Skocz do zawartości

Reindexacia WWW

piotro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wybaczcie wszyscy których przeraża oczywistość pytania, ale szukam i nieznam rozwiązania.

Więc została zrobiona strona od początku, jestem zweryfikowany na google i widze ze dalej sa pamietane linki i artykuły ze starej strony a nowej nie dodało.

Pytanko. Jak usunąć cache google o tej stronie i zaindexować nową(adres cały czas ten sam)?

To ja sie dolacze do tego pytania gdyz mam podobne. Jakis czas temu (ok 2 tygodnie) zamienilem linki jednego serwisu na przyjazne. Czesc z linkow w Google wyswietlanych jest po staremu a czesc po nowemu. Sa linki typu:

www.adres.pl/index.php?file=strona

a sa tez:

www.adres.pl/strona/

W MSN bywa tez, ze wyswietlaja sie obie wersje. Czy oplaca sie zrobic w PHP przekierowanie 301 typu:

if($_SERVER['REQUEST_URI'] == "/index.php?file=strona")
{
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: https://www.adres.pl/strona/");
header("Connection: close");
exit;
}

czy moze nie ma to sensu? Podalem juz jakis czas temu do Google Sitemaps mape strony ale cos sie nie moge doczekac usuniecia starych, nieprzyjaznych linkow.

Można pomoc Google podpowiadając co ma usunąć

services.google.com:8882/urlconsole/controller.

Podobno usuwa stronę z indeksu do 5 dni. Nie sprawdzałem i nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości.

Wcześniej nalezy wpisać odpowiednie metatagi dla usuwanej strony albo wyedytować robots.txt

Pozdrawiam

Czekam i czekam i nic a google pisze mi że 13 indexowało strone ale stare linki dalej ma w błędach i wyrzuca je podczas wyszukiwania strony na liście

-------------------

Podsumowanie

Podsumowanie indeksowania:

Strony tej witryny są uwzględnione w indeksie Google. Sprawdź statystyki indeksowania. [?]

Googlebot uzyskał dostęp do Twojej strony głównej. Data ostatniego indeksowania: 2006-08-13

Zgłoszono 1 map(y) witryn. Nie ma żadnych błędów map witryn.

Warto sprawdzić:

Stan Dystrybucja

Adresy URL blokowane przez plik robots.txt (1)

Błędy HTTP (0)

Nie znaleziono (29)

Nieodwiedzone adresy URL (0)

Nieosiągalne adresy URL (1)

Przekroczono limit czasu dla adresów URL (0)

-----------------------------------------------------

Jest taka piosenka DeMono, w której refren brzmi jak hymn pozycjonerów:

A kiedy przyjdzie na ciebie czas

A przyjdzie czas na ciebie

Porwie cię wtedy wysoko tak, do góry cię uniesie

A kiedy przyjdzie na ciebie czas

A przyjdzie czas na ciebie

Porwie cię wtedy do góry tak

Wysoko cię uniesie

Nagle możesz zacząć spadać w dół

To już nie to samo

:):D:)

Bot google bywa na stronie co pare dni a stare niedziałające linki dalej świecą w sieci, no ale czekam

ALE :)

Dodałem bo nie była dodana strone do katalogu WP i co się stało dodało stare linki!!, strony która była kiedyś pod tą domeną, choć ta domena wskazuje na nowy serwer juz z miesiąc czasu. Stara wersja stronki dalej leży na dawnym serwerze ale przecież DOMENA wskazuje na inne miejsce wiec czemu dodało linki ze starej strony nie z nowej ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności