Skocz do zawartości

Przeniesienie Zawartości Głównej Domeny Do Podfolderu Bądź Subdomeny A Pozycje W Wyszukiwarkach

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć pozycjonerzy! Czytam Wasze forum od dawna, sporo się już nauczyłem no ale nie do końca.......

Mam stronę na głównej domenie (www,starastrona,pl). Jest to blog. Chciałbym przenieść cała zawartość do adresu www,starastrona,pl/blog/. Całość mam na Wordpress więc to nie będzie problem. Natomiast problem jest taki, że nie wiem jak zrobić to dobrze, żeby nie stracić pozycji w Google na konkretne wpisy.

Ale to nie koniec. Na głównej domenie (www,starastrona,pl) będę chciał zrobić mini stronę informacyjną m.in. z odnosnikiem do bloga /blog a w przyszłości do innych elementów. Zatem moje pytanie brzmi:

- w jaki sposób przenieść zawartość do /blog

- czy opłaci się przenosić całość na subdomene?

- jeśli zrobię z głównej domeny przekierowanie 301 do /blog to już na głównej domenie nic nie zrobię? Mam na myśli mini stronę.

Liczę, że ktoś ma podobne doświadczenie i coś podpowie. A może lepiej tego nie ruszać i zostawić jak jest?

• 4 tygodnie później...

Cześć,

zależy jak duży ruch masz w swoim serwisie i jak on wygląda. Przenosząc bloga do katalogu /blog będziesz musiał przekierować wszystkie wpisy i podstrony. Niestety wykonanie przekierowań 301 nie daje gwarancji na to, że pozycje nie spadną. Może być tak, że pozycje przejdą bez spadków, ale może być niestety trochę spadków. Największy problem będzie tutaj z obecną stroną główną bloga. Bo nie przekierujesz głównej domeny na folder /blog bo chcesz tam stawiać, znowu strona główna bloga też zbiera pewnie sporo ruchu.

Jeśli nie masz dużego ruchu na blogu, możesz to zrobić. Wtedy musisz zrobić przekierowania - kategori, wpisów, tagów. Niestety jak zrobisz przekierowanie z głównej na /blog to tak jak piszesz na głównej nic nie zrobisz. Więc je by trzeba było pominąć.

Ja sam, jeśli mialbym jakiś większy ruch w serwisie to bym tego nie ruszał, a stronę informacyjną zrobiłbym na subdomenie, albo w katalogu.

Ew. Możesz po prostu przebudować lekko stronę główną bloga. Ciężko podać tutaj idealne rozwiązanie.

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności