Skocz do zawartości

Wygląda na to, że naturalne linki wewnętrzne szkodzą

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odpadam, kres mojej wytrzymałości psychicznej został przekroczony.

Miłego wszystkim ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Xann, skąd się wziął PR tych stron, skoro wszystkie poprzednie miały zero? Ktoś go przyznał ręcznie? Na jakiej podstawie? Brin i Page podzielili internet po połowie i sami to robią?

Słuchaj chłopaku bo nie ogarniasz, postaram Ci się to wytłumaczyć, jeszcze raz na spokojnie,

PR bierze się z linków przychodzących tylko i wyłącznie,

A skąd one wzięły?

Jest jeszcze klika kwestii, które zamieściłem w edycji tego postu:

"(...)Czy może teoria wielkiego wybuchu i przyznali go tylko pierwszej stronie w internecie, aby się dalej rozpropagował? Czy ta strona ma do dzisiaj tak potężny PR? Bo przecież sam mówisz, że PR-u się nie traci. Czyli istniejej strona, która ma PR w wysokości całej reszty internetu? No w sumie to większej, bo jako tak doskonały fachowiec zdajesz sobie sprawę, że przy przekazywaniu PR używany jest pewien współczynnik tłumienia.

Apropos samego współczynnika tłumienia - już tylko jego obecność powoduje, że PR nie zasilany stale, po x stronach wygasłby do wartości praktycznie zerowej. Tym bardziej, że link przenosi ułamek PR, będący odwrotnoscią sumy linków na stronie.

A co z nofollow? To jest bezpowrotna utrata PR - "parowanie" tej proporcjonalnej części owej wartości. Czy przewidujesz Xann, że PR całego internetu kiedyś wyparuje całkowicie?"

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

żadnej duplikacji,

40 wpisów z tematu zajęcia konta bankowego

To tak na koniec ... 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

"Jednolicie", "dowiedz się tutaj" ;-)

Rozwinąłem:

JEDNOLICIE.

Do każdego z artykułów zawsze używając tej samej frazy. Do kolejnego innej frazy, ale nie wieloma frazami do jednego artykułu.

Jeśli istotnie można wyklepać 40 artów o tym samym i każdy niesie coś nowego, to aż się prosi, żeby im stworzyć wspólną kategorię i to właśnie ją linkować z nich wszystkich (oraz innych części serwisu). A artykuły można linkować następny, poprzedni, jako anchorów używając tytułów tych artów. Wordpress stosuje to od lat. Nie ma co ponownie wymyślać prochu.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Zgadza się, jest wiele aspektów:namierzenie konta, zajęcie, kwota wolna, uniknięcie zajęcia, konto wspólne, konto firmowe a osobiste, czy konto osobiste może być wykorzystywane jako firmowe, czy komornik polski może zająć konto w zagranicznym banki itd.

To co piszecie, jak każecie ściśle linkować według "nakazów" jakiegoś guru (hochsztaplera), to jest chore. Czy Wy się słyszycie, co mówicie?

W moim przypadku prawdopodobnie chodzi o zbyt szybki przyrost linków w krótkim czasie albo właśnie o to, że algo nie toleruje wielokrotnego linkowania tego samego wpisu.

Daliście "popis" i tyle. Zgodnie z waszym popisem, bloger ekspert - naturysta nie mający pojęcia o SEO i linkujący wdług uznania - potrzeby jest skazany na zerową widoczność, ale tak nie jest.

Miłego dnia.

"Jednolicie", "dowiedz się tutaj" ;-)

Rozwinąłem:

JEDNOLICIE.

Do każdego z artykułów zawsze używając tej samej frazy. Do kolejnego innej frazy, ale nie wieloma frazami do jednego artykułu.

Jeśli istotnie można wyklepać 40 artów o tym samym i każdy niesie coś nowego, to aż się prosi, żeby im stworzyć wspólną kategorię i to właśnie ją linkować z nich wszystkich (oraz innych części serwisu). A artykuły można linkować następny, poprzedni, jako anchorów używając tytułów tych artów. Wordpress stosuje to od lat. Nie ma co ponownie wymyślać prochu.

O, to już lepiej. Z tym, że czasem chcę podsunąć ten jeden konkretny nawiązujący zamiast zmuszać do szukania w całej kategorii.

Z innych domen

Panie, a skąd te "inne domeny" wzięły? Z kosmosu? Czy może z pomocy dla powodzian?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

"(...)Czy może teoria wielkiego wybuchu i przyznali go tylko pierwszej stronie w internecie, aby się dalej rozpropagował? Czy ta strona ma do dzisiaj tak potężny PR? Bo przecież sam mówisz, że PR-u się nie traci.

PR zyskuje się dzięki linkom zewnętrznym i dzięki ich utracie się go traci, pewnie dlatego się linki z domen PR kupowało a nie podstrony rozbudowywało

Marketing internetowy dla firm

Każdy algorytm, powtórzę wytłuszczonymi literami - każdy algorytm - w tym także google, musi działać logicznie, nie zero-jedynkowo.

właśnie na tym polega logika algotytmow na dwóch stanach logicznych true lub false. Chybe że w komputerze kwantowym i superpozycji kwantowych gdzie kubit może jednocześnie reprezentować stan logiczny true i false.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja mam pytanie, jeśli nie można zmienić anchorów inków ze względu na ich specyfikę czy pomoże ustawienie różnych "title" dla nich?

przykładowo mam linki w różnych miejscach strony

"kwiaty" - prowadzi do zielonych kwiatow, ale tez suszonych kwiatow jak i szcztucznych kwiatow

czy pomoże ustalenie title "zielone kwiaty" "sztuczne kwiaty" oraz "suszone kwiaty" podczas gdy anchor zostanie wszędzie taki sam KWIATY ?

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

a skąd te "inne domeny" wzięły?

No właśnie skąd? Nowa podstrona dostaje część PR ze strony głównej czy tak "znikąd" za to że po prostu jest? Czy to nie jest tak że G na samym początku "obdarowało" page rankiem pewną część witryn o wysokim autorytecie i dopiero z nich wszyscy później czerpali? Sorry za to gdybanie ale pogubiłem się już :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności