Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zawężajmy. Linkuję o zajęciu konta bankowego a takich wpisów mam 40. Aby różniącą się esencję wydobyć z nich, potrzebowałbym anchor zawierający trzy zdania. Przykro mi, ale Panowie w przysłowiową piętkę gonią. I dlatego, linkuję podobnymi anchorami ale wiadomo, że oczekiwać można pod tymi linkami akuratnej informacji.

Póki co informujesz wyszukiwarkę, że pod nimi jest informacja o klikaniu tutaj.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

cała masa chłopaków w dawnych czasach robiła spamy z mionami podstron i wież mi PR domen nie rósł.

gó*****y skrypt i tyle. Dziwne, bo na normalnych stronach PR rósł jak trzeba a dobre linkowanie wewnętrzne rozprowadzało go na podstrony. 

Tomasz, więcej pokory bo naprawdę czasy świetności e-weba są za nami, Twoje przykłady są oderwane od rzeczywistości już nie granatami ale serią wybuchów bomb jądrowych ;) Testy są tak wiarygodne jak zeznania Clintona a tłumaczenia a poziomie "małego kazia" złapanego z ręką w cukiernicy :) 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Powiem wam że pierwszy raz wymiękłem :) Dowiedziałem się ze bez ani jednego linka zewnętrznego można zbudować olbrzymi PR strony głównej tylko i wyłącznie podstronami serwisu - no szacunek i to mówią straży "wyjadacze". Wy mnie nie przekonacie do tej teroii pozostane przy swoim

Marketing internetowy dla firm

Merytorycznie już było. Teraz jest beka :D

Masz wyłożone na tacy: linkujesz źle, bo zamiast pomagać wyszukiwarce w ustaleniu tematyki stron, przeszkadzasz jej. Nie dość, że do jednej strony używasz różnych anchorów, to jeszcze mówiących, że tam jest o klikaniu albo tutaniu, albo następnym artykulowieniu! LOL :D

Nie wiem skąd wy ludzie bierzecie takie pomysły, ale efekty macie takie, na jakie zasługujecie.

Dowiedziałem się ze

Obawiam się, że niczego się nie dowiedziałeś w swoim zacietrzewieniu ;) Natomiast myśmy się dowiedzieli, że podałeś tezę (i udowodniłeś) braku wpływu alkoholu na zdolność kierowania samochodem....

Problem jedynie malutki w tym , że kierowca testowy był trzeźwy jak noworodek ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@KUNG FU to zaproponuj, jak mam linkować do różnych 40 wpisów z tematu zajęcia konta bankowego. Trzy - czterozdaniowe anchory? mam je w pamięci, wiem, w którym wpisie do którego zalinkować.  

Jest LOGICZNE że wystarczy(ć powinno) po prostu "więcej dowiedz się tutaj". Jeżeli to nie gra (czyli Ty i Beerbant / Beerbant i Ty) macie rację, to znaczy: daje se spokój w rozbudowanym serwisie z linkowaniem wewnętrznym wpisów.

Jest LOGICZNE że wystarczy(ć powinno) po prostu "więcej dowiedz się tutaj"

Logiczne w/g kogo? Na pewno nie algorytmu Google. Według Twojej logiki pewnie tak ale to nie pokrywa się z logiką Google.

Dostałeś już nie raz odpowiedź.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

to znaczy: daje se spokój w rozbudowanym serwisie z linkowaniem wewnętrznym wpisów.

I to jest słuszna koncepcja , daj sobie spokój , zleć to komuś kto ogarnie te kuwete bo znając życie to oprocz spieprzonego linkowania wewnetrznego masz zrypana konstrukcję serwisu, pewnie naćkanych też w cholere tagów , wewnetrzną duplikację i w cholere artów które powodują tzw "kanibalizację" ;)

"więcej dowiedz się tutaj".

To bedzie również logiczne dla twórcy artykułu o hemoroidach , ba nawet logiczne przy artykule o brexicie ;) 

to znaczy: daje se spokój w rozbudowanym serwisie z linkowaniem wewnętrznym wpisów.

I to jest słuszna koncepcja , daj sobie spokój , zleć to komuś kto ogarnie te kuwete bo znając życie to oprocz spieprzonego linkowania wewnetrznego masz zrypana konstrukcję serwisu, pewnie naćkanych też w cholere tagów , wewnetrzną duplikację i w cholere artów które powodują tzw "kanibalizację" ;)

Nie, żadnych tagów, żadnej duplikacji, to lat temu wiele ogarnąłem. ponawiam pytanie: jak mam linkować do 40 wpisów z tematu zajęcia konta bankowego (w każdym wpisie link do innego wpisu o tym)- cały wpis jako anchor.?

Xann, skąd się wziął PR tych stron, skoro wszystkie poprzednie miały zero? Ktoś go przyznał ręcznie? Na jakiej podstawie? Brin i Page podzielili internet po połowie i sami to robią?

Słuchaj chłopaku bo nie ogarniasz, postaram Ci się to wytłumaczyć, jeszcze raz na spokojnie,

PR bierze się z linków przychodzących tylko i wyłącznie, linkowanie wewnętrzne powoduje tylko i wyłącznie przepływ tego PR nic więcej.  Ale żeby coś przepłyneło najpierw trzeba coś zyskać.

Nawet trylion podstron nie podniesie PR trony głównej jeżeli nie wpadają na te podstrony żadne linki zewnętrzne inaczej 5 lat temu nie walczyil byśmy o mocne linki tylko rozbudowywali serwisy do monstrualnych rozmiarów a PR strony głównej rósł by sobie sam :)

Podsumowując:

- linki  zewnetrze = wzrost PR

- linki wewnetrzne = przepływ PR

... jak mam linkować do 40 wpisów z tematu zajęcia konta bankowego (w każdym wpisie link do innego wpisu o tym)- cały wpis jako anchor.?

linkuj anchorem

Marketing internetowy dla firm

Nie, żadnych tagów, żadnej duplikacji, to lat temu wiele ogarnąłem. ponawiam pytanie: jak mam linkować do 40 wpisów z tematu zajęcia konta bankowego

JEDNOLICIE.

Do każdego z artykułów zawsze używając tej samej frazy. Do kolejnego innej frazy, ale nie wieloma frazami do jednego artykułu.

Jeśli istotnie można wyklepać 40 artów o tym samym i każdy niesie coś nowego, to aż się prosi, żeby im stworzyć wspólną kategorię i to właśnie ją linkować z nich wszystkich (oraz innych części serwisu). A artykuły można linkować następny, poprzedni, jako anchorów używając tytułów tych artów. Wordpress stosuje to od lat. Nie ma co ponownie wymyślać prochu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności