Skocz do zawartości

Informacja od Shoper'a mają rację?

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykłe naciąganie

Takie przedstawienie tematu to tylko i wyłącznie, zwykłe naciąganie jeleni.

Edycja:

To pokazuje też "target" (tak się chyba obecnie grupę docelową określa) dla tego softu.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

2 dni temu zakupiłem certyfikat SSL dla sklepu założonego na Shoper.pl (na własnej domenie) i wtedy trafiłem na ten wątek.  Przyznam, że nabrałem wątpliwości. Dzisiaj najważniejsze frazy: 17->9, 21->14. Mniej ważne też na zielono. Oby na trwale. :)

Eksperyment Discover.pl

Jakieś brednie tutaj kolega opowiada :nonono:

Myśl człowieku i czytaj ze zrozumieniem.

Ja nie reklamuję shopera, ani certyfikatu SSL- podaję tylko fakt, jaki miał miejsce. Chcesz dyskutować z faktami, to dyskutuj, a mnie nie tykaj. Czy te wzrosty mają związek z SSL, tego się raczej nie dowiem. Dodam tylko, że kolejność zdarzeń jest taka: certyfikat SSL, zamiana wersji w wynikach wyszukiwania google na https, wzrost pozycji. 

Dzisiaj najważniejsze frazy: 17->9, 21->14. Mniej ważne też na zielono. Oby na trwale.

Przypadek, lub po prostu zmiany w serpach. U mnie akurat też przez dwa dni najważniejsze frazy poszły mocno w górę, a certyfikatu nie zmieniałem :)

Sprawdziłem co siedzi u mnie w serpach. To, co jest pokazywane w wersji https poszło mocno w górę, to co jest jeszcze po staremu poszło niewiele, a w przypadku niszówek wcale. 

Ja też bym chciał, żeby te wzrosty były zasługą mojego pozycjonowania, a nie SSL. I taką wersję sprzedam klientowi.  :)

Eksperyment Discover.pl

Myśl człowieku i czytaj ze zrozumieniem.

Oho, kogoś tu chyba dupka po kebsie u turasa zapiekła..

Ja nie reklamuję shopera, ani certyfikatu SSL- podaję tylko fakt, jaki miał miejsce.

O nic takiego Cię nie oskarżyłem, także sam się przyznałeś do reklamy.. A co do pozycji to nie jest możliwym to, że przez zainstalowanie certyfikatu SSL w 2 dni pozycje wzrosły bo to są jakieś brednie musiał być inny czynnik i długotrwały ale na pewno nie 2-dniowy. Chyba, że są rzeczy na tym świecie o którym się fizjologom nie śniło :olaboga:

Ja też bym chciał, żeby te wzrosty były zasługą mojego pozycjonowania, a nie SSL. I taką wersję sprzedam klientowi.

Jakie to szczęście, że nie jestem Twoim klientem bo bym musiał łykać takie głupoty jak Małysz muchy podczas skoku

IQOS - Po co śmierdzieć papierosami i jeszcze się nimi truć? Polecam podgrzewany tytoń jako alternatywę https://api.iqosfriends.pl/polecam?a=BNII8U :rolleyes:

Suszela, o faktach możemy podyskutować. Jeśli jednak wyjeżdżasz mi, że fakty, które podaję to brednie - nie jesteś partnerem do rozmowy. 

A w trzeciej części swojej odpowiedzi zapomniałeś zacytować emotki  :) wskazujacej na żart  z mojej strony. Nisko upadłeś.

Eksperyment Discover.pl

Jeśli jednak wyjeżdżasz mi, że fakty, które podaję to brednie - nie jesteś partnerem do rozmowy. 

Ale co to za fakty, że pozycje Ci w 2 dni urosły? :hahaha:

IQOS - Po co śmierdzieć papierosami i jeszcze się nimi truć? Polecam podgrzewany tytoń jako alternatywę https://api.iqosfriends.pl/polecam?a=BNII8U :rolleyes:

o faktach możemy podyskutować.

Ale to, że frazy poszły w górę po wprowadzeniu SSL na wszystkich stronach w sklepie wcale nie świadczy o tym, że jest to zasługa SSL. U Ciebie zadziałało, a u mnie nie ? Też wprowadziłem SSL jakieś 2-3 m-c temu.

Oczywiście, że może to być przypadek albo zasługa linków albo jeszcze wielu innych czynników, a nie SSL. Przypisywanie zasługi certyfikatowi SSL na podstawie jednego przypadku byłoby nadużyciem.

Jak pisałem silne wzrosty dotyczą tylko strony głównej i podstron, które pokazywane są w serpach w wersji SSL. Sam jestem ciekaw jak będzie z pozostałymi, po przejściu na SSL. Monitoruje tego kilkadziesiąt fraz, więc jutro lub pojutrze będę wiedział.

BTW Suszela, sprawdź w wikipedii, czym różni się filozof od fizjologa i któremu z nich się coś tam nie śniło. :)

Eksperyment Discover.pl

Jak tak o SSLu dysukutujeta to wdrożyłem ok 15 czerwca... se poobserwujcie :P

na blogu of korz

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności