Skocz do zawartości

[info] Zostały trzy tygodnie, aby kupić kartę SIM bez rejestracji.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Po co się wiązać na 24 miesiące umową, gdy w ofertach prepaid są lepsze oferty i można zmieniać oferty i operatorów kiedy się chce. Chyba tylko dla telefonu, ale u operatorów są drogie, taniej wychodzi kupić na allegro/e-sklepie na raty albo odłożyć i zamiast kupować flagowca wybrać równie dobrego (jak nie lepszego) 'chińczyka' za 500-700zł (Xiaomi, Lenovo, Bluboo, Cubot itp).

Play na kartę: 25zł/mc: 6GB, nielimitowane rozmowy i smsy:

https://play.pl/oferta/play-karta/play-na-karte/formula-unlimited/

Orange free na kartę przy przeniesieniu: 28zł/mc: nolimit sms i poł. + 18GB
https://www.orange.pl/kid,4002009309,id,4003784704,article.html#oferta_menu

Virgin: 29zł/mc za nolimit sms i poł, + 4GB neta
https://virginmobile.pl/oferty/nowy-numer/bezlimitu/

Ta rejestracja numeru to dobry pretekst dla operatorów do wciśnięcia właśnie abonamentu:
https://www.wykop.pl/link/3320933/nieuczciwe-praktyki-orange-przy-rejestracji-numeru

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Po co się wiązać na 24 miesiące umową, gdy w ofertach prepaid są lepsze oferty
Umowa ma jedna zaletę nie musimy pilnować  doładowania i np w sytuacji awaryjnej  np awaria auta cienko piszczeć, bo nagle mam się skończyła karta.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@noupe, co jednoznacznie może nie uchronić przed brakiem środków na koncie ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

https://www.antyradio.pl/Technologia/Mobile/MSWiA-straszy-handlujacych-kartami-SIM-10491

Trzeba mieć świadomość tego, że ci, którzy sprzedają te karty, narażają się na konsekwencje prawne w sytuacji, jeżeliby te karty zostały użyte w przestępstwach. Przestrzegam tych wszystkich, którzy sprzedają te karty.

Ciekawe jak mają zamiar te kary egzekwować...

@Mion Taka oferta, co podałeś jest dostępna dla każdego od ręki i to w abonamencie na 1 miesiąc (więc praktycznie bez umowy) w Red Bull Mobile (Play), praktycznie identyczna także w Nju Mobile, więc żadnej rewelacji Plus nie daje. Ogólnie jak ktoś nie potrzebuje telefonu to lepiej szukać ofert po sieciach partnerskich Red Bull, Nju, Heyah itp.

EDIT- a sorrki, coś mi się źle wyświetliło, już widzę, że wyżej w dyskusji podane zostały te oferty :) Tylko ja właśnie mówię o abonamentach, bo tak jak Mion nie lubię się bawić w jakieś pilnowanie stanu konta w prepaidach.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tylko że:

,,MSWiA zapowiada pociąganie do odpowiedzialności karnej sprzedawców handlujących legalnie i zgodnie z prawem zarejestrowanymi kartami SIM – w ten sposób stara się załatać lukę w stworzonych przez siebie przepisach.,,

Skoro handluję legalnie i zgodnie z prawem a wymyślili bubla to ja mam odpowiadać za ich błędy? przecież robię wszystko zgodnie z prawem,przyjmijmy że odprowadzam także należne podatki za sprzedaż takich kart.

Podobno żyjemy w kraju prawa?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Prawa czy prawa i sprawiedliwości? Niby prawie to samo, ale... ;)

tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/czarno-na-bialym-zatrute-owoce,652565.html

tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/czarno-na-bialym-majatek-na-celowniku,652567.html

tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/czarno-na-bialym-czlowiek-wladzy,652572.html

Nikt choć trochę ogarnięty, nie zarejestruje karty na siebie, by później ją sprzedać jakiemuś typkowi spod ciemnej gwiazdy. To takie trochę ryzykowne, biznes na tym kręcić.

Później chodzić po komisariatach i tłumaczyć się po sądach.

Jeśli ustawa ma  choć trochę uprzykrzyć życie przestępcom, to ją w pełni popieram. Ludzie uczciwi nie mają się czego bać.

Prawa czy prawa i sprawiedliwości? Niby prawie to samo, ale... ;)

tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/czarno-na-bialym-zatrute-owoce,652565.html

tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/czarno-na-bialym-majatek-na-celowniku,652567.html

tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/czarno-na-bialym-czlowiek-wladzy,652572.html

mi-3Gjqk.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności