Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

(wielokrotne użycie tego samego anchoru - tytułu wpisu)?

Zawsze pomaga pod warunkiem , że link z tym anchorem prowadzi tylko i wyłącznie do jednej i tej samej podstrony. Tak na chłopską logikę :

Chcesz dotrzeć na ulicę "Głupoty Xanna" , stajesz przed drogowskazem pokazującym 10 kierunków do różnych ulic (w tym do szukanej) , niestety na każdym drogowskazie masz napis "kliknij tutaj" ..... Trafisz gdzie chcesz ?? ;)

To chybione porównanie. ;-)

Co, mam notować, jakie anchory użyłem już linkując w sumie już do wielu wpisów z danego zagadnienia, z których każdy zawiera pewne inne niuanse? ;-)

Xann, spróbuję...

- Skoro żadna z domen nie generuje PR wewnętrznie, to skąd w ogóle się bierze PR?

- Tylko z innych domen?

- A te inne domeny skąd wzięły, skoro same nie generują?

- Z jeszcze innych domen?

- A te jeszcze inne domeny skąd wzięły, skoro same nie generują?

- Z jeszcze następnych innych domen?

- A te jeszcze następne inne domeny skąd biorą, skoro same nie generują?

...

itd, itd...

Jakieś małe światełko, iskierka, cokolwiek, Xann?

Miło że podjąłeś rękawice, jeżeli już jesteś taki dobry w te klocki to zadam ci zagadkę i sam sobie odpowiesz na te powyższe pytania.

1. do domeny nie dochodzi żaden link zewnętrzny

2. Jeżeli postawimy skrypt który wygeneruje  900 mil podstron i te 900 mil podstron wszystkie bedą linkować do strony głównej to strona główna  to ta domena do której nic nie linkuje będzie miała PR9 dzięki swoim podstronom ???

TAK czy NIE ?

Marketing internetowy dla firm

Nie, jak napisałem, pousuwam sporo wielokrotnych linków i będę zamiast tego linkował strony kategorii (w danej kategorii jest ich wiele zazwyczaj).

Albowiem wygląda na to, że wielokrotne linkowanie tego samego wpisu nie z automatu (nie z wtyczki którą Google może ulgowo traktuje ale też nie przydaje jej linkom wiele siły) powoduje uznanie, że zachodzi manipulacja. Podejrzewam, że nikt kto ma tak rozbudowany serwis jak ja, nie linkuje, nie linkował wpisów wewnętrznie z palca.

I to jest moja wartość mam nadzieję dodana do tego wątku. 

2. Jeżeli postawimy skrypt który wygeneruje  900 mil podstron i te 900 mil podstron wszystkie bedą linkować do strony głównej to strona główna  to ta domena do której nic nie linkuje będzie miała PR9 dzięki swoim podstronom ???

Xann.. zlituj się.. dla ciebie wszystko jest tylko czarne lub białe, zero-jedynkowe (domena prostych ludzi) - wyjdź w końcu za przeterminowany  schemat, w którym tkwisz..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jedyne i logiczne.

Linkujesz 1 stronę -> używasz 1-4 anchory bardzo podobne -> pozycjonowanie warszawa, pozycjonowanie w warszawie, firma pozycjonująca w warszawie.

Nie ma prawa szkodzić! A jeśli linkujesz wewnętrznie na 1000 anchorów i tymi samymi anchorami linkujesz 1000 różnych podstron to sorry gregory

Swoim stwierdzeniem wywracasz całą teorię o optymalizacji do góry nogami, która wierz mi - raczej się nie zmieni.

O_o

Ja czekam aż Xann zapoda przykład linkowania / braku linkowania i wpływu tego linkowania na domenę / stronę która ma dopiero powstać i istnieje tylko w umyśle twórcy ... 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Xann.. zlituj się.. dla ciebie wszystko jest tylko czarne lub białe, zero-jedynkowe

Dla Google wszysko jest zero-jedynkowe.  Czy prorafisz odpowiedzieć na to pytanie ? Czy bedziesz tylko dawał wymijajace odpowidzi jak na zenopostera przystało ?

Jedyne i logiczne.

Linkujesz 1 stronę -> używasz 1-4 anchory bardzo podobne -> pozycjonowanie warszawa, pozycjonowanie w warszawie, firma pozycjonująca w warszawie.

Nie ma prawa szkodzić! A jeśli linkujesz wewnętrznie na 1000 anchorów i tymi samymi anchorami linkujesz 1000 różnych podstron to sorry gregory

Swoim stwierdzeniem wywracasz całą teorię o optymalizacji do góry nogami, która wierz mi - raczej się nie zmieni.

Nie zawężajmy. Linkuję o zajęciu konta bankowego a takich wpisów mam 40. Aby różniącą się esencję wydobyć z nich, potrzebowałbym anchor zawierający trzy zdania. Przykro mi, ale Panowie w przysłowiową piętkę gonią. I dlatego, linkuję podobnymi anchorami ale wiadomo, że oczekiwać można pod tymi linkami akuratnej informacji.

Miło że podjąłeś rękawice, jeżeli już jesteś taki dobry w te klocki to zadam ci zagadkę i sam sobie odpowiesz na te powyższe pytania.

1. do domeny nie dochodzi żaden link zewnętrzny

TAK czy NIE ?

Odpowiedziałem na to pytanie już wcześniej. Skoro nie czytasz, sam sobie policz: https://webworkshop.net/seo-tools/pagerank_calculator

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Dla Google wszysko jest zero-jedynkowe

Każdy algorytm, powtórzę wytłuszczonymi literami - każdy algorytm - w tym także google, musi działać logicznie, nie zero-jedynkowo.

Zaczynam wierzyć w słowa @Blake'a, że 19-latek w IV klasie wyglądałby jednak dość dziwnie..

bedziesz tylko dawał wymijajace odpowidzi jak na zenopostera przystało

Widzisz, tym się różni puste spojrzenie od zenopostera, że zenoposter zawsze odpowiada na zadanie mu pytania.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tomasz , Ty nie możesz być aż tak głupi ;) to niemożliwe ;) . Te Twoje przykłady są coraz bardziej idiotyczne i porażające w swoim braku logiki ;)

Piszesz o przepływie czegoś tam i dajesz przykład na to, że ten przepływ nic nie daje ...... Oczywiście że nic nie daje skoro tam urwana nać nic nie przepływa !! 

Nie rób z siebie i z nas kompletnych idiotów , plzzz ;) 

Równie dobrze możesz napisać, woda nie napędza wodnego młyna i młyn nie mieli mąki i to będzie prawdą bo go kurw** postawiłeś na pustyni :D 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

"Kung Fu SEO" - no widzisz, ja w przeciwieństwie do ciebie nie patrze na jakiś dziwny skrup pana Janka, tylko mówię z auptopsi, cała masa chłopaków w dawnych czasach robiła spamy z mionami podstron i wież mi PR domen nie rósł. w Przeciwnym wypadku gdyby był po twojemu dzis stawiam skrypt co generuje 10 milon podstron i za rok mam stronę główną jak w ONECIE :) super gratuluje rozumowania :)

Może to ci coś podpowie

PageRank 5 websites have a good number of inbound links, PR 3 and PR 4 sites have a fair amount, and brand new websites without any inbound links pointing to them start at PageRank 0.

Linkuję o zajęciu konta bankowego a takich wpisów mam 40.

To robisz listing z tych artów , stary, wyjść z Twojej sytuacji są pierdyliardy , po prostu masz spieprzona optymalizację zarówno linkowania wewnętrznego jak i struktury serwisu i tyle . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności