Skocz do zawartości

Ile linków na dzień?

kalinowski5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaczynam pozycjonowanie nowej strony, domena nie ma nawet miesiąca, nie ma też nigdzie do niej linków.

Pytanie brzmi ile linków na dzień moge dodać żeby nie dostać sandboxa czy filtra. Dodam że zależy mi tylko na jednym anachorze, więc jaki % anachorów powinno być śmiećmi, a jaki pozycjonowanym słowem.

P.S. Myśle że optymalnie byłoby 4 linki/dobe (w tym 2 anachory-śmieci), a co 7 dni zwiekszałbym tą liczbe o 1.

roumiem.

A teraz wyboraż sobie jesteś mózgiem jakiejść antypozycjonerskiej sprytnej wyszukiwarki - którą stronę dałbyś wyżej tą do której przybywa coraz więcej linków, czy ta do której przybywa coraz mniej ?.

Ja nie twierdzę, że tak działa algorytm googlem ja tylko sygnalizuję, żeby działać zgodnie z logiką.

1 dobrze zaindeskowany link dziennie to dużo pod warunkiem, że masz tak codziennie przez rok lub dwa ;)

"a w najgorszym przypadku bana"

Po raz kolejny widzę mylenie filtra z banem i chyba najlepiej będzie zacytować fragment słownika, który łatwo znaleźć na tym forum:

# Filtr – Jest to mechanizm obniżający pozycje strony na daną frazę za przewinienia np. spam, cloacking

# Ban – Wyrzucenie całej strony z wyszukiwarki. By sprawdzić czy domena nie została zbanowana np. w google wpisujemy 'site:domena.pl'. Jeżeli nie będzie żadnego wyniku to strona wyleciała z wyszukiwarki.

Za nienaturalny wzrost linków na ten sam anchor można złapać FILTR.

• 1 miesiąc temu...

jakbym był "mózgiem wyszukiwarki" to podejrzana byłaby każda równomiernoć - nie tylko równomierny spadek przyrostu, ale też coraz większy, równomierny przyrost

to wskazuje na systematyczna ,zautomatyzowaną pracę

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

nawet jak dodajecie te samą ilość wpisów dziennie to nigdy nie bedzie to równomierny przyrost linków ze wzgledu na :

1. nierówną w czasie moderacje

2. różną czasowo indeksacje wpisu

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

(w tym 2 anachory-śmieci)

Wydaje mi się, że mimo wszystko szkoda linka na takie zupełnie śmieciowe anchory. Lepiej je po prostu różniocować. Naprawdę interesuje Cię tylko jedno słowo kluczowe?

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Nie da się jednoznacznie określić ile.

I to jest 100% prawda

dwutygodniowa domena - linkowana 50-60 linków na dobe nie z katalogów.

top 1 w pare dni filtra BRAK.

1. Chciałbym poznać URLa :)

2. Czy rzeczywiście wszystkie linki zostały już zaindeksowane przez G.?

3. Zobaczymy co będzie za dwa/cztery tygodnie.

4. Dla pewności dorzuć jeszcze trochę linków rotacyjnych :(

Pzdr,

WI

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Ja mam domene kilkuletnia.

google.com pokazuje ok 15.000 linkow jak wpisze "www.mojadomena.com"

Chce recznie dodawac do malych wyszukiwarek ta domene. Znalazlem calkiem pokazna liste wyszukiwarek (directory) na www.info.vilesilencer.com/forum/ tylko pytanie,

co by nie przesadzic ile linkow mozna dodawac dziennie tak do 100 to bedzie OK?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności