Skocz do zawartości

Odnawianie domen uti.pl haczyk?

Rychu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Opiszę w skrócie swoje przygody z firmą UTI. 

Parę lat temu skorzystałem z ich oferty zaproponowanej przez telemarketera i przeniosłem wszystkie usługi do UTI (domena i strona internetowa, którą stworzyli). Przez dwa lata nie było żadnego problemu, ceny się zgadzały, strona działała bez zarzutu. Niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy. Nastąpił nieoczekiwany wzrost cen. Szczególnie za stronę internetową. Nie miałem czasu szukać nowego dostawcy, więc przedłużyłem usługi na kolejne dwa lata. Myślałem, że wszystko będzie działać jak do tej pory. Niestety pomyliłem się. Po pół roku zadzwonił do mnie ich przedstawiciel i kazał mi dopłacić około 200 zł. Okazało się, że jest to opłata za jakiś kreator. Po długiej kłótni, przedstawiciel sam stwierdził, że nie rozumie polityki firmy i tej opłaty, jednak nie jest w stanie nic zrobić, bo jeśli tego nie zapłacę to zablokują mi stronę, którą miałem opłaconą jeszcze na półtora roku. Zostałem oszukany i wiedziałem, że jak tylko skończy się okres na który mam przedłużony usługi to rezygnuję z dalszej współpracy z tą firmą. Jednak w ostatnim czasie firma przeszła sama siebie. Zmieniła ustawienia kreatora, co spowodowało usunięcie wszystkich dotychczasowych danych. Strona obecnie działa, ale nie mogę nic na niej zmienić, gdyż wiązałoby się to z koniecznością wykonania całego projektu strony www przeze mnie od podstaw. Jeśli ktoś z Państwa zastanawia się czy korzystać z ich usług to zdecydowanie odradzam. Nie mam czasu chodzić po sądach, kłócąc się o kilka stówek, jednak tak powinno się zrobić. Niejasne zasady zmieniane w trakcie trwania umowy oraz dodatkowe opłaty to chyba norma w UTI.  

• 6 miesięcy temu...

Witam, jeśli chodzi o firmę uti.pl jak najbardziej NIE polecam. Od momentu kiedy została opłacona proforma nie można się dodzwonić. Rzekomy opiekun nie odbiera tel. Całość ich działań nie sprzyja bezpiecznej atmosferze. Pomimo opłacenia fv ale bez  jakichkolwiek czynności z ich strony (transfer domeny) chciałem się wycofać ze współpracy. Nie ponieśli żadnych kosztów ani wykonali żadnych prac, a zwrot pieniędzy niemożliwy. Ciekaw jestem co by się działo po przekazaniu kodu authinfo co by się działo. Może by domenę przypisali sobie i już bym nie odzyskał jej. Wycofałem się ze współpracy z jednoczesną stratą pieniędzy. Lewizną zalatuje ta firma, radzę omijać ją szerokim łukiem. Pozdr

• 2 lata później...

Ta firma to tragedia! Reprezentanci firmy uti.pl wydzwaniali do mnie bardzo intensywnie z ofertą przeniesienia strony www. Kiedy zdecydowałam się na przeniesienie i opłaciłam już fakturę okazało się, że Panowie informatycy zrobili kompresję kodu mojej strony, przez co nie wyświetlały się polskie znaki. Niestety sami nie potrafili znaleźć tego błędu, więc poprosili o pomoc mojego programisty, który błąd (w postaci właśnie użycia tej kompresji przy przenoszeniu) znalazł, analizując zawartość serwera, który udostępniło uti, Za te prace musiałam zapłacić, jak za każde inne, a uti w żaden sposób nie poczuwało się do błędu. Po przeniesieniu strona nie działała w ogóle przez 2 godziny, nie działała również poczta. Po moich kilku telefonach i mailach wreszcie ruszyła, natomiast nie zachowała funkcjonalności, które bez problemu działały u poprzedniego operatora. Strona działa jedynie w połowie już drugą dobę. Na infolinii nie można uzyskać żadnej odpowiedzi, komunikacja jedynie mailowa, natomiast to, że czeka się na odpowiedz kilka godzin, a na uruchomienie strony wiele dni nie jest problemem. Nie polecam. W przeciągu wielu ostatnich lat nie spotkałam kontrahenta z tak niskim poziomem obsługi klienta i brakiem profesjonalizmu. Aż nie chce się wierzyć, że w dzisiejszych czasach, gdzie o klienta dba się jednak wy=raźniej coś takiego utrzymuje się na rynku.

• Sad 1