Skocz do zawartości

Sitemap - jak nie zrobić sobie kuku?

darek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar zrobić sobie sitemap i mam w związku z tym dwa pytania:

1) Jak do tego podejść? Serwis ma około 1100 podstron - jak to wszystko wywalę z automatu na 1 stronę a potem adres z anchorem sitemap powklejam do stopki to gogle się pogniewa B) (dobrze kombinuję?)

Gdzieś czytałem że google nie lubi stron z większą ilością linków na podstronie niż 200 - prawda?

2) Jak do tego podejść technicznie? Generować po kolei wszystkie tytuły artów z bazy - czy może coś w rodzaju katalogu z grupami i podgrupami?

Jakie są ogólnie zagrożenia jeśli to źle zrobię?

Use Your wise mind, test imagination...

Zależy to od czasu od jakiego strona istnieje. Jeśli już dłuższy czas to Google powinno lekko strawić linki, choć też o tym słyszałem że ma problemy z więcjej niż 200 linkami. Ale nie zgodziłbym się z tym - tak jest u mnie: słownik informatyczny a jest tam linków ponad 1600. No i co drodzy koledzy??

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności