Skocz do zawartości

Nieuczciwa firma pozycjonująca rośba o pomoc

lsiwy1

Rekomendowane odpowiedzi

@Szlaf, potrzeba matką wynalazku :) Myślę, że determinacja jest najlepszym nauczycielem ;) Przecież mu tego na tacy nie damy - wskazówki dostał, jak je wykorzysta.. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sprawdzać firmę możesz, nawet powinieneś. Ja oferuję monitoring do 20 fraz za darmo seo-stat.pl codziennie będzie sprawdzać pozycję Twojej strony i możesz sobie potem z raportem od firmy porównywać.

Chociaż jeżeli firma jest względnie rzetelna - to pewnie pozycje będą się zgadzać. Tu jest kwestia co to są za frazy - bo jeżeli były dobrane poprawnie w sensie by klientowi się opłacało i miał z nich zysk to powinny te pozycje przełożyć się na zarobek /ilość klientów. Bo takie są założenia pozycjonowania - i faktura na 1000zł jest jak najbardziej OK jeżeli Ty zarobisz na tym np. 10`000zł. Gorzej jak Ci wcisnęli słowa bez wpisywalności...

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

@MaxPan, Max wszystko się zgadza, ale ja przez to że byłem naciągany ( faktem jest dawno dawno, dawno temu ) widzę jednak tą drugą stronę medalu, która zawsze jest. Jeżeli założymy że firma faktycznie pozycjonuje i pozycje są ok to autor ma problem. Ale ja w 2012 roku również byłem totalnie zielony i płaciłem na podstawie raportu z tabelek i wyników lokalnych, co było niezgodne z umową. Nie wiemy jak jest w tym przypadku, ale może firma nic nie pozycjonuje a umowa jest tak napisana, że klient zawsze będzie płacić. Dlatego napisałem na początku, że bez umowy ciężko coś powiedzieć :)

Już wyrok zapadł  Nieuczciwa firma

Max, emocje wzięły górę.. to prawda.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tak samo z frazami ja nie mowie o frazach bez ruchu bo to poniżej poziomu takie frazy proponować i pozycjonować,  ale na przykład opowiadał  mi znajomy, że robił seo jednej malej firmie i będąc w TOP oni po prostu nie ogarniali realizację zamówień pod względem technicznym lub po prostu nie chcieli to zamówienie zrealizować bo "nie opłaca się". Przestali płacić i on odsprzedał topy ( przekierowania) konkrecyjnej firmie i oni są zadowoleni, nawet premie czasami podrzucą. Niby frazy te same ale jeden jest zadowolony inny nie.

Każda, powtarzam KAŻDA, "firma", w której na telefonie siedzą stażyści i lecą pkt z góry na dół ma tak skonstruowane umowy żeby frajer płacił za nic. Nic więc dziwnego, że co jakiś czas na tvnie czy polsacie powstają programy jak to się jelonków skubało w firmie x czy y razem z wylewanymi łzami tychże jelonków. Bo nie dopatrzył, bo nie doczytał, bo to, bo sramto. Dziwne jest też to, że podpisuje się umowy nie zdając sobie sprawy z ich kosztów.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

oczywiście taki programów czy stron internetowych gdzie sprawdzasz pozycje jest sporo

Ale nie z datą wsteczną.

Jeśli słowo ma >50 wyszukiwań miesięcznie to na pewno mamy historię jego pozycji od Września w senuto.com. Funkcja Analiza widoczności >> Historia pozycji. Możesz zweryfikować tam pozycje zgodnie z otrzymanymi raportami. 

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

każda taka umowa która bazuje na tym że nieświadomy jelonek za późno złoży wymówienie jest oszustwem w glorii prawa, naciągacz wydaje sporo kasy na dobrą umowę i jeszcze więcej na marketing w nadziei że uda mu się upolować mniej rozgarniętego lub zaganianego  yelonka. Tak samo działało kilka patentów typu portal wiedzy prawniczej, część oszukańczych niby katalogów, to klasycznie skubanie jelonków nie mające nic wspólnego z pozycjonowaniem

Każdą umowę należy przeczytać i zrozumieć. Jeśli nie rozumiemy zapisów należy zwrócić się o wyjaśnienie także do prawnika. 

Faktem jest że firmy stosują nie moralne zapisy jednak nieprzystawiają pistoletu do głowy. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To jedna strona medalu, ale prawnik raczej wiedze z zakresu SEO będzie mieć kiepską
Po co prawnikowi wiedza z zakresu SEO ? To jest kwestia zawarcia umowy na odległość i ogólnie zawarcia jakieś tam umowy.

Obiektywie patrząc, to autor wątku skorzystał z pozycjonowania, bo było za free... jeśli ma być bezahlen, to pojawił się porblem... Przecie firma pozycjonująca <skoro nie zrezygnował> mogła wykonywać w dobrej wierze całą robotę SEO i w to inwestuj własne $$$, bo jak by na to nie patrzeć był klient którego trzeba zgodnie z umową teraz pozycjonować.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Problem jest taki że czasem nie potrafimy czytać umów ze zrozumieniem, wtedy niestety (albo stety trzeba płacić, bo firma po 2 stronie też mogła ponieść koszty).

Drugi problem jest taki że czasem firmy stosują pewne zapisy niezgodne z prawem, a drugi raz tak aby były korzystne dla zleceniobiorcy.

Sam miałem taki przypadek, podpisałem coś i moim zdaniem firma nie wywiązała się z tego co obiecała.Sprawa poszła do sądu, wyrok korzystny dla mnie, firma która oferowała usługę praktycznie nie istnieje bo za moim przykładem poszły inne.

EDIT: Nie chodziło o pozycjonowanie, miały być to działania marketingowe innego rodzaju.

Najlepiej by było jakby autor tematu wrzucił treść umowy, oczywiście bez danych wrażliwych jak dane firm itp.

Na tej podstawie można coś wtedy powiedzieć a tak to gdybanie lub wróżenie ze szklanej kuli.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności