Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każda podstrona ma na start wartość zerowa.

Otoż Xann, to jest niezgodne z patentem Google'a na Page Rank. Parę postów wcześniej, ze źródła https://answers.googl...dview?id=223807 :

The real, actual PageRank for each page, as calculated by Google. The

range is thought to be 0.15 to billions.

Rozumiesz Xann, czy nie rozumiesz? Nie ma strony o PR niższym niż 0,15.

I jakie PR10?!! Mówisz o tym toolbarowym, uśmierconym już gadżecie dla leszczy? Prawdziwy PR może wynosić nawet miliardy.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Mówisz o tym toolbarowym, uśmierconym już gadżecie dla leszczy?

jego cały "biznes" opierał się właśnie na tym - nie dziw, że ma sentyment..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Lubisz Xann obrazki? Masz obrazek:

image003.gif

Look at Page D though – it has a PR of 0.15 even though no-one is voting for it (i.e. it has no incoming links)! Is this right? The first part, or "term" to be technical, of the PR equation is doing this:

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + … + PR(Tn)/C(Tn))

So, for Page D, no backlinks means the equation looks like this:

PR(A) = (1-d) + d * (0)
= 0.15

no matter what else is going on or how many times you do it.

Źródło: https://www.sirgroane.net/google-page-rank/

A tu masz pośrednio odpowiedź na nurtujące Cię pytanie:

Be a Mega-site

Mega-sites, like https://news.bbc.co.uk have tens or hundreds of editors writing new content – i.e. new pages – all day long! Each one of those pages has rich, worthwile content of its own and a link back to its parent or the home page! That's why the Home page Toolbar PR of these sites is 9/10 and the rest of us just get pushed lower and lower by comparison…

Zszokowany?

A teraz zobacz - każda pojedyncza strona, nawet bez jednego linku przychodzącego ma PR 0,15. Ale jeśli takie strony podlinkujemy w najprostszy sposób między sobą:

image010.gif

Po kolejnych iteracjach kalkulacji PR wszystkie uzyskują PR=1. Zemdlałeś?

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

czyli wystarczy wyprodukować olbrzymią ilość podstron żeby mieć PR10.

Przepływ soku standardowo podąża od strony głównej do podstron. 

Jakby zablokować przepływ z tego kierunku już na starcie i dobrze podlinkować podstrony to jaki będzie pr dla podstron a jaki dla strony głównej? 

E.

Jeszcze inaczej. 

Jeśli x podstron bardzo dobrze podlinkujemy a stronę główną nie, to jaki będzie pr dla głównej i podstron?  Czy podstrony przekażą pr do głównej? 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zszokowany?

Tak jestem zszokowany. Całe życie byłem przekonany, ze wartość stron czyli PR nabywa się poprzez linki z innych ston, że to właśnie przez polecanie mojej strony przez inne jest ona oceniana w oczach Google na wartościową.

Przez myśl mi nigdy nie przeszło że Google może być na tyle głupie że mogę sam na siebie głosować. Koledzy uświadomił mi ze każda nowa podstrona w serwisie dokłada cegiełkę na PR strony głównej.

Dziś sobie uświadomiłem że jednak dla Google nie liczy się treść tylko SITE, nie chodzi o ilość kontentu a ilość podstron :)

Znów trzeba odkurzyć spamiary pod SITE :)

Marketing internetowy dla firm

Tak jestem zszokowany [...] Koledzy uświadomił mi ...
Xann Was bierze na lewe sanki  ... hehe B) 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czytając wątek wyciągnąłem wiele przydatnych informacji ale nurtuje mnie jedno zagadnienie.

Poprawiam linkowanie wewnętrzne na swojej jednej stronie dla starszych artykułów i mam dylemat... czy treść, która była już zaindeksowana przez robota jest po jakimś czasie aktualizowana? Tzn jak dodam link albo poprawię opis linku to czy to coś da czy jest już "po ptokach"? 

albo poprawię

Oczywiście, że da. Po to robi się optymalizację.

:)

Jak skończysz możesz zaprosić google do odwiedzin i sprawdzenia.

Podpowiem - Google Search Console, dodajesz witrynę, weryfikujesz. Zakładka Indeksowanie - Pobierz jako Google - Pobierz i zrenderuj - Wyślij

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A ja mam inne pytanie, w takim razie link sitewide jest pomocny? Czy tyczy się to tylko linków wewnętrznych, czyli dodanie przykładowo linku do strony głównej pod anchorem "AAA" w stopce strony lub widgecie będzie pozytywne? A dodanie takiego linku dla domeny zewnętrznej już takie pozytywne dla tej zewnętrznej strony być nie musi?

.... A dodanie takiego linku dla domeny zewnętrznej już takie pozytywne dla tej zewnętrznej strony być nie musi?

Negatywne wg Google https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=pl

---szeroko rozpowszechniane linki umieszczane w stopkach różnych witryn

Marketing internetowy dla firm

Ciekawa sytuacja - od kilku dni google na przemian w serpach pokazuje raz prawdziwe description strony i description wzięte.. z dmoza. Why?

Na stronie ostatnio trochę było optymalizacji wraz z linkowaniem, ale bardziej pomyślałem o jakimś updacie algo, albo coś w tym stylu

edit:ostatni raz widziałem to kilka lat temu i miało być spowodowane słabą jakością owego description, ale obecnie u mnie nie ma to uzasadnienia chyba, ze wujek G znów wie lepiej co dobre dla człowieka

edit2:na mobile jest ok, na kompie dmoz

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Up 

Kiedyś było tak, że Google pobierało description z dmoza uznając Twoje za nieodpowiednie. 

Teraz wujek google sam dopasowuje według własnego widzimisię. 

Warto nad tym popracować.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności