Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Reasumując przepychanki, każda domena a także wszystkie podstrony tej domeny mają "jakiś PR". Tzn. że niekoniecznie tylko linki z zewnątrz pozycjonują, ale również te z wewnątrz tak? A Xann uparcie broni faktu że na rankowanie pojedyńczych podstron wpływają tylko i wyłącznie linki z zewnątrz? :)

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann uparcie broni faktu że na rankowanie pojedyńczych podstron wpływają tylko i wyłącznie linki z zewnątrz?

i te zewnętrzne linki "moc", którą przekazują mają z kosmosu - Obi Wan Xennobi nie może się mylić.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Kolego na PR maja wpływ tylko i wyłącznie linki zewnetrzne a nie linki wewentrzne, w przypadku gdyby było odwrotnie nie było by potrzeby zdobywania linków tyko rozbudowywało by się strony do monstrualnych ilości SITE co niby miało by mieć wpływ na wzrost PR ??? - mega bzdura

Przestańcie pitolić że linkowanie wewnetrzne robi PR

Xann idąc Twoim tokiem rozumowania, jeżeli domena A zdobywa linki tylko do strony głównej, to podstrony tej domeny nie mają prawa rankować w Google?

Tzn. że niekoniecznie tylko linki z zewnątrz pozycjonują, ale również te z wewnątrz tak?

Tak, linki wewnętrzne pozycjonują. Czym większy jest serwis (zaindeksowane podstrony) tym większa jest "moc" linkowania wewnętrznego, oczywiście zoptymalizowanego. Optymalizacja linków wewnętrznych przekłada się bezpośrednio na pozycje i mityczną "szmoc" poszczególnych podstron. Tak samo brak tejże optymalizacji albo zła optymalizacja wpływa negatywnie na powyższe.

Wie to każdy kto zajmuje się SEO i miał do czynienia z dużymi serwisami. Jeżeli ktoś twierdzi że jest inaczej to po prostu jest zwykłym ignorantem.

Sprawdzić sobie każdy może te zależność analizując serpy dla dużych serwisów. Tam w topach są podstrony do których nie prowadzi ani jeden link zewnętrzny a więc w/g teorii Xanna nie powinno ich tam być ;) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tzn. że niekoniecznie tylko linki z zewnątrz pozycjonują, ale również te z wewnątrz tak?

Tak. Poprzez umiejętne rozprowadzenie "mocy" do interesujących nas podstron. Należy też zwrócić uwagę na poprawność anchorów,  unikać typu "kliknij tu", tak jak pisał Beer. 

Dla Xana.  

Jeśli źle zbudujesz linkowanie wewnętrzne to tracisz moc.  Może nie dosłownie tracisz ale nic nie zyskujesz.  Konkurencja,  która zrobi to lepiej zepchnie cię w dół w wynikach . Szczególnie ważne jest to przy dużych witrynach z dużą ilością podstron. To jest podstawa optymalizacji serwisów. 

To tak łopatologicznie.  :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie no, tak dla ścisłości, to teoria (trudne słowo) Xanna przewiduje, że PR rozchodzi się po linkach wewnętrznych, ale niczego one nie dodają.

Tylko jak wystartować taki system?

Jeśli na początku wszystkie strony całej sieci mają zero, to na jakiej podstawie cokolwiek może mieć wartość od zera większą?

I zupełnie nie przeszkadza już fakt, że link przenosi tylko proporcjonalną do ilości linków wychodzących część wartości PR. Ja wiem, że zero można postawić w liczniku, ale nie zmienia to faktu, że wynik takiego ułamka będzie równie użyteczny jak teoria Xanna.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

@Linkman, Abstrahując od okładania się piąstkami przez ludzi z PIO ;)  - chyba nikt ci nie polecił sprawdzenia kodu.
Może masz w WP jakąś wtyczkę która ci zamienia dofollow na nofollow. Albo przed linkiem z anchorem masz zdjęcie z pustym linkiem, walnięty kod, dziwny skrypt i googlebot nie przebija się, wstawiony noindex ... 

Dla Xana.  

Jeśli źle zbudujesz linkowanie wewnętrzne to tracisz moc.  Może nie dosłownie tracisz ale nic nie zyskujesz.  Konkurencja,  która zrobi to lepiej zepchnie cię w dół w wynikach . Szczególnie ważne jest to przy dużych witrynach z dużą ilością podstron. To jest podstawa optymalizacji serwisów. 

To tak łopatologicznie.   :)

Przykład złego budowania linkowania wewnętrznego?

Czy wielkie serwisy jak infor.pl linkujące tyko kategorie w treści wpisów (zapewne nie jednokrotnie tę samą kategorię tym samym anchorem) robią źle? Wymiata ten serwis wszystkich (w niektórych przypadkach oprócz mnie) ale czy robi źle?

Czy jedno wielkie forum prawne na którym co chwila nowy wątek pojawia się i odpowiedzi, forum które wymiata (w tym, chyba zawsze mnie)  które ma tylko podobne wpisy pod treścią wątku robi to źle?

Czy w ogóle related posts cokolwiek daje jak chodzi o SEO czy może szkodzi (wielokrotne użycie tego samego anchoru - tytułu wpisu)?

@Linkman, Abstrahując od okładania się piąstkami przez ludzi z PIO ;)  - chyba nikt ci nie polecił sprawdzenia kodu.

Może masz w WP jakąś wtyczkę która ci zamienia dofollow na nofollow. Albo przed linkiem z anchorem masz zdjęcie, walnięty kod, dziwny skrypt i googlebot nie przebija się, wstawiony noindex ... 

@pabel, dziękuję za powrót do nadrzędnego wątku ale nie - jest wszystko dofollow, dawno temu sprawdzałem i czasem ponawiam. Linki te są widoczne w GA.

Może masz w WP jakąś wtyczkę która ci zamienia dofollow na nofollow. Albo przed linkiem z anchorem masz zdjęcie z pustym linkiem, walnięty kod, dziwny skrypt i googlebot nie przebija się, wstawiony noindex ... 

Ale problem został już dawno rozwiązany! Gość linkuje różnymi anchorami, do tego w stylu "kliknij to", "tutaj", "tamto, sramto". No to dobrze rankuje na "tamto sramto".

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

(wielokrotne użycie tego samego anchoru - tytułu wpisu)?

Zawsze pomaga pod warunkiem , że link z tym anchorem prowadzi tylko i wyłącznie do jednej i tej samej podstrony. Tak na chłopską logikę :

Chcesz dotrzeć na ulicę "Głupoty Xanna" , stajesz przed drogowskazem pokazującym 10 kierunków do różnych ulic (w tym do szukanej) , niestety na każdym drogowskazie masz napis "kliknij tutaj" ..... Trafisz gdzie chcesz ?? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ale problem został już dawno rozwiązany! Gość linkuje różnymi anchorami, do tego w stylu "kliknij to", "tutaj", "tamto, sramto". No to dobrze rankuje na "tamto sramto".

Gdzieś to przegapiłem. Aaa. Czyli cały wątek to tylko okładanie się piąstkami...

Czyli cały wątek to tylko okładanie się piąstkami...

Cały wątek to daremna próba wytłumaczenia Xannowi jak to wszystko hula i pomoc mniej doświadczonym kolegom aby nie wylądowali w szambie po zastosowaniu się do jego "porad" ... Potem jeden z drugim wyląduje w czarnej dziurze i jest lament , że całe to SEO o kant (_!_) rozbić ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności