Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

I to te które według ekspertów są najlepsze,

[OT] namnożyło się ostatnio ekspertów teoretyków od SEO :D [/OT]

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ze zróżnicowanymi anchorami

No to już znasz źródło swoich problemów :D

Porady praktyczne dotyczące tekstu odnośnika
Używanie tekstu opisowego — tekst wykorzystywany w odnośniku powinien co najmniej
sugerować tematykę strony, do której prowadzi link.
Unikaj:
tworzenia ogólnych tekstów odnośników, takich jak: „strona”, „artykuł” lub
„kliknij tutaj”;
wykorzystywania tekstu nie na temat lub niezwiązanego z treścią strony, do
której prowadzi link;
używania jako tekstu odnośnika adresu URL (czasami jednak jest to pożądane,
np. przy promowaniu lub odnoszeniu się do nowego adresu witryny). 

źródło:

https://static.googleusercontent.com/media/www.google.pl/pl/pl/intl/pl/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-pl.pdf

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przykro mi, ale to te porady (niektóre) mogą być źródłem problemów. Linkuje się tak, jak tego wymaga jak to sugeruje sytuacja. A zatem, czasem są to anchory nawet z całym zdaniem a czasem np. "pisałem o tym "tutaj:""

A poza tym, zgadzam się i tak jest u mnie.

A zatem, czasem są to anchory nawet z całym zdaniem a czasem np. "pisałem o tym "tutaj:""

Nie w kontekście spójności linkowania wewnętrznego. Jest to szczególnie widoczne w przypadku dużych serwisów gdzie pozycje dla fraz zdobywa się właśnie przez wykorzystanie mocy linkowania wewnętrznego (duża liczba spójnych tekstowo linków wskazująca na konkretną podstronę) ;)

Hej,  Pertnerze Google.  Jak przyjedziesz kiedyś zwiedzać stolicę to odezwij się, zrobię tobie szkolenie z podstaw seo za darmo.  Często pracuję pro bono. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W/g google inna jest definicja linków naturalnych.  Po za tym,  tak samo z głową należy linkować z zewnątrz jak i wewnątrz.  Szczególnie właśnie wewnątrz ponieważ można stracić tzw. moc.

Jak to nie ? O jakiej mocy tu pisze ? Czego ?

Bzdura, przez linkowanie wewnętrzne nie traci się żadnej mocy

Zastanów się zanim napiszesz bzdura. 

Przy złym linkowanie wewnętrznym moc się rozkłada nie tam gdzie powinna być Panie Bzdura.

LOOOL :)

Moc PR rozkłada się na wszystkie linki bez względu czy są zewnętrzne czy wewnętrzne czy są nofollow czy nie, ale nigdy nie osłabia mocy domeny

Marketing internetowy dla firm

O jakiej mocy tu pisze ? Czego ?

Wydaje mi się, że w tym poście chodzi o to, że moc witryny się rozproszy, nie tyle co zniknie. Bardziej bym celował w zrozumienie tego w ten sposób, że chodzi o rozproszenie mocy pomiędzy kilka podstron z tej samej grupy słów kluczowych linkując na chamca je między sobą.

@Krzychu o ty tez uważasz że linki wewnątrz powodują utratę mocy domeny ? ? ?

Uważam, że lansując siebie i swoje usługi piszesz bzdury. Pal licho bzdury, gorzej, że nie czytasz ze zrozumieniem ;) o czym napisał kolega Moriarty . 

Co do osłabiania "mocy domeny" odpowiedz sobie na pytanie co będzie z domeną jeżeli pojawi się na niej duża ilość linków wewnętrznych prowadzących do stron 404 ... ;)

To tyle na koniec, bo łeb mi po wczorajszym pęka a ostatecznie rozsadzi chyba po czytaniu Tomka :D 

Jeszcze na ostatku (może to dotrze do Tomka) - łopatologicznie na przykładzie rozkładu śp. Page Ranku:

Jak wszyscy wiedzą (może do Ciebie Tomek też ta informacja dotarła) na ten parametr miało wpływ również linkowanie wewnętrzne powodujące rozkład tegoż PR na podstrony. Występowało też sprzężenie zwrotne - podstrony rownież przekazywały PR na stronę główną i co najważniejsze na moc domeny decydujący wpływ nie miał PR tylko strony głównej ale przede wszystkim ilość podstron z z wysokim PR. Ktoś kto rozumie te klocki zrozumie również , że każdy serwis w domenie zbudowany jest tak aby link do strony głównej znajdował się na każdej podstronie.

Tomek, teraz wyobraź sobie, że jest serwis w domenie i (co za peszek) internauci linkują tylko kilkanaście podstron . Nie linkują strony głównej . Zapytaj sie kogoś w swojej fabryce czy w takim wypadku linkowanie wewnętrzne nie ma wpływu na przekazanie śp. PR na przykład stronie głównej i innym podstronom :)

Dobranoc Państwu.

Jak to nie ? O jakiej mocy tu pisze ? Czego ?

LOOOL :)

Pomyśl trochę. W pozycjonowaniu logiczne myślenie to podstawa. Inteligenty człowiek nie powinien mieć problemu ze zrozumieniem tematu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności