Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie dyskusje na argumenty z Tomkiem można podsumować cytatem z piosenki kabaretu Elita:

widziałem dziś ciekawy spór

sprzeczał się z głową tęgi mur

i choć rozmówca chłop na schwał

to mur jak mur, murem stał ...

Najgorsze, jest to, że te dyrdymały które pisze czytają ludzie nie mający pojęcia o SEO i jeżeli spróbują je wprowadzić w życie to ....

A z resztą może to i lepiej ? Dzięki temu niektórzy mają "mrozy w serpach" a inni wykorzystują te ich "zamrożenie" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann pierdzieli głupoty jak zwykle. Piękny przykład na to, jak można prowadzić biznes kompletnie się na nim nie znając. Zresztą, tak wygląda poziom 99% "agencji SEO".

Xann najwyraźniej uznał, że SZMOC została przyznana przez Google'a w momencie wielkiego wybuchu i teraz już tylko propaguje się po necie. Tajemniczy i mroczny jest świat Xanna. To mroki głupoty.

Tymczasem sposób liczenia PR jest dość powszechnie znany (oczywiście Real PR). Każda nowa podstrona już na starcie otrzymuje swój PR. I ten wstępny PR jest taki sam dla każdej nowej strony. Jest dość niski, ale nie zerowy i nie ujemny. Jeśli zamkniemy się w rozważaniach linkowania wyłącznie wewnątrz serwisu, strona ta otrzymuje następnie proporcjonalną część PR z innych linkujących do niej stron i sama przekazuje proporcjonalnie do ilości linków wychodzących swój PR. Aby ustalić jaki będzie PR wynikowy, wykonuje się kilka iteracji takiego przepływu. 10 iteracji jest zupełnie wystarczających, ale już po 4-5 różnice w następnych iteracjach zaczynają być mało istotne. Teoretycznie, przy ilości podstron bliskiej nieskończoności, jeśli wszystkie one będą linkować jedną stronę, to będzie ona miała miała maksymalny możliwy PR (o ile jest taka granica, bo jest nią chyba tylko suma PR wszystkich stron internetu) i to bez 1 backlinku z zewnątrz.

Sytuacja z linkowaniem z zewnątrz do serwisu oraz linkowaniem na zewnątrz z serwisu jest analogiczna. Każda nowa strona otrzymuje swój wstępny PR, który dorzuca do puli sumy PR całej sieci, każda stara strona ma już jakiś obliczony wcześniej PR. Link ze strony przenosi proporcjonalną część jej PR, link do niej przynosi proporcjonalny PR strony linkującej. Kilkoma iteracjami ustala się wynikowy PR stron sieci lub fragmentu sieci i tyle.

Linkując ze strony, SZMOC z niej nie wycieka, to prawda, ale jeśli link wychodzi na zewnątrz serwisu, to ta jej proporcjonalna część już nie zasili innej strony tego serwisu i za pomocą linkowania wewnętrznego nie ma możliwości do niej wrócić. Suma sumarum część SZMOCY jest tracona, choć w swoim ułameczku zasila inną część internetu, która może mieć wpływ z kolei na inne linki, które gdzieś tam kiedyś do serwisu wrócą.

A tu dla Xanna kalkulator PR. Niech Xann się pobawi, zacznie od zamkniętego modelu czterech stron, bez linkowania z zewnątrz, z różnymi wariantami linkowania między tymi stronami i może Xannowi się mrok nieco rozjaśni: https://webworkshop.net/seo-tools/pagerank_calculator

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Tymczasem sposób liczenia PR jest dość powszechnie znany (oczywiście Real PR). Każda nowa podstrona już na starcie otrzymuje swój PR. I ten wstępny PR jest taki sam dla każdej nowy strony. Jest dość niski, ale nie zerowy i nie ujemny. Jeśli zamkniemy się w rozważaniach linkowania wyłącznie wewnątrz serwisu, strona ta otrzymuje następnie proporcjonalną część PR z innych linkujących do niej stron i sama przekazuje proporcjonalnie do ilości linków wychodzących swój PR. Aby ustalić jaki będzie PR wynikowy, wykonuje się kilka iteracji takiego przepływu. 10 iteracji jest zupełnie wystarczających, ale już po 4-5 różnice w następnych iteracjach zaczynają być mało istotne. Teoretycznie, przy ilości podstron bliskiej nieskończoności, jeśli wszystkie one będą linkować jedną stronę, to będzie ona miała miała maksymalny możliwy PR (o ile jest taka granica, bo jest nią chyba tylko suma PR wszystkich stron internetu) i to bez 1 backlinku z zewnątrz.

Kolego na PR maja wpływ tylko i wyłącznie linki zewnetrzne a nie linki wewentrzne, w przypadku gdyby było odwrotnie nie było by potrzeby zdobywania linków tyko rozbudowywało by się strony do monstrualnych ilości SITE co niby miało by mieć wpływ na wzrost PR ??? - mega bzdura

Obrazek łopatlogiczny:

400px-PageRanks-Example.svg_.png

legend:

A,B,C,D -  są to domeny (nie strony)   PR zdobywa się od innnej domeny i traci się tylko i wyłącznie jak inna domena przestaje linkować

Przestańcie pitolić że linkowanie wewnetrzne robi PR

Marketing internetowy dla firm

Xann, jesteś niereformowalnym ignorantem.

Z punktu widzenia sposobu liczenia PR nie ma znaczenia czy link jest z wewnątrz, czy z zewnątrz. Dla pojedynczej podstrony każdy link jest z zewnątrz. Nie pisz Brinowi i Page'owi patentu od początku. Oni to już zrobili 28 lat temu i mają Cię w d.

Kolego na PR maja wpływ tylko i wyłącznie linki zewnetrzne a nie linki wewentrzne, w przypadku gdyby było odwrotnie nie było by potrzeby zdobywania linków tyko rozbudowywało by się strony do monstrualnych ilości SITE co niby miało by mieć wpływ na wzrost PR ??? - mega bzdura

Tomek, urwana nać przestań już pierd****ć kocopoły , sorry ale po tej Twojej wypowiedzi udowadniasz już nawet nie poziom zerowy wiedzy SEO ale wręcz minusowy ...

Kolega powyżej podał Ci linka , zakładam , że nie rzuciłeś okiem , więc zacytuję fragment tutaj (dla jasności najważniejsze wybolduje) :

Why are Internal Links Important for SEO?

Your internal link structure is important because links are one of the most important factors that search engines such as Google use to rank and order websites.

Internal links helps improve your link flow or “Page Rank” to individual pages on our site, helping them to rank better.
The anchor text of links (as explained in this lesson) helps Google to understand the context of a webpage and to rank better.
Internal links help Google Bots crawl and access different parts of your site
Internal links also improve user experience.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Krzychu :)  urwana nać przestań już pierd****ć kocopoły , sorry ale po tej Twojej wypowiedzi udowadniasz już nawet nie poziom zerowy wiedzy SEO ale wręcz minusowy ...

Kolega powyżej podał Ci linka , zakładam , że nie rzuciłeś okiem , więc zacytuję fragment tutaj (dla jasności najważniejsze wybolduje) :

"  Internal links helps improve your link flow or “Page Rank” to individual pages on our site, helping them to rank better."

Podkreśliłem to co najważniejsze ale przetłumacze:

"Linki wewnętrzne pomaga poprawić przepływ  "Page Rank" do poszczególnych stron w naszej witrynie, pomagając im rangi lepiej."

Zwróc uwagę na słowo przepływ to nie  znaczy powiekszenie czy zwiekszenie ale przepłwy 

Marketing internetowy dla firm

Xann, jesteś ignorantem nawet w semantyce. Ignorant to nie wyzwisko: https://sjp.pwn.pl/doroszewski/ignorant;5434215.html

Widzisz, wkleiłeś obrazek, bo tyle jesteś z tego w stanie zrozumieć. Wklejam to, co pominąłeś:

61018295817840912858.png

Zwróc uwagę na słowo przepływ to nie  znaczy powiekszenie czy zwiekszenie ale przepłwy

Xann, tak serio - liznąłeś choć trochę logiki na studiach?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Proponuję powyższą wypowiedż Tomasza przykleić jak przykład porażki polskiego systemu edukacji podstawowej  :) . Pal licho tłumaczenie ale zrozumienie tekstu pisanego ... Normalnie chapeau bas :D

Wole zwrócić uwagę na:

helping them to rank better."

Co tłumacząc po Twojemu na polska języka brzmieć takoż : pomagać rankować im lepiej ;)

białe czy czarne?

Patrząc na wypowiedzi Xanna to raczej nie ma nic na głowie co przy obecnych temperaturach i nasłonecznieniu jest wielce niebezpieczne a czym przegrzanie głowy skutkuje to wszyscy widzą :D

Tomek , przy następnym spotkaniu dam Ci flaszkę do wypicia w celu przeprowadzenia eksperymentu na brak wpływu przepływu :D

Wypijesz ją całą (znaczy będzie przepływ z flaszki do żołądka) i po chwili sprawdzimy czy przepływ miał wpływ na Ciebie czy nie miał :D 

Myślę, że będzie to pierwszy wiarygodny test przeprowadzony przez Ciebie i na Tobie :D

Xann, spróbuję...

- Skoro żadna z domen nie generuje PR wewnętrznie, to skąd w ogóle się bierze PR?

- Tylko z innych domen?

- A te inne domeny skąd wzięły, skoro same nie generują?

- Z jeszcze innych domen?

- A te jeszcze inne domeny skąd wzięły, skoro same nie generują?

- Z jeszcze następnych innych domen?

- A te jeszcze następne inne domeny skąd biorą, skoro same nie generują?

...

itd, itd...

Jakieś małe światełko, iskierka, cokolwiek, Xann?

Tylko nie idź w stronę światła...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności