Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

@Mariusz nie ma takiej opcji.Xann robi tak tylko wobec osób co myśli że nie mają żadnego doświadczenia.W tym przypadku wie że Beerbant ma dużo większe od niego więc będzie bardziej ostrożny.

EDIT:

w realu to inny gość

No i tu też mógłby taki być.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w realu to inny gość

pozer..? /pytanie retoryczne/

Xann robi tak tylko wobec osób co myśli że nie mają żadnego doświadczenia

i takich, których wydaje mu się coś o nich wie, nieudolnie próbując je kompromitować, kompromitując tym samym siebie.. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

z Tomkiem już trochę wypiłem,

Vodka ludzi zmienia. ;)

A na poważnie to widać, że jego biznes prawdopodobnie się łamie i  próbuje robić marketing. Nieudolny marketing. Dodatkowo posiada braki w wiedzy ale twardo broni swojego zdania.   Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Bardzo miło słyszeć że rozmawiacie o Xannie :) Od siebie dodać że ten weekend spędziłem w górach :) Przyszły jeszcze nie wiem może coś polecicie jakieś ciekawe miejscie ?

Tymczasem wracając do głównego tematu:

W/g google inna jest definicja linków naturalnych.  Po za tym,  tak samo z głową należy linkować z zewnątrz jak i wewnątrz.  Szczególnie właśnie wewnątrz ponieważ można stracić tzw. moc.

Jak mówiłem jest to bzdura.

MOC DOMENY 
Domena zdobywa moc tylko i wyłącznie przez linki zewnętrze. A nie jak niektórym się wydaje linkowanie wewnętrzne. 

i3v7qnl7.jpg
źródło: moc-linka

Tak naprawdę nie znamy mocy domeny wg Google ale określamy ją wg ahrefs.com  oraz majestic.com   I tylko i wyłącznie można ją stracić, tracą linki zewnetrzne.  Tłumacząc łopatologicznie, domena  to taki "zbiornik wodny"  który się powiększa im więcej wody (linków) do niego wlejemy.
Uwaga najtrudniejszy moment:  nawet jak zbiornik ma dziury (linki wychodzące) i wygląda jak druszlak to i tak nie traci poziomu wody, jest on ciągle taki sam

Linkowanie wewnętrzne odbywa się wewnątrz tego zbiornika (domeny) i w żaden sposób nie ma wpływu na  zmniejszenie ilość wody w nim zawartej.

NO juz prościej nie da się tego wytłumaczyć

Co do osłabiania "mocy domeny" odpowiedz sobie na pytanie co będzie z domeną jeżeli pojawi się na niej duża ilość linków wewnętrznych prowadzących do stron 404 ... ;)

Krzychu :)  jaja sobie robisz albo piszesz po pijaku :) - Jeżeli idziemy kupić domenę z odzysku to sprawdzamy (poza jej historią oczywiście) jej parametry właśnie w ahrefts oraz majestic i nikt nie patrzy na 404   zapewne nie wiesz dlaczego, już Ci  wyjaśniam, otóż strona 404 też ma linkowanie wewnętrzne zobacz  tutaj  jak jest zbudowana 404 ---->   https://seoparty.net/cascac i nawet jak jej nie ma i wpadamy na 404 to nadal jest przekazywana "moc" wewnętrznie.

To jeszcze nic  zdradzę Ci najpilniej strzeżony trik w branży jak już tak pytasz o 404.  Z stronę 404 zamienia się na 301.

Jeszcze raz podkreśle moc domeny może obniżyć tylko i wyłącznie zmniejszenie ilość dopływającej wody do zbiornika czyli utrata linków nic więcej

ps. szokuje mnie jednak że muszę tłumaczyć takie elementarne sprawy

Marketing internetowy dla firm

Uwaga najtrudniejszy moment:  nawet jak zbiornik ma dziury (linki wychodzące) i wygląda jak druszlak to i tak nie traci poziomu wody, jest on ciągle taki sam

ROTFL

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

No i nie mówiłem, że Tomek będzie pierdzielił nie na temat :D

Tomek, wyobraź sobie że mnie też szokuje Twoja ignorancja najprostszych faktów , jeżeli zatrzymałeś się na poziomie wiedzy polegającej na tym że linkowanie zewnętrzne prowadzi tylko i wyłącznie w jedno miejsce serwisu no to nie ma z Tobą o czym dyskutować ;)

EOT

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I to te które według ekspertów są najlepsze, czyli ręcznie dodawane we wpisach, tematyczne, zapraszające użytkownika do zapoznania się z dodatkowymi informacjami w omawianej kwestii, z porównaniem, i tak dalej. Kilkukrotne wstawienie takich linków (oczywiście każdy na innej podstronie) do danego wpisu, mimo różnicowania anchoru i użyciu po prostu "tutaj" albo adresu podstrony bez anchoru, powoduje skutki wręcz przeciwnie do oczekiwanego. Powoduje zatrzymanie wzrostu pozycji, spadek. ....

Jednak żaden z "ekspertów" uczestniczących w tym wątku  nie znalał rozwiaznia na problem zawraty w tym temacie :)  No wasze odpowiedzi są faktycznie wyczerpujace i pomagajace w temacie :) 

ps. rozwiazanie jest banalne jak Ci  interesuje wal na PW

No i nie mówiłem, że Tomek będzie pierdzielił nie na temat :D

Krzychu przeczytaj pierwszy post bo nie rozumiesz tematu  jak mówisz o utracie mocy przez 404 :D

rozwiazanie jest banalne

i dziurawe jak durszlak.. 

Jednak żaden z "ekspertów" uczestniczących w tym wątku nie znalał rozwiaznia na problem zawraty w tym temacie :)

Poproś jakiegoś bardziej rozgarniętego kolegę żeby przeczytał Ci ten wątek 3 razy i wytłumaczył po Twojemu (czyli zwrotami wilk, wielbłąd, karawan, pies itd.). Później zatrudnij tego kolegę na pół etatu do tłumaczenia Ci każdego tekstu pisanego którego pojąć nie możesz.

Odpowiedź na zadane pytanie:

mimo różnicowania anchoru i użyciu po prostu "tutaj" albo adresu podstrony bez anchoru, powoduje skutki wręcz przeciwnie do oczekiwanego

Przykład co ciekawszy, że linkowanie wewnętrzne było całkowicie spieprzone tym "kliknij tutaj", "Kliknij tam czy sram"

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Hasła na dziś

... spawanie zbiorników...

i co ważniejsze z tej SEO hydrodynamiki:

- przepływ laminarny

- przepływ turbulentny

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

+ łatanie potylicy, bo już zaczyna prześwitywać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

mimo różnicowania anchoru i użyciu po prostu "tutaj" albo adresu podstrony bez anchoru, powoduje skutki wręcz przeciwnie do oczekiwanego

Przykład co ciekawszy, że linkowanie wewnętrzne było całkowicie spieprzone tym "kliknij tutaj", "Kliknij tam czy sram"

Uwaga tłumaczenie łopatologiczne

Autor pisze o 3 rożnych rodzajach linkowania

- zróżnicowane anchory

- anchory klikniu tutaj, klieknij tam

- linki bezpośrednie

Ponadto chciałbym się wpprost zapytać który tu jeszcze uważa że linkowane wewnetrzne wpływa na utrate mocy domeny ???? No proszę się nie wstydzić i przyznac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności