Skocz do zawartości

Torby reklamowe słowa kluczowe

filip1127

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to co napisał IT nie ma nic wspólnego z mrozami po prostu matematyka.

kiedyś na studiach pisaliśmy bardzo proste algorytmy  do automatyki algo G jest x100 bardziej skomplikowane ale zasada zostaje.

powiedzmy aby być w topie potrzebujesz 10 000 pkt, (pomijam dodatki typu optymalizacja, domena itd) link może być wart 0,001pkt (śmietnik) 100 pkt (główna googla),w zależności od tego jak linkujesz, używasz dziesiątki tysięcy śmietników, lub mniej lepszych linków, przeważnie jakiś mix. Albo masz w miksie cukiereczki wtedy masz topy, nie masz masz mrozy.

Ale to było by zbyt proste, dochodzi jeszcze nazwijmy to przepływ, ustawiało się  przepływy graniczne np faza A że gdy płynie np od 1-50 pkt na dobę  poziom rośnie domena idzie w górę (szybciej lub wolniej),faza B gdy wartość osiąga 50 pkt na dobę, otwiera się 2 zawór  i 99% mocy idzie w drugi zawór, linkujesz b. mocno a domena stoi w miejscu, faza C, gdy wartość przepływu osiągnie np 100 pkt na dobę otwiera się zawór bezpieczeństwa i wszystko leci w pi*du.

Problem w tym że my nie mamy dostępu do liczników, przepływ mierzymy na ucho słysząc ze coś szumi, Wlewamy, i patrzymy czy poziom płynu rośnie, ale jest to przesunięte w czasie nie wiemy jak to naprawdę spływa.

Aby szybko wbić domenę na mocno konkurencyjną frazę trzeba by jechać na pograniczu fazy A  i B. Tyle że robisz to na czuja i bardzo łatwo przedobrzyć.

Większość domen z konkurencji ma około 3-4 lata. Jest więc sens nową domeną celować w torby reklamowe? W co waszym zdaniem lepiej celować? 

Poziom trudności sprawdzałem tutaj: keywordrevealer.com ( przywracając temat forum.optymalizacja.com/topic/224071-jak-wypozycjonowa%C4%87-szybkie-wskaz%C3%B3wki-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych/ do 30 można coś zdziałać) 

czy po prostu zgłosić się do kogoś do wyciągnie nową domenę na dobrą pozycję :)

sprubuj wbic domene do top10  w 3 miesiace

A dlaczego w 3 miesiące ?? W SEO jest podobnie jak w innych dziedzinach : "szybko to się głupie dzieci robi" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Żeby osiągnąć topy na taką fraze potrzebne bedzie :

-gruby portfel (czyli np 20-40 tys pln ) na mocne linki

-czas  (okres roku dwóch)

-pozycjoner który wie jak to zrobić

-treść w serwisie i dobra optymalizacja

Przykłady domen które tak osiągneły topy :

whitepress

sowafinansowa

Pytanie czy Twoj biznesplan jest w stanie sobie na to pozwolić ?

Żeby dobrze ocenić frazy warto uruchomić kampanie adwords - zmierzyć konwersje  ( jeśli masz biznes który nie sprzedaje od razu można robić to jak tablica.pl ). - tutaj tez potrzebne bedzie kilka tysiecy złotych żeby znaleść frazy o konwersji lepszej od innych.

BTW, dlaczego nie w 3 dni ? :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No właśnie dlaczego?

po 8 miesiącach parę top 1 / top 3

Co przez te 8 miesięcy robiłeś? Dodawałeś ręcznie 3 linki dziennie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Beerbant - wynika to ze specyfikacji wiekszości Polskich biznesów - prawda jest taka, że duży podmiot może sobie pozwolic na zaplanowanie i odpowiednie rozłożenie srodkow w kampani reklamowej - mala firma ktora swiadczy uslugi i klientow chce pozyskiwac z internetu raczej nie jest w stanie np. przez rok wykladac srodkow na pozycjonowanie nie widzac efektow w postaci klientow.

Czas 3 miesiace jest czasem umownym .

No właśnie dlaczego?

po 8 miesiącach parę top 1 / top 3

Co przez te 8 miesięcy robiłeś? Dodawałeś ręcznie 3 linki dziennie?

Spokojnie pracował na ryczałcie, to gdzie mu się śpieszyło, ważne ze efekt prawidłowy, a nie jak u sporej części expertów

filip1127

Pogadaj sobie z kolegą m0drzew, on ci powie jak idzie wbijanie się na frazy z torbami 

Wnioskuje więc, że wbicie się w ,,torby reklamowe" nie będzie łatwe. Jaka fraza będzie dobrym substytutem? 

Póki co najbardziej interesuje mnie sam start nowej domeny. Co warto zrobić już na samym początku żeby nie przepadła w czeluściach googli (tak jak nasza aktualna 11 letnia strona) :D 

Kroki, które chcę zrobić na samym początku 

1. Użycie w nowej domenie słów kluczowych (nazwy zakładek, dobrze dobrana treść, obrazki z tekstem kluczowym, otagowanie itp)

1a. Słowa kluczowe będą pogrubiane, będą w nazwach zakładek itp (oczywiście w granicach rozsądku) 

2. Wykupienie reklamy w GoogleAdwords (powiedzmy po 50zł dziennie) warto?

3. Linkowanie na serwisach z informacjami prasowymi, darmowymi ogłoszeniami, katalogi firm, precli, katalogów, sklepów itp. 

4. Do tego będzie to strona responsywna (podobno google dobrze na takie patrzy :D )

Linkowanie na serwisach z informacjami prasowymi, darmowymi ogłoszeniami, katalogi firm, precli, katalogów, sklepów itp. 

Tu już trzeba ostrożnie, ponieważ tworzysz już profil linków i historię, a można zrobić błędy. Link building zostawiłbym doświadczonemu seowcowi.

2. Wykupienie reklamy w GoogleAdwords (powiedzmy po 50zł dziennie) warto?

Określ sobie budżet jakim możesz dysponować w skali miesiąca, półrocza lub roku a potem rozejrzyj się za kimś kto Ci to z głową poprowadzi, nie zrozum mnie źle, nie żebym Ci żałował zabawy, ale samemu bez przynajmniej minimalnej wiedzy w temacie rynku nie zwojujesz.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności