczbę mnogą stron. 

To proszę bardzo. Od razu analizujemy liczbę mnogą stron. Wg założenia Xanna domeny same nie generują PR, więc każda z nich ma PR zero. W takim razie co przekazują linkami?

Wg mnie każda nowa domena ma jakąś odgórnie ustaloną moc (nie jest to absolutne zero), bo inaczej żadne linki by nie działały.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności